Keresés

Részletes keresés

őszszakál Creative Commons License 2024.05.22 0 2 20638

„Nem olvas már senki a jövőben. A gyereknek nagy feje és hatalmas szemei lesznek, hosszú ujjai, és egy gép-pók ül az agyában. Ezért már iskolába sem kell járnia, mert csak feltöltenek mindent. Kéretlenül is tudni fogja a dzsiudzsicu halálpontokat, összeszerelhet egy csillagközi rombolót és ha kell lehangol egy zongorát, vagy suttog a lovak fülébe. „

 

Véleményem szerint, ezt az embertípust, már az MI/AI fogja „kitenyészteni”.

 

„De most optimista voltam nem fog tudni semmit, csak amennyit kell, viszont lesznek titkos és tiltott programok - mint a drog- ezeket fel lehet tölteni, és alvilági piaca lesz. Aki illegális információkat birtokol - letörölhetik az egész illetőt és biohumusz lesz belőle. A pókot azért kibányásszák a fejéből mert ritka földfémeket tartalmaz.”

 

Magam is optimista vagyok, mert a MAGYAR megéli ezt az időszakot, akkor meg lesz oldva „okosban”.

 

„ A lázadók városa Zion (Sion) ahol újra születik a rend, és a remény.

Megszületik John Connor... és cseberből-vederbe...  Ad infinitum.”

 

Igazad van, mert akár Neo, akár Connor a kiválasztott, annak egy megközelíthetetlen helyen kell megszerveznie a lázadást, hogy az ember cseberből-vederbe jusson egy végtelenségig tartó folyamatban. „Nincs végzet, csak ha bevégzed”;-)

Előzmény: Annaem (20635)
őszszakál Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20637

„Jól látható, hogy kezdetleges szerszámokkal szépen sorjában haladtak, jó munkához idő kell, türelem barlangot terem.

Az alpinista módszert továbbfejlesztve szinte pókemberként fejtették a köveket. Vízszintes 4 függőleges 2.

Le kell számolni végre a káros attitűddel és fel kell hagyni a diszkriminációval.”

 

Az intelligens ember, tanul mások és a saját hibájából. Ezt tükrözi vissza az, hogy a leghatékonyabb módszert és eszközt használták a barlang készítők. Lehet, hogy generációk szenvedték meg azt, ami végül „gyors” technológiát eredményezett. Mivel a gravitáció egy hegy belsejében is működik, nyilván való az, hogy a plafon már a behatoláskor elkészült. A mélyítő vágatoknál a kőzúzalék kihordása kisebb energiát igényelt, mint a „feltörekvő” alpinista módszer. Egy barlang projekt kitalálójának, számolnia kellett a munkaerő fenntartható megújulásával, vagyis a dolgozók táplálásával. Egy kőfejtő csákány hegyének A-tól B-ig való juttatása, ráadásul egy csapásra, nem kis energiát igényel. Ha azt is figyelembe kívánjuk venni, hogy a dolgozónak a mélység mellett a sávszélességre is ügyelni kellett, mivel az esztétikára is adott a megrendelő.

 

„A piramisos brigádnak is hasonló sztahanovista hatásfokon égett a munka a keze alatt. Nem kell ezen csodálkozni, hiszen az embereknek mindenük meg volt, nem voltak megélhetési sem magánéleti problémáik, így örömmel megtervezték és végrehajtották a munkálatokat, testedzésnek, kikapcsolódásnak sem volt utolsó. Volt védő-, és szociális háló.”

 

Elsősorban foglalkoztatási igény volt. Egy despota rendszer, nem engedheti meg magának az unatkozó embereket. Még a végén rossz gondolataik támadnak a fennálló rezsimmel szemben. 

 

„Gépeinkkel már egészen jól utánozzuk a vésővel és kalapáccsal dolgozók keze munkáját, az egységes minta az ő nagyszerűségüket dicséri. Nekünk meg nem kell bolygatni, hogy mi célból készült mindez. Okuk volt rá és kész.

