Keresés

Részletes keresés

Tiborcsik Creative Commons License 3 napja 0 0 73350

"...amennyiben egy közösségbe belépek annak elfogadom elveit és nem fordítva."

 

Dej'szen a vétó is az elvek között van. :)

Előzmény: Zarándi (73349)
Zarándi Creative Commons License 3 napja 0 0 73349

Amennyiben így megy tovább, nem kiraknak, de lekorlátozzák jogainkat.
Az információk alapján mi vagyunk az egyetlen ország aki vétóz.
Nem akarok itt nagy szavakat használ, de amennyiben egy közösségbe belépek annak elfogadom elveit és nem fordítva.

Előzmény: Whallacki (73346)
Ilhilla Creative Commons License 3 napja -1 0 73348

Ez inkább TÉNYKÖZLÉS!

Előzmény: Tiborcsik (73344)
tibra Creative Commons License 3 napja 0 0 73347

Meg olyanok, akiket úgy kellett visszahívni / összeszedni a főnök beszédére, mert elmentek kávézni/sörözni/békepipát szívni Pesten (ingyen úgysem járnak sokszor a fővárosban).

Előzmény: Ilhilla (73343)
Whallacki Creative Commons License 3 napja 0 1 73346

Igazad van. Engem is meglep, hogy még nem rakták ki Mo-t az említett szövetségekből. Egy kocsmában kevesebbért is villanna a penge, mint amit köpcösék időnként megengednek maguknak. A legjobb példa, amikor otthon elküldi az egész uniót valahová, meg megy harcolni a magyarokért, aztán amikor eljut Brüsszelbe, pingvinezik egy sort, aztán mindent aláír, ami ellen otthon meghirdette a forradalmát.

Előzmény: csíkos-háTTú (73338)
csíkos-háTTú Creative Commons License 3 napja 0 1 73345

Csak a tény közlése.

 

OFF

Amúgy láttátok Karácsony posztját? Helyre kell állítani a Margit szegeti Nagyrétet.

Ha politikailag inkorrekt akarok lenni, akkor leírnám azt, hogy a birkák letarolták a Nyulak szigetét.

Ha politikailag korrekt vagyok, akkor azt írnám le, hogy a rendezvény után a résztvevők megkérdőjelezhető állapotokat hagytak maguk után.

Mind a két mondat ugyanazt jelenti: szétbarmolták eső után Budapest egyik közparkját.

ON

Előzmény: Tiborcsik (73344)
Tiborcsik Creative Commons License 4 napja 0 0 73344

HÚDERASSZISTA!!!

Előzmény: Ilhilla (73343)
Ilhilla Creative Commons License 4 napja 0 0 73343

A "békemenetre" tartó autóbuszon(buszokon) az utasok nagyobb hányada közülük került ki, meg lehet nézni a videón. 

Előzmény: tibra (73340)
csíkos-háTTú Creative Commons License 4 napja 0 0 73342

Igen, dekódoltam!:-)

 

Igen, a cigánysággal komoly bajok vannak. Volt egy emblematikus arcuk, néhai Bogdán László. Csak ugye, ő "öngyilkos" lett.*

A "Híd a munka világába" program meg nem vezetett sehova, csak úgy 3-4Milliárd forint büntetlen ellopásához.

 

*: Anyai ágon egy kémény kálvinista vidékre vezetnek vissza a gyökereim: Nagyecsedre. Ott azért voltak/vannak szép számmal roma emberek is. Életemben soha, de soha nem hallottam róla, hogy egy roma öngyilkosságot követett volna el.

Előzmény: tibra (73340)
tibra Creative Commons License 4 napja 0 0 73341

nyilván MSZMP-t akartam írni.

Előzmény: tibra (73340)
tibra Creative Commons License 4 napja 0 2 73340

Utolsó mondatodhoz kapcsolódva:

és ezért megy a mozgósítás a cigányok körében (is), a kistelepüléseken is, és Szolnokon is, hogy ez mégsem történjen meg és a narancs lista DTvel mégiscsak 40% felett végezzen, mert akkor nincs probléma a számokkal, ,,csak" a hatalomgyakorlással.

Nagyon kívűncsi vagyok a kistelepüléseken (van egy jó 300-as listám) mi lesz az eredmény. Jövő héten lekeresem majd.

De kíváncsi vagyok, hogy a helyi RNÖ kormánypárti RNÖ vezető Feri bácsi nagy barátja milyen eredménnyel végez. A cigányoknak is látni kellene, hogy zsákutcában vannak. A narancshoz most odaállni olyan, mint 1988-ban belépni az MSZPbe.

Előzmény: csíkos-háTTú (73338)
kannibál Kovács Creative Commons License 4 napja 0 1 73339

Neked nem tűnt fel, hogy Szolnok belvárosában alig vannak tablók? Van egy csomó technikum, és most mind hiányzik. Sem Pálfy, sem Jendrassik, sem Vásárhelyi, sem a többi.

