Keresés

Részletes keresés

kalamajkosz Creative Commons License 2010.10.11 0 0 7343
"hogy ez az indás-növényi ornamentika mintha valamilyen más befolyást tükrözne, viszont aki készítette, az bizonyára jól ismerte az egyiptomi képi szimbolika elemeit"

a stílisztikai érzéke viszont nulla. a karaterek és arányok egyáltalában nem egyiptomiasak, inkább görög vagy istentudja miféle, az ornemtika meg egész bizonyosan más beütésű..
Előzmény: Nolanus (7341)
kalamajkosz Creative Commons License 2010.10.11 0 0 7342
"Agyunk hány százalékát használjuk? Elenyésző."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_agykapacitás_10_százalékának_mítosza

a privát véleményem szerint meg éppenhogy túl sok százalékát használjuk.. a kevesebb több volna. :)
Előzmény: hali1 (7333)
Nolanus Creative Commons License 2010.10.11 0 0 7341
"A képből számomra annyira nem jön le a növényi köpülés"
Ez csak egy részlet, ha végigtanulmányozod a teljes tábla keretét és egyéb részleteket akkor láthatod, hogy majd minden alakra jut 1-2 növény is, néhol mintha direkt keltetnék, meg valamit tevékenykednek velük. A másik visszatérő motívum a csészék és az edények.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Bembine_Table_of_Isis.png
Ha lesz egy kis időm, majd részletesen kifejtem mire gondolok, de ha utána mentek az indiai 'tejtenger kiköpülésének' és a szómának, akkor azt hiszem más is felfedezheti a párhuzamokat.
Persze meglehetősen érdekes, hogy honnan eredhet a tábla, és mi a célja; mert az egyiptológusok esküdnek rá, hogy a hieroglifák értelmetlenek rajta; és az is igaz, hogy ez az indás-növényi ornamentika mintha valamilyen más befolyást tükrözne, viszont aki készítette, az bizonyára jól ismerte az egyiptomi képi szimbolika elemeit (pl. megjelenik az udzsat, és a djed