Keresés

Részletes keresés

gyöngyvirág Creative Commons License 2001.09.11 0 0 53
Folytatom...
A Mátrát is szeretem, kedvenc hely Mátrafüred, Sástó és környéke. Aranysárga levelek tükröződése a tóban, naplemente háttérben Ágasvárral, őszi kikerics a fűben megbújva, foltos szalamandra, harkályok, köd a hajnali fák közt, didergő lepkék lassú röpte...
Előzmény: ecs (49)
Duda Creative Commons License 2001.09.11 0 0 52
Kosz az infot!
Előzmény: Jveres (47)
gyöngyvirág Creative Commons License 2001.09.11 0 0 51
Én nagyon szeretem a Zemplént, ott születtem, ott éltem sokáig Sátoraljaújhelyen. Az őszi színek jől érvényesülnek a várost övező hegyeken. Konkrét kedvenc helyszín a Szár-hegyen a Magyar Kálvária bejáratának környékén a volt kőbánya, s a hegy tetején álló kápolna mellől gyönyörű a kilátás.
Előzmény: ecs (49)
Rianna Creative Commons License 2001.09.11 0 0 50
Teljesen örülök Nektek!
Csak így tovább, és nagyon hasznos kis topic lesz ez!

Részemről az egyik legszebb látvány, amit életemben láttam, az a hajnali Káli medence egészen fenttről - harmatcseppek, felhőpászmák, meg pont annyi fény, hogy sejtelmes meseszerű tájat varázsoljon a nézelődő elé..

(sajnos nem sikerült fotóznom, épp vitorlástúránkról kirándultunk arra egy nap és éjszaka erejéig, és - mily hatalmas hiba - nem vittem magammal gépet)

ecs Creative Commons License 2001.09.11 0 0 49
Meséljetek nekem mit érdemes felkeresni ősszel Magyarországon. Mivel én nem itt születtem, érdekelne hogy ti mit javasoltok. Egy kedves ismerősömnek van egy jó fekvésű telke Balaton környékén és a szőlőlevelek meg a köd : )) hmm igen jó fotó téma.
Előzmény: Jveres (48)
Jveres Creative Commons License 2001.09.11 0 0 48
gyöngyvirág: Én szívesen megnézném a fotódat. Küldd el ide: jveres@geometria.hu. Köszi. Jenő
Előzmény: gyöngyvirág (43)
Jveres Creative Commons License 2001.09.11 0 0 47
Duda:
Az Odor vár megközelítése (legalább is Bp-ről): M3 Füzesabonyig, utána Mezőkövesd, majd Bogács és végül Bükkzsérc. Túristatérképeken rajta szokott lenni, mert van itt egy őskori barlang is.
Jenő
Előzmény: Duda (42)
cassiopea Creative Commons License 2001.09.11 0 0 46
Kedves fotosok! Jo hirrel jelentkezem, megnyilt a Hungarian Photo Chat szekcio (www.phototalk.com > Photo Forum > Chat > Room #9). Az elso elo beszelgetes szeptember 20-an csutortokon magyar ido szerint este 9:00-kor fog kezdodni. Minden erdeklodot megkerek, hogy e-mail-en keresztul kuldjon nekem kepeket az elso beszelgeteshez. Kep nelkul is lehet jelentkezni, es akkor reszletes tajekoztatast tudok kuldeni a belepessel es a kepek feltoltesevel kapcsolatban ami fontos az elso beszelgetes megkezdesehez es a kesobbi tagsaghoz. A feltoltott kepeket elo beszelgetes kozben ki lehet elemezni, rendezni fogunk haziversenyeket, egy-egy fotos onalloan is bemutatkozhat valamint hires magyar fotosok is meg lesznek kerve a szemelyes resztvetelre. A Hungarian Photo Chat az elso es eddig egyetlen magyar nyelvu, fotozassal kapcsolatos elo beszelgetes az Internet-en! Mindenkinek jo szorakozast kivanok. frank_peter@professionalphotography.com
gyöngyvirág Creative Commons License 2001.09.11 0 0 45
Ó, ez jó hír! Köszönöm! Dián van meg, kivetítve még jobb...
Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.11 0 0 44
Dehogynem tetszett, csak elég bunkó voltam ahhoz, hogy ne válaszoljak. A fertőrákosi pipacs történetesen a családom tetszését is elnyerte.
Előzmény: gyöngyvirág (43)
gyöngyvirág Creative Commons License 2001.09.10 0 0 43
Milyen kár, hogy nem szoktam Pestről Tatabánya felé autózni... sőt... autónk sincs...
Pipacsokat Fertőrákoson fotóztam. Nekem tetszett, ahogy a hatalmas sziklafal egyik szögletében megbújtak egy kis szélvédett helyen... Akit érdekel, annak elküldhetem, bár másoknak nem nagyon tetszett, úgy vettem észre.
Előzmény: Duda (42)
Duda Creative Commons License 2001.09.10 0 0 42
Jveres!

