Jani71 Creative Commons License 2012.11.13 0 0 3707

Köszi az infót, az sajnos elég messze van (bár van olyan fajta a listámon, amiért lehet, hogy elmennék Kaposvárig... :-) ).

De milyen érdekes az élet...!

Blindre, kíváncsiságból bementem ma egy faiskolába (rendszeresen ott megyek el előtte, épp' csak meg kell állni néhány percre), aminek a honlapján a Stanley kivételével (naná, hogy az ott is van, nem is akármekkorák) mind olyan fajták vannak, ami nem érdekel.

Végignézem a fajtakínálatot, hát mit ad a jó sorsom?

Ott egy egész csokor Tuleu gras (1120 Ft/db)!!! Gyönyörű, egészséges fák, jól fejlett oldalágakkal. Már tettem is be a kocsiba. Egyelőre elvermeltem, mert ma későn értem haza, szerintem holnapután elültetem a végleges helyére. Tudom, hogy ennyi erővel akár el is ültethettem volna, de más fa is volt vele együtt. Meg aztán meg akarom adni a módját ezen az ócska homokon (a Stanleynek is adtam egy adag - 40 dkg - Gyökéritatót, kíváncsi vagyok, hogy lesz-e látszatja a későbbiekben, ezt a terméket most, ennél a fánál használtam először, mindegyik fa fog kapni, plusz a Smaragd tuja is, mert egy még abból is visszavan, de ez már más tészta...), nem akarom elkapkodni, becsületes faültetést igyekszem végrehajtani, amennyire ez tőlem telik (tudás, lehetőség). Ja, és az ültetőgödrök nincsenek előkészítve, mert akkor tényleg csak annyi időbe telt volna, ameddig elvermeltem. Na mindegy, ahogy a faiskolában is csak a földben lett volna betemetve még erre az egy-két napra, úgy nálam is.

 

Előzmény: alfi13 (3703)