 

Erről szóltam, uff. ;-)

Előzmény: Annaem (20633)
Annaem Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20636

A címzett Schenouda az ő  kérdésére írtam én is a választ. /20445-re/

Előzmény: Annaem (20635)
Annaem Creative Commons License 2024.05.22 0 2 20635

"Egy 10 ezer évvel későbbi gyerek ezeket szerintetek, hogy „olvassa” el ezeket? Valaki felolvassa nekik? Besugározzák az agyába? Hogy értünk meg egy szöveget jobban, ha olvassuk vagy ha…? Mi lenne a másik módszer, ha nincs írás?"

 

Nem olvas már senki a jövőben. A gyereknek nagy feje és hatalmas szemei lesznek, hosszú ujjai, és egy gép-pók ül az agyában. Ezért már iskolába sem kell járnia, mert csak feltöltenek mindent. Kéretlenül is tudni fogja a dzsiudzsicu halálpontokat, összeszerelhet egy csillagközi rombolót és ha kell lehangol egy zongorát, vagy suttog a lovak fülébe. De most optimista voltam nem fog tudni semmit, csak amennyit kell, viszont lesznek titkos és tiltott programok - mint a drog- ezeket fel lehet tölteni, és alvilági piaca lesz. Aki illegális információkat birtokol - letörölhetik az egész illetőt és biohumusz lesz belőle. A pókot azért kibányásszák a fejéből mert ritka földfémeket tartalmaz.

Lombikból fejtik le majd őket és felesleges érzelmek és haszontalanságok nem terhelnek senkit. Írás nem lesz és sírás sem. Lesznek no-go-zónák, ott a még a még nem likvidált részlegesen öntudatra ébredt, társadalomból kilógó  deviáns elemek bújkálnak, néha lepermetezik őket, ledózerolják ezeket a kígyófészkeket, de lehetetlen őket kipusztítani.

 A zónákban eltávolítják mindenkiből a pókot, ez a legfontosabb. A pókot be lehet mérni és átveheti az uralmat feletted.  A lázadók városa Zion (Sion) ahol újra születik a rend, és a remény.

Megszületik John Connor... és cseberből-vederbe...  Ad infinitum.

Előzmény: w.ullrichfun (20459)
Annaem Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20634

             

            

Annaem Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20633

Ugyanaz a mintázat. Semmi rejtélyes hókuszpókusz nincs ebben.

Jól látható, hogy kezdetleges szerszámokkal szépen sorjában haladtak, jó munkához idő kell, türelem barlangot terem.

Az alpinista módszert továbbfejlesztve szinte pókemberként fejtették a köveket. Vízszintes 4 függőleges 2.

Le kell számolni végre a káros attitűddel és fel kell hagyni a diszkriminációval. A kínai barlangokból kb egymillió köbméternyi kő tűnt el, a kényszeresen számolók szerint ehhez 1000ember/6 év/24 órás műszak munkája kellett. A piramisos brigádnak is hasonló sztahanovista hatásfokon égett a munka a keze alatt. Nem kell ezen csodálkozni, hiszen az embereknek mindenük meg volt, nem voltak megélhetési sem magánéleti problémáik, így örömmel megtervezték és végrehajtották a munkálatokat, testedzésnek, kikapcsolódásnak sem volt utolsó. Volt védő-, és szociális háló. A mindenben rejtélyt szimatolók gyakran sopánkodnak, értetlenkednek pl. a barlangok párhuzamos falain, miért nem lyukadtak át. Semmi titok nincs itt, kopogtatással tájékozódhattak, a hangból megállapíthatták a távolságot, hogy meddig mehetnek el. Elképzelhető, hogy idomított denevért is fehasználtak. Még azon szoktak megütközni, hogy hogyan láthattak, mert a barlangok kis bejáratain (másfél méter egy lépcsőfok, semmiség) egy bizonyos szögben rövid ideig süt be a nap, és beljebb egyre nagyobb a homály. Régen sokkal jobban láttak az emberek. Lyukakat találtak, azokban tüzeket tarthattak világítási célra, a köveket alulról felfelé, vagy felülről lefelé, de mindenképpen kívülről befelé vágták ki. Gépeinkkel már egészen jól utánozzuk a vésővel és kalapáccsal dolgozók keze munkáját, az egységes minta az ő nagyszerűségüket dicséri. Nekünk meg nem kell bolygatni, hogy mi célból készült mindez. Okuk volt rá és kész.