"A bükk hegységben található Odor vár nevezetű hely"

Ez pontosabban hol talalhato?

Tatabanyan a turul hegy oldalaban egy parlagon hagyott termofoldon hatalmas pipacsmezo volt. Egyszeruen megkozelitheto, az autopalyarol is latszik ha pestrol jon az ember.

Előzmény: Jveres (34)
lmatyas Creative Commons License 2001.09.10 0 0 41
Nekem tetszik az otlet, szerintem a kezdo termeszetfotos palantaknak nagy segitseg, ha eljutnak egy-ket nagyon szep, inspiralo helyre, ami masok altal mar "kiprobalt".
Előzmény: Jveres (34)
Rianna Creative Commons License 2001.09.10 0 0 40

A párom alkotta, digitális géppel, csak úgy...
Nekem spéci tetszik :)

attilaa Creative Commons License 2001.09.10 0 0 39
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, bocs. A tehetséget próbáltam dícsérni. A.
Előzmény: Duda (37)
Százbolha Creative Commons License 2001.09.10 0 0 38
Mert nem jól csillapított a tükre. (és nem is lehet felső állásban rögzíteni)

Százbolha

Előzmény: Duda (37)
Duda Creative Commons License 2001.09.10 0 0 37
Miert ne lehetne Eos300-al jo kepeket csinalni?
Előzmény: attilaa (36)
attilaa Creative Commons License 2001.09.10 0 0 36
A Mezőgazdasági múzeumban – „Vajdahunyad vár „ a városligetben látható a Foto Natura gyüjteményes kiállítása. Nagyon igényes, érdemes megnézni. Van egy kagylókiállítás is. Érdekes, van néhány olyan kép is amely EOS 300-as géppel készült. A gazdája hosszú idő után szerezte be és még most is objektívekre gyüjt. A képei viszont gyönyörüek, hiába a tehetség többet számít, mint a „szuper” gép. A NG kiállításra sajnos én nem jutottam be, de még próbálkozom.A.
egon21 Creative Commons License 2001.09.10 0 0 35
Sziasztok!

Vasárnap voltam a Természettudományi Múzeumban a családdal és megnéztük a National Geographic fotókiállítást.

A kiállítás nagyjából azt nyújtotta amit vártunk, profi fotók, érdekes jelenetek, gyönyörű tájak, állatok. A képekhez rövid képmagyarázat is volt, ahol a fotós röviden leírta, hogy hol, milyen körülmények között készült a fotó, mik voltak a benyomásai stb. Ez nagyon jó volt, mert sok képnél valóban kellett ez a háttér infó, hogy jobban megértsük a képet.

Amit kicsit sajnáltam, hogy a képeknél nem voltak feltüntetve a technikai adatok (pl. gép, obi, film, expozíció) amit mint fotózás iránt érdeklődő nagyra értékeltem volna. Azért volt néhány nagyon trükkös kép, ahol valamennyire leírták, hogy milyen módszerrel készült.

