Keresés

Részletes keresés

Ződfül# Creative Commons License 2024.02.28 0 0 185847

Jóestét!

Ismét segítséget kérnék...

Páracső forrasztásához mindegy ,hogy milyen forrasztóónt használok? Olvastam ,hogy valaki ólommenteset ajánlott, ha nem ólommenteset használok annak lehet valami negatív hatása?

endrepp Creative Commons License 2024.02.22 0 0 185846

Az valóban fordított, így van.

Előzmény: öreg_néne_b (185845)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.02.22 0 1 185845

Szerintem fordított az áramlás. A hűtő kifolyójánál megy be a hideg víz és a hűtő elmenő meleg vizét vezeti át reflux hűtőnek.

Előzmény: endrepp (185844)
endrepp Creative Commons License 2024.02.22 0 0 185844

A kis edényre én tennék egy vastagabb, függőleges rézcsövet, mondjuk egy D30-40-50mm/300-400-500mm. Azt vettem észre, hogy a függőleges cső jól hűt, sokkal jobban, mint a vízszintes, mert a másik javaslat meg egy hosszú, vastag páracső lenne, de azt elhelyezni is körülményesebb. A másik lehetőség, ha átfolyós a hűtőd, hogy a páracsőra rátekersz 1-2 menet vékony rézcsövet és vízzel hűtöd, ezen átvezeted a hűtővizet.

Ez is egy érdekes konstrukció, egy kis csőszakaszon átviszi a hideg hűtővizet mielőtt bekötné a hűtőbe.

 

Előzmény: Ződfül# (185839)
Jolida Creative Commons License 2024.02.21 0 0 185843

Nono..

Gondolj csak Zoli (Green Corner R.I.P.) némelyik kísérletére. :-)

Előzmény: öreg_néne_b (185842)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.02.21 0 0 185842

Persze, de ami már a gyümölcsben sem volt meg, azt nem lehet belefőzni a pálinkába.

Előzmény: Jolida (185841)
Jolida Creative Commons License 2024.02.21 0 0 185841

Attól még, ha a kuktára rak bármit, ami rézből van és elég nagy a felülete, hogy azzal növelje a deflegmációt, csak javíthat.

Előzmény: öreg_néne_b (185840)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.02.21 0 1 185840

jobb legyen az ize/aromája a pálinkámnak

 

Az általában már sokkal hamarabb eldőlt. A cefrében, a gyümölcsben, a gyümölcs fajtájában... Ezek mind meghatározóbbak, mint az, hogy mit szerkesztesz a készülékedre.

Előzmény: Ződfül# (185839)
Ződfül# Creative Commons License 2024.02.21 0 0 185839

Elsősorban az lenne a célom ,jobb legyen az ize/aromája a pálinkámnak. Másrészt pedig nekem jó időtöltés is lenne ha épithetek valami olyat ami működik és jobb lesz tőle a párlatom.

Előzmény: endrepp (185838)
endrepp Creative Commons License 2024.02.21 0 1 185838

Persze, hogy érdemes, ha örömet szerez, úgy érzed, hogy hasznosan töltötted el az idődet és a párlatod élvezeti értéke is emelkedik.

Ennél szakmaibb tanácsot akkor kaphatsz, ha leírod, hogy mi a helyzet most és mit vársz a változástól, milyen töménységet produkál az eszközöd, miben érzed a gyengeségét az eredménynek stb.

Egyébként minden lehűlő felület deflegmátor, praktikus anyag a réz, mert könnyű megmunkálni, jó hővezető, bármilyen edényt rá szerkesztesz, aminek a térfogata jelentős (1-2-3-5...liter), az növelni fogja a párlat töménységét, ha ez a cél, akkor ez jó dolog, arra kell vigyázni, ha túlméretezed a fűtéshez képest, akkor a többszörösére nő a főzési idő és a párlat drasztikusan átalakul, ami nem biztos, hogy egyezni fog a preferenciáddal.