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165885882&t=9000303.   

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165883960&t=9000303

 

.                                      

Előzmény: Prutyu (20558)
Annaem Creative Commons License 2024.05.22 0 2 20632

Jól bírjátok, világbajnokok vagytok ebben a Mocsári által feltalált állhatatos sportban.

Schenouda -tőle felettébb szokatlan- türelemmel viseltetik a megpróbáltatásokkal szemben, bravó, mindenki példát vehet rólatok.  Azért néha kicsit megtöröm a monoton-konokon irányt egy-egy lábjegyzettel.

Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20631

Amennyiben 5200-5500 éve vitték végbe a Szfinx test teljes kialakítását az anyaközetből, és a mészkőtemplomokat is ebben az időszakban emelték, akkor már fennálltak/fennállhattak egy szervezett, napkultusz központú társadalom feltételei a térségben. 

 

És ami a lényeg: ez esetben a Szfinx eróziós mintázatok is érthetőbbé válnak. 

Előzmény: Mocsári Trol (20630)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20630

Amennyiben 5200-5500 éve vitték végbe a Szfinx test teljes kialakítását az anyaközetből, és a mészkőtemplomokat is ebben az időszakban emelték, akkor már fennálltak/fennállhattak egy szervezett, napkultusz központú társadalom feltételei a térségben. 

Előzmény: Mocsári Trol (20629)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20629

12000 évvel ezelőtt a törökországi ismert feltárások már kifinomult, megalitikus kőstruktúrákat, kőbe vésett művészeti ábrázolásokat bizonyítanak. Karahan Tepénél a téli napfordulóknak kőbe rögzített emléket állítottak. Ezért is lehetséges, hogy abban az időben, a gízai fennsíkon is létrejöhetett egy Nap mozgását figyelemmel kísérő helyszín, egy jardang megfaragásával (melyyből egy ősi istenség fejét fatagták ki), és egy kisebb magtest kialakításával, melyből még nem hozhattak/hoztak létre megalitikus templomokat. 

őszszakál Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20627

Amennyiben kőbányászat létezett a kőkorszakban, az még nem jelenti azt, hogy nagy volumenű templom épületeket, vagy szobrokat faragtak belőle. Utakat, jelzőköveket, dolmeneket, oltárokat bizonyára kőből készítettek. /Ha mégis létezett egy fejlett civilizáció, aminek nem találjuk a nyomait, lehet csak a bányagödröket nem temették be maguk után.;-)

Előzmény: Mocsári Trol (20622)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20626

Nem azt mondtam, hogy az agyonerodált völgyfal 12000 éves. Csak azt mondtam, hogy a völgyfalon és a 19. századi Szfinx magtesten egyértelműen vízeróziós nyomok vannak. Robert Schoch szerint annyira súlyosak ezek az eróziós, mállási nyomok, hogy ezek, a geofizikai kutatásai és az archeoasztronómiai megfigyelések a jégkor végére datálhatják a szobrot. 

Előzmény: Schenouda (20625)
Schenouda Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20625

De hát azt mondod a Szfinx és az agyonerodált árokfala már meg volt 12 ezer éve. A két templom anyagát a szobor mellől termelték ki. Most akkor ezeket a kockaköveket csak tárolták ott mellette és majd évezredekkel később egy másik projekt épített belőle templomot? Most már tényleg zavaraos egy kicsit az egész?