A kiállításban az volt egy kicsit roszz, hogy írtó nagy volt a tömeg, tömött sorban lehetett csak araszolni a képek előtt.

TANÁCS 1: Vasárnap írtó nagy tömeg volt, 13 órakokor kb. 50 méteres volt a sor a múzeum előtt és kis csoportokban engedték be az embereket. (Ennek oka nyílván a jó reklám, a rossz idő és az volt, hogy családosoknak ingyenes volt a belépés.) Próbáljatok inkább hétköznap menni, vagy hétvégén nyitásra.

TANÁCS 2: Van egy magyar fotósnak is kiállítása a Grand Canyonról, azt is érdemes megnézni.

TANÁCS 3: Az emeleten van néhány kép vogulokról, osztjákokról. Azt se mulasszátok el!

Jveres Creative Commons License 2001.09.10 0 0 34
Lenne egy javaslatom. Mit szólnátok, ha ezen a fórumon elkezdenénk olyan "titkokat" megosztani egymással, amit sajnos sokan (fõleg a "nagy" fotósok) nem hajlandók elárulni. Arra gondoltam, hogy mi, akik járjuk, fotózzuk a természetet rengeteg gyönyörû helyet találunk, amit érdemes megfotózni. Ezt esetleg másokkal is meg lehetne osztani. Az USA-ról vannak ilyen jellegû fotós leírások, hogy pl.: szept.5-10-ig du. 4-6-ig menj el x helyre és kelet felé fordulva fotózdd le y-t. Én szívesen vennék valami fotós természetkönyvet/gyûjteményt Magyarországról is. Ettõl szerintem senkinek nincs semmi félnivalója.

El is kezdeném. A bükk hegységben található Odor vár nevezetû hely. Itt felmenve a csúcsra jó fényben, délután (esetleg vihar előtt) gyönyörû tájképeket lehet csinálni a Bükkrõl (pl. a Hór völgyérõl).
Jenõ

lmatyas Creative Commons License 2001.09.06 0 0 33
Bocs fiuk-lanyok, de elmaradt a mai kiallitaslatogatas. Attettuk hetfore, de lehet hogy meg kesobbre a jovo heten. Amint megvolt, beszamolok.
Előzmény: HGyuri (32)
HGyuri Creative Commons License 2001.09.06 0 0 32
Köszi Imatyas! Várjuk a beszámolót ;-)
Előzmény: lmatyas (31)
lmatyas Creative Commons License 2001.09.05 0 0 31
Ket NG-s johir:
National Geographic kiallitas szept 5-30. Termeszettudomanyi Muzeum (utanna meg Szeged, Pecs, Gyor es me valahol) Holnap tudositok, hogy milyen volt, remelem lesznek termeszetfotok is ;-)

Es a masik: jovo osztol lesz magyar nyelvu National Geographic.

Rianna Creative Commons License 2001.09.03 0 0 29
Szia slr,

Üdvözöllek a topicban, örülök, hogy benéztél... szerintem járj erre sűrűbben.
Reménylem itt a nagyon kezdő fotóstól a maximálisan profiig sokan előfordulnak majd és hogy a magasröptű tecnikai leírásokon kívül az élvezetes élménybeszámolóig (akár anekdota szerű kis történet) mindenfélével találkozhatunk majd itt..

És örülök, hogy így hat rád a természetfotózás..
Ha már a természet kincseinek értékeléséről szó esett, had tegyek ide egy kis reklámocskát..:)

Egy topic, aminek a célja az ilyen szépségek megőrzése

Előzmény: Törölt nick (23)
attilaa Creative Commons License 2001.09.03 0 0 28
Köszönöm, de nem tudom kinyitni. Sajnos ezt sem...bocsánat, de még próbálkozom. Tudod, a sévszélesség. A mailt megkaptam, jó úton haladsz. A.
Előzmény: gyöngyvirág (22)
Rianna Creative Commons License 2001.09.03 0 0 27
Szijja Gyöngyvirág!