Előzmény: Ződfül# (185837)
Ződfül# Creative Commons License 2024.02.20 0 0 185837

Üdv! 10 literes kuktára érdemes házilag építeni deflagmátort? Ha van valakinek házilag épített leirná a méreteket és csatolna róla képet? Előre is köszönöm!

naivkezdo Creative Commons License 2024.02.19 0 0 185836

Ha van egy vagy két 90 fokos idom, akkor is működhet szerinted?

Előzmény: IsKol (185825)
endrepp Creative Commons License 2024.02.19 0 0 185835

vagy ilyet, nekem ez jobban bevált, a hideg vízből kiváló buborékok nem emelik meg és rajta van a tűszelep is

Előzmény: jkalo (185834)
jkalo Creative Commons License 2024.02.18 0 0 185834

A  "G1/2 BSP F" BB1/2" -os belső menetes (nem a ragasztós verzió), amelyből ha elfér, én a 280mm hosszút venném.

 

https://www.aliexpress.com/item/1005005346461506.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.10.20f418024a1nEk

Előzmény: Vagyok7 (185832)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.02.17 0 0 185833
Előzmény: Vagyok7 (185832)
Vagyok7 Creative Commons License 2024.02.16 0 0 185832

Linket kérhetnék?

Előzmény: öreg_néne_b (185586)
endrepp Creative Commons License 2024.02.12 0 1 185831

Az intimbetétes kalandja pont lejjebb említett Green Corner fórumtársunknak volt, aki már 3 éve nem foglalkozik sajnos ezzel. RIP

Sok sikert!

Előzmény: _ape (185829)
_ape Creative Commons License 2024.02.12 0 0 185830

Néztem azt is, ha a grillrácsnál jól működik lehet hogy itt is jó, de az az igazság hogy a megörökölt leégéseket is el szerettem volna tüntetni, úgyhogy most fel kellett áldozni a belső patinát egy alaposabb takarítás oltárán - úgyhogy újra kell majd pótolni egy jó pár főzéssel - de már most kellemesebb színe van mint volt a takarítás után. 

Előzmény: Vapor53.898 (185821)
_ape Creative Commons License 2024.02.12 0 0 185829

Szerencsére nem volt éppen készleten az olasznál, így kimaradt a rendelésből, lehet hogy végleg - azért az intimbetétes szűrés kicsit meredek... nálunk páran visszaköpnék a pálinkát ha megemlíteném :-)

Végül is, finomítás előtt kapott egy tisztítást sima vizes átpárlás formában és így a középpárlat tényleg gyönyörűen tiszta lett, mondjuk az is igaz hogy nem lett 50% alá engedve, az opálosodás is csak lejjebb kezdődött.

A spirál tisztítása egyenlőre nem gond, de hűtés viszont igen - a köv. megoldandó gyenge pont - ami gyárilag van hozzátéve egység az nem igazán hozza a szükséges teljesítményt, átfolyósra majd át kell alakítani

mindenesetre életem első főzése szerintem sikeres volt... jó lesz ez!

 

Előzmény: endrepp (185819)
Figyelget Creative Commons License 2024.02.12 0 8 185828

Emlékezzünk meg ma Green Corner társunkról. Már 3 éve nincs köztünk, mégis ide fog tartozni mindig.

endrepp Creative Commons License 2024.02.08 0 0 185827

Nincs vele tapasztalatom, de nem tűnik rossz választásnak, én biztos megcéloznám az elektromost.

Sztem a bogrács-Pistoriusszal elég felületet ad, a rozsdamentes üsttel nincs semmi gond, inkább előnye van a rézzel szemben.