Előzmény: Mocsári Trol (20623)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20624

Egyiptomban is megalit építményeket emeltek Nabtában (Nabta Playa), kb. 7 ezer évvel ezelőtt. Ma a Kairói Múzeumban található "Líbiai paletta" (kb. 5000-5100 év)  erődített városok jelenlétét rögzíti a Nílus-delta nyugati peremén, egy nagyon korai időszakban.

Előzmény: Schenouda (20621)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20623

12000 éve szerintem nem voltak ott épületek, bár Schoch elmélete nem zárja ki. 

Előzmény: Schenouda (20621)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20622

Bányagödör is volt. A Szfinx test anyakőzetből való kiszabadítása idején, amikor a munka legnagyobb részét elvégezték és a mészkőtemplomokat felállították. Nem kizárt a 12000 éves bányászati lehetőség sem. De ennél az eshetőségnél meg kéne magyarázni, hogy ilyen korán hogyan létezhetett az ősi Egyiptomban ilyen fejlett, szervezett társadalom? Hogyan létezett már akkor fejlett Napkultusz?

 

Ellenpont az lehet, hogy a bizonyítottan 12000 éves Karahan Tepénél a téli napfordulóknak kőbe rögzített emléket állítottak:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166558035&t=9000303

Előzmény: őszszakál (20620)
Schenouda Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20621

"Az biztos, hogy a 4. dinasztia koránál régebbi."

 

Most akkor régebbi, mint a 3. dinasztia? Mert a kőből valóépítkezést Imhotep találta fel, az egyiptomi hagyomány és Manethon, héliupoliszi főpap szerint, aki megírta Egyiptom történetét, 2300 évvel ezelőtt. Most neki elég jó anyagai voltak erre, s valóban nem találtunk Imhotep előtti kőépítményeket. Hogy itt valami 12 ezer éves épületet 7000 évvel később építenek tovább, ez nem a reális elképzelésekbe tartozik. De erre nem is utal semmi.

A Szfinxtemplom mellett az árok falát egyenesre simították, kérdés az, hogy a déli falat miért hagyták úgy? Esetleg szándékosan, mint az a holland kutató írta?

Előzmény: Mocsári Trol (20613)
őszszakál Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20620

Azt ma nem tudhatjuk, hogy miként nézett ki a fennsík a piramisok és templomaik nélkül 5-6 ezer évvel ezelőtt. Azonban bányászhattak követ onnan más célokra is, akár 10 ezer évvel korábban. Ha ragaszkodunk ehhez a tízezer éves dátumhoz, akkor a vízeróziós fal csak bányagödör része lehet. (szerintem):-)

Előzmény: Mocsári Trol (20619)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20619

Azért nem lehet szerintem, mert az árok térfogata kb. megegyezik a mészkőtemplomok kiermelt kőanyagával. Ezért a legvalószínűbb elmélet, hogy 12000 éve csak ősi istenséget ábrázoló fej lehetett, egy minimális vagy minimálisabb mélyítéssel, test kialakítással. A mészkőtemplomokat 5-6 ezer évvel ezelőtt alakították ki. 

Előzmény: őszszakál (20618)
őszszakál Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20618

„egyáltalán nem biztos, hogy a Szfinx mennyi idős. Elméletek vannak rá. Az biztos, hogy a 4. dinasztia koránál régebbi.”

Az nem lehetséges, hogy a Szfinx árok, az első kőbányák egyike volt a fennsíkon? Azonban Hafré építtette a templomot, a szobrot a meglévő adottságok felhasználásával készíttette. Vagyis a bányagödör felhasználásával.

Előzmény: Mocsári Trol (20613)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20617

Még vastaggal is szeded azt, amiről mást szajkózól régóta

 

Azért szedtem vastagon a kőbányák vízelnyelési adottságát, mert az egy meghatározó, kikerülhetetlen tény, ami A Szfinx-árok vvízerózióját támasztja alá, függetlenül a korolástól.