 

Nyilvánvaló az ok: ezekben az intézményekben idén nem osztanak érettségi bizonyítványokat. Nem tudom, hogy a ballagást egyáltalán megtartották-e, ugyanis az új rendszer annyira összezavarta az iskolákat, hogy intézményenként változik, hogy tartották meg a szalagavatókat és a ballagásokat.

Előzmény: csíkos-háTTú (73333)
csíkos-háTTú Creative Commons License 4 napja 0 3 73338

"...Mo lesz a fekete bárány..."

 

Lesz?

Van!

 

Kaptam egy levelet, amiben elég sok dolog fel van sorolva Hazánk un. vezetéséről, és a mi újrákosinkról. 

Magyarország a világpolitika értelmesebb felétől elszigetelődött. Csak azon csodálkozom, hogy a NATO és az EU még nem rúgott ki minket páros lábbal.

De ennek meg van az oka, így legalább azért némi rálátásuk van Magyarországra, így érdemes (még!) bent tartani a rendszerben. Kérdés: meddig még?

 

Ezért (is!) kell kirúgni - ha kell bármi áron - újrákosit a hatalomból, a sleppjével együtt.

Előzmény: Whallacki (73335)
tibra Creative Commons License 4 napja 0 0 73337
csíkos-háTTú Creative Commons License 4 napja 0 0 73336

Lehet, hogy üldözési mániám van, de:

 

https://index.hu/gazdasag/2024/06/04/novak-katalin-allamfo-maganklinika-bevetel-fizetes-osztalek/

 

Az utóbbi hónapokban, években egyre jobban lehetetlenítik el az állami egészségügyet. Közben tettek pár látszat intézkedést a magán egészségügyi szektorban, de a csókosok nagy cégei felé terelik a társadalom egy részét. Elég érdekes módja az állítólagos "orvos bárói rendszer" legalizálásának a magánszektorba vezetésének.

 

OK, kötök én magam után magán egészségbiztosítást, sőt, ha kell még nyugdíjalapba is fizetek, csak az államnak akkor meg nem!

Előzmény: csíkos-háTTú (73334)
Whallacki Creative Commons License 5 napja 0 0 73335

Hétvégén vettem a bátorságot, és megnéztem, mi a helyzet Szolnokon, hiszen a héten ikszelés lesz, s bár kimaradok belőle, kíváncsi voltam, mi a helyzet. Csak abból tudok tájékozódni, amit a pártok, a jelöltek megosztanak, más infóm nincs (az ottani barátokat meg nem fogom ezzel zaklatni, fontosabb dolgokat szoktunk megosztani egymással a politikánál, amikor csetelünk).

 

Remek anziksz található a szol24 oldalán (eddig azt sem tudtam, hogy létezik ez az oldal!) a körzetekről. Annyi meglepő dolgot láttam, amennyire nem is számítottam! Az első, ami szemet szúrt; a szerencsevadász ejtőernyős (Ligeti) nem indul, ahogyan Rezák sem! Az ottani jelöltek viszont érdekesek. A fidess jelöltjét hírből ismerem, ex-kollégámmal egy utcában laknak. Meglepett az indulása, mert nem ilyen talpnyalónak ismertem a beszámolókból. Tekintve, hogy eddig is betonbiztos fidess körzet volt, szerintem akkor is oda húzzák az ikszet, ha egy magyarul sem beszélő venezuelait indítottak volna, a lényeg, hogy ki áll mögötte. Megkockáztatom, hogy ez egyébként országosan igaz a fidess képviselőire. Ők csak zsinórbábok. Sámson doktor indulása is meglepő volt számomra, még jóval fiatalabb voltam, amikor nála jártam a kórházban, kiváló diagnózist állított fel, azóta sincs gond a talpammal. Hogy aztán miért lépett a politika mezejére, elképzelni sem tudom!

 

Jót mosolyogtam, hogy egykori körzetemben (7.) ismét indul egy kedves fickó, aki valószínűleg most sem ér el sikereket, de aranyos, hogy mindig megpróbálja. Persze, ott is biztos a fidess győzelme. Szépen le tudnám vezetni, hogy miért, s miért éppen az a jelölt, de nem koptatom vele a billentyűket. Amit meg a fidess művel, arra nincsenek szavak! Olyan magasra tették a mércét az agymosó, gyűlöletalapú, kreált ellenségképpel játszó propagandájukkal, hogy azt még Paul Joseph Göbbels is megirigyelné! Eddig úgy tudtam, hogy EU-s és önkormányzati választás lesz, de a fidess minderről mélyen hallgat, szerintük most a háborúra vagy a békére kell szavazni. Hát, nem recézem tovább, a lényeg, hogy nem csalódtam bennük! Hiányoltam a "folytatjuk!" szlogent...