Előzmény: Robroy252 (185826)
Robroy252 Creative Commons License 2024.02.08 0 0 185826

Sziasztok! Des 100 ról váltanék( üst a felső harmadnál teljesen elvékonyodott, 1 helyen pici lyuk) tulipán 95 kisüstire! Segítséget szeretnék kérni, valaki használ ilyet? Nem tudom réztöltet kell- e bele plussz a, elég ennyi rézfelület? ( Aggaszt,hogy az üstje saválló). Ér rajta valamit ez a pistorius tànyér( gondolom finomításnàl kell csak hasznàlni), hogyan kell ezt használni,és érdemes e ha kisüstinek használom! Köszönöm a segítségetek!

IsKol Creative Commons License 2024.02.08 0 3 185825

Csak egy adalék...

 

Borászati tömlők tisztításához használok szivacslabdát melyek különböző méretekben kaphatóak.

 

Ha van megfelelő méret a spirálcső belső átmérőjéhez akkor ez egy nagyon jó megoldás!

 

https://bi-bor.hu/termekek?s=szivacslabda

Előzmény: körte51 (185823)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.02.08 0 0 185824

De mennyive egyszerűbb egy kefét végig tolni rajta... ;) És persze sokkal alaposabban is tisztít.

"Én sem cserélném le a spirálhűtőm!"

Nekem volt spirálhűtőm, így van összehasonlítási alapom. És neked mid van az előítéleteden kívül? :D

Előzmény: körte51 (185823)
körte51 Creative Commons License 2024.02.07 0 0 185823

Én sem cserélném le a spirálhűtőm! Dörzsis szivacsból vágok le egy kockát, betömöm a csőbe és átnyomom a zuhanycsővel forró vízzel! van mikor valami mosogatót nyomok rá !Jön szépen a ganyé kifelé! minden finomítás előtt ! A páracső is Ugyanígy !

Előzmény: öreg_néne_b (185820)
schlumberger Creative Commons License 2024.02.07 0 1 185822

Nefürgyéle?

Előzmény: Vapor53.898 (185821)
Vapor53.898 Creative Commons License 2024.02.07 0 4 185821

Citrom, citromsav + só, ecet inkább ne. Mind savas. A hideg zsíroldó az isten, az lúgos.

 

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=162939233&t=9007484

 

 

 

Előzmény: _ape (185816)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.02.07 0 0 185820

Nekem is ilyen hűtőm van, egy hosszabbított nyelű kefével tisztítom. A spirál hívőknek látnia kellene, hogy mi jön ki egyszerű mosogatószerrel és kefével. 

(Az általad itt közzétett módon készítem, kicsi, kompakt és kiválóan működik. Eszembe sem jutna hordó + spirálra cserélni.)

Előzmény: endrepp (185819)
endrepp Creative Commons License 2024.02.07 0 2 185819

Úgy tűnik az itteni beszámolókból, hogy sokan megveszik, mert olvastak valamit, használják párszor és kiköt a fiókban vagy valahol. Én is ezt az utat jártam be, jelenleg teljesen máshol üzemel a patron.

Arról nem beszélve, hogy sajnos a polipropilén 5 mikronos patron nem szedi ki az opálosságot tökéletesen, ahhoz állítólag pamut filter gyertya kellene, de olyan meg nem beszerezhető.

Egy fórumtársunk szétvágta a patront és gyömöszölt bele intim betétet, neki azzal jobban működött. De vissza térve az elejére, a hűtő tisztítása a kulcs, ezt sokan úgy oldottuk meg, hogy megváltunk a spiráltól, az egyenes csőhűtőt pár perc tisztára kefélni.

(Erről pedig az a mendemonda, hogy sokat fogyaszt, ami valószínűleg igaz is azokra a darabokra, amit hasra ütés szerűen gyártottak le és/vagy használnak, választottak ki, a jól megtervezett példányok fogyasztása pont, hogy igen alacsony. )

Előzmény: _ape (185818)
_ape Creative Commons License 2024.02.06 0 0 185818

Értem... akkor első körben felesleges

tanuljon meg az ember először normálisan lepárolni, aztán lehet próbálkozni :-)

a finom szűrőt jó hogy mondtad, kösz, ahol olvastam eddig róla, nem említették

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!