Örülök, hogy idetévedtél! (az elején azt hittem nem fognak ide írni.. de nagyon kellemesen csalódtam)

Megsúgom, hogy én amatőrnél is amatőrebb vagyok a területen, csak nagyon szeretem..
Mint írtam vagyon, minden csodálatom azoké, akik türelem hegyekkel, sok szúnyog és mittudoménmilyen csípésekkel, súlyos cókmókkal, időjárási viszntagságokkal stb.. dacolva gyönyörűséges képeket készítenek!

Előzmény: gyöngyvirág (21)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.01 0 0 26
A fém az nem feltétlenül tömör fém. Gyakran látni kétoldalas vetítővásznakat, amelyeknek az egyik oldala a szokásos gyöngyvászon vagy texturált műanyag, a másik oldala pedig ezüstszürke, fémes bevonató, valamilyen módon érdes felület. Például mint a nyomdai raszter, szabályos domborulatok vannak rajta. A fémes felület elég világos legyen, de mégse csillogjon. A domborulatok pedig azért kellenek, hogy azért a fényt egy ésszerű látószög-tartományba szétszórja az ernyő.

Tulajdonképpen olyan ernyőre van szükség, ami a rá vetülő fényt szórva, tehát nem tükörként veri vissza, de a beeső fény polaritását nem változtatja meg. Ilyen anyagot láthatsz minden LCD kijelzőben: a fenékről visszaveri a fényt (sajnos sohasem igazán fehér), de a polarizációs síkot nem változtatja.

Egy korábbi munkahelyemen négyzetméterben vettek ilyen anyagból egy csomót. Lehet, hogy Graboplast gyártmány volt, szemészorvos ismerősömnek ilyenből csináltam sztereó vetítőt gyerekszemek vizsgálatához.

A vetített képekhez kétféle forrásból volt szemüvegem. Egyrészt kaptam a szemésztől, ők ilyet használnak a Titmus-legyes vizsgálathoz (a nebuló polárszemüvegen néz egy füzetben, polárszűrőkkel térbe emelt, nagy legyet, és meg kell fognia a szárnyát. Ha eltalálja a magasségot, van térlátása), másrészt sztereó moziból vittünk haza ilyeneket.

Előzmény: tükörvarrógépkezel (25)
tükörvarrógépkezel Creative Commons License 2001.09.01 0 0 25
SLR
"matt fém vetítőernyő"
erôl tudnál bôvebben, mert a többit értem.
Köszi!
T.eke
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.01 0 0 24
Én szán nélkül fotóztam, de ki is tudtam vetíteni. Most már sajnos nincs felszerelésem a vetítéshez, pedig tényleg látványos volt.

Kell hozzá két azonos diavetítő, hőálló lineáris polárszűrők, matt fém vetítőernyő és speciális polárszemüvegek.

Technikailag érdekes volt számomra a sztereózás, de nem találtam meg benne az igazi értéket az érdekességen túl - legalábbis a saját képeimben nem.

Vagyunk már többen, lehet, hogy egyszer érdemes lenne egy sztereó szeánszt tartani.

Előzmény: attilaa (5)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.01 0 0 23
Szervusz Rianna! A sok tízezer hozzászólás között szép számmal akadnak olyanok, amelyek tanúsítják, hogy a természet az egyik legnépszerűbb fotótéma. Vannak a fórumban olyanok, akik bizonyítottan (és újságokban is jól láthatóan) magas szinten űzik a témát, és vannak, akik csendben hallgatnak róla.

A magam részéről nagyon tisztelem a természetfotósokat. Én soha nem leszek az, de játszani megpróbáltam vele. Az már kiderült, hogy nagy fotós az életben nem lesz belőle, de segített, hogy jobban meglássam, észrevegyem és értékeljem azokat a dolgokat, amiket eredetileg csak lefényképezni szerettem volna.

Jó lehet ilyen nagypapa unokájának lenni.

Előzmény: Rianna (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!