Ez a "Tegyünk Szolnokért Egyesület" olyan, mint anno a Szolnoki Többség volt? Az LMP szárnycsapkodása pedig már-már komikus. Mint amikor a kisegér le akarja győzni az elefántot. Ez a különutas elképzelés eddig sem hozta meg a sikert nekik, és most sem fogja, erre mérget vennék.

 

Amíg készült az ebéd, olvasgattuk az ígéretcunamit (mármint nem a fidessét, mert az elég egyszerű és félrevezető, most sem vitték túlzásba a választási programjuk megírását) az asszonnyal. A régi motorosokat nem néztük meg, új szereplőket kerestünk, de ez nem tartott túl sokáig. Van ez a Vona-féle párt, nem is értem, hogy honnan kerültek elő, ráadásul az önkormányzati történetben nem is vesznek részt, így aztán túl sok sikert nem borítékolnék nekik. Pedig vannak értelmes elképzeléseik. A Magyar Péter-jelenség emlékeztet az ős-Jobbik színrelépésére, elég sok választó beállt mögéjük, aztán lecsengett az is. Nehéz ekkora ellenszélben előre haladni, az is igaz! Továbbá, kitartok amellett, hogy kutyából csak nagyon ritka esetben lesz szalonna, így nem bízom ebben a fickóban. Sokan mellé álltak, ez tény, de ez amolyan magyarosch messiásvárás. Csak nehogy sírás legyen a vége!

 

Amiről viszont nem nagyon cikkeznek a magyar médiában - itt pedig eléggé címlaptéma - az a közelgő békekonferencia. A faluban ugyan nem, de a munkahelyen sokat beszélünk róla. Van egy német kolléga, kiváló látásmóddal rendelkezik, szoktuk is mondani neki, hogy pályát tévesztett, miniszterelnöknek kellene lennie. Csak hát, ehhez túl szerény, és nem szokott hazudni, úgyhogy marad a projektvezetői beosztásban, aminek mi jobban örülünk. No, ő mondta a minap, hogy ha ezt a csúcsot két éve hozzák tető alá, akkor sem lett volna vége mára a háborúsdinak, és hogy most sem lesz látványos eredménye a béke tekintetében. És ennek sajnos éppen az egyik kerékkötője a magyar politika. Ami ugyan lehet mondvacsinált békepárti, de mindenképpen Putyin hajójába hajtja a szelet. Mintha arra hajtanának, hogy csakazértis keresztbe tegyenek, ellentmondjanak, külön utat járjanak. Míg élek, nem fogom megérteni, hogyan lehet ennyire szarházi módon oda rondítani, ahonnan a pénzek érkeznek, aztán meg eljátszani a durcás kisgyereket, ha nemet mondanak a magatartásunk miatt. Ostoba, a nemzetre hátrányos következményekkel járó politika ez. Fáj, hogy ezt látom, nagyon rossz irányban halad az ország szekere, csak aztán nehogy elsüllyedjen a tajgai mocsárban, a messzi északkeleten!

Nagyon kíváncsi vagyok az önkormányzati eredményekre! Az EU-s képviselők esetén addig nem várok változást, amíg többségben lesz a fidess, addig Mo lesz a fekete bárány (a lengyelek már lekerültek a listáról).

csíkos-háTTú Creative Commons License 5 napja 0 5 73334

Igen, tegnap este annyi idő kellett az elázásomhoz, amíg a vonatról leszállva befutottam a perontető alá...

 

Beázott keményen a Hetényi kórház, a MÁV külső internet kapcsolata csak részleges, mert a Zagyva part egyik fáját a vihar kidöntötte, ami zuhanáskor megrongálta a kórház kerítését, és a rajta futó egyik optikai kábelt.

 

Közeben a Hetényi kapott egy ellenőrzést, és kiderült, hogy a belgyógyászata nem tudja teljesíteni a személyi feltételeket. Oka: van/volt egy rendelet, ami megtiltotta, hogy a kórházon belüli (sic) szabad munkaerőt ideiglenesen átirányítsák másik osztályra. Ezt most sebtében módosították, hogy a belgyógyászatra lehet. Máshova nem!!!

Egyéként tömegesen mennek el a nővérkék a pályáról, elsősorban nyugdíjba. Korábban írtam, hogy mennyi nővérkét köszöntöttek azért, hogy 40 véve vannak a pályán, és mennyi lesz a vizsgák után a pótlás a megyében... Ehhez képest pedig az esetleges új munkaerőt nem lehet felvenni, mert létszám stop van országosan!

Valaki érti ezt? Mert józan paraszti ésszel két dologra gondolhat az ember:

1: Tombol a hülyeség a belügy minisztériumban.