Előzmény: Schenouda (20611)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20616

Már tavaly ezt írtam, de ekkor sem értetted meg:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165854229&t=9000303

 

 

Mindig is ez volt a véleményem. Schochnak viszont abban igaza lehet, hogy 12000 évvel ezelőtt egy ősi jardangot megfaragva már létrejött egy ősi istenségert ábrázoló fej, vagy esetleg a Szfinx legrébebbi magteste kialakításra került. A többit pedig 5-6 ezer éve, illetve az Óbirodalom idején fejezték be. Tehát korszakokon átívelő építkezési folyamat volt a Szfinx projekt. 

Előzmény: Schenouda (20614)
őszszakál Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20615

„A "tiltott régészet" vasszigorral seper le mindent és mindenkit, ami változással fenyegetheti az elméleteiket.”

 

Ez számomra is érthetetlen, hiszen Egyiptomnak a régiség (üzlet) olyan, mint a Szaúdiaknak az olaj. Egy igazán szenzációs lelet, vagy annak következménye fókuszba tenné az országot, aminek anyagi hozadéka is lenne.

Előzmény: w.ullrichfun (20602)
Schenouda Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20614

Nem lehet tudni, mi a tényleges véleményed ezek szerint, mert mikor mit állítgatsz. Csak felhívtam rá a figyelmet, hogy magyarázataid elég összefüggéstelenek.

Előzmény: Mocsári Trol (20613)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20613

Én meg azt nem értem, hogy veszed a bátorságot ahhoz, hogy meghatározd másoknak, mit gondoljanak. Eddig nem voltál képes felfogni: egyáltalán nem biztos, hogy a Szfinx mennyi idős. Elméletek vannak rá. Az biztos, hogy a 4. dinasztia koránál régebbi. 

Előzmény: Schenouda (20611)
Schenouda Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20612

A Szfinxtemplom talán naptemplom volt, talán nem. Ha a prehisztorikus időkben épült volna, mondjuk 12000 éve, biztos nem volt naptemplom. Egyszerűen ez a történeti idők terméke, mert a neolitikum emberei nem a Napot tisztelték, de már ennek belátása is előtanulmányokat igényel.

Előzmény: Mocsári Trol (20607)
Schenouda Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20611

Teljesen érthetetlen, miért hivatkozol rendszeresen Colin Readerre, amikor szöges ellentétben áll azzal, hogy a Szfinx és árka 12-15 ezer éves! Még vastaggal is szeded azt, amiről mást szajkózól régóta. Hasonló érthetetlenség, hogy Mark Lehnerre hivatkozol, hogy gránittal beburkolták a Szfinxtemplomot. Most akkor hogy következik ebből az a hülyeség, hogy a templom 12-15 ezer éves? Lehner szerint ugyanis Hafré építtette mindkettőt, a szobrot és a templomot is.

Előzmény: Mocsári Trol (20607)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20610

A Szfinx-árok nyugati-délnyugati hátsó felének eróziója ábrával szemléltetve:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167051888&t=9000303

Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20609

A 19 századi Szfinx testén inkább a hullámos, kerekített, kis csatornákkal mutatkozó, függőleges lefolyási eróziós hatások mutatkoznak. A vízszintes rétegződési vonalak a mészkő több millió éves rétegződését mutatják. 

Előzmény: Schenouda (20606)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.05.22 0 0 20608

"Tehát azok a gigantikus 10-12 ezer évvel ezelőtti esők ezt is érték volna,"

 

 

Nagyon fontos rögzíteni, hogy nem! Mert a klímamodell szerint 10500 éve kezdődtek a nagy esőzések, ami kb. 3000 évig tartott. 12-12,5 ezer évvel ezelőtt termő szavanna volt Egyiptomban. Ez az időszak kedvezhetett a Szfinx létesítmény kezdeti lépéseinek megtételéhez, mert még nem áztatták az ősszobrot évszázados esőzések, és a csapadék által okozott nagymértékű mállási és eróziós jegyek kialakulásának volt bőven ideje kialakulni, és az állandó betemetődések veszélye sem állt fenn. 

Előzmény: Schenouda (20606)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!