2: Nagyon is észnél vannak, és ez tudatos.

Hogy melyik a nagyobb tragédia, azt én nem tudom megmondani. De ez az igazi elárulása a Hazának, a Nemzetnek!

Előzmény: Ilhilla (73327)
csíkos-háTTú Creative Commons License 5 napja 0 0 73333

Ezt azért tételesen cáfolnám!

1: Szakgimnázium, aminek van egy 13. évfolyama, ahol technikusi vizsgát tesznek a végzősök.

2: Ettől függetlenül a 12. év végén érettségi vizsgát tesznek a tanulók, hogy, aki innen továbbmenne egyetemre, az megtehesse. HA igazad lenne, akkor hogyan nyert felvételit a 12. évfolyamot befejezett idősebbik fiam a Kandóra, ha nem kap érettségit? Szkenneljem be? Elég visszakeresni, még Pálfy gyűrűvel is kitüntették! A gond az, hogy szakmunkás vizsgát nem tehetnek!!! Régen ez együtt járt, amíg nem verték szét a szakképzést, mert újrákosinak, meg talpnyalóinak halvány fogalmuk sincs arról, hogy egy szakmunkásnak mit kell ma tudnia!

Előzmény: kannibál Kovács (73323)
tibra Creative Commons License 5 napja 0 0 73332

én azért mondom :) 

Előzmény: amikor ittunk a Bíróban (73331)
amikor ittunk a Bíróban Creative Commons License 5 napja 0 0 73331

A rendszerváltás előtt vagy közvetlen utána  politikai életben, munkahelyeken, rádióban, TV-ben, olyan sokszor elhangzott az a szó, hogy  decentralizáció.

Napjainkban szinte nem is hallom, mintha kiveszett volna!

kannibál Kovács Creative Commons License 5 napja 0 0 73330

Idén debütált a rendszer. Valószínűleg túl sokáig nem fog működni, mert a fidesznyákoknak az a specialitása, hogy 3-4 évente feldúlnak mindent.

Előzmény: Dermice (73326)
Tiborcsik Creative Commons License 5 napja 0 0 73329

"Csapong a denevér az ereszt sodorván,

rikoltoz a bagoly csonka régi tornyán..."

Előzmény: Mutual Friend (73328)
Mutual Friend Creative Commons License 5 napja 0 0 73328

De van hova menekülni mondjuk a vár tetejére ... :)

Előzmény: Ilhilla (73327)
Ilhilla Creative Commons License 5 napja 0 0 73327

Ismét úszik a város egy része!

Dermice Creative Commons License 5 napja 0 0 73326

Számomra meglepő, hogy a 12. év végén nem adnak érettségit. Ez mióta van így?

Előzmény: kannibál Kovács (73323)
kannibál Kovács Creative Commons License 5 napja 0 0 73325

Nem tudnak, hiszen nincs érettségi vizsgájuk. A továbbtanulással várniuk kell még egy évet.

Előzmény: RadiX (73324)
RadiX Creative Commons License 5 napja 0 0 73324

És azok a diákok akkor nem tudnak a 12. év után továbbtanulni? Mert az tényleg durva lenne.

Előzmény: kannibál Kovács (73323)
kannibál Kovács Creative Commons License 5 napja 0 0 73323

Tévedsz, mert az egykori szakközépiskolák, amelyeket most már technikumoknak neveznek, a 12. év végén érettségit sem adnak. Csak előre hozott vizsga van néhány tárgyból, de magát a bizonyítványt csak a 13. év végén kapják meg.

Előzmény: csíkos-háTTú (73322)
csíkos-háTTú Creative Commons License 6 napja 0 1 73322

Ja.

Közben meg az alapok rogyadoznak.

- Pocsék tankönyvekink vannak.

- Teljesen elmebeteg tantervek. Lásd, mostani magyar érettségi.

- Szakképzés állapota tragikus. Pl. a szakgimnáziumok (ex. szakközép iskolák) a 4. év végén az érettségivel nem adnak szakmunkás bizonyítványt.

- Kandó Kálmán hazájában, az Óbudai Egyetem villamsomérnöki karán szerzett MSC diplomát külföldön nem fogadják el.

 

De nem sorolom, írtam itt már eleget a sirámaimat az oktatásról, amit hatásosan vernek szét, züllesztenek le a bányász béka sejhaja alá két szinttel.

Előzmény: tibra (73319)
tibra Creative Commons License 6 napja 0 0 73321

Itt pedig a 2019-es ellenzéki program Hortobágyi Zoltán által megírt kritikája.

Érdekes elnevezések. Ligeti papa, ma már Feri tatát olvastam.

Olyan ez, mint egy idősotthon-projekt, hogy a lakók ne legyenek demensek.

Előzmény: Dermice (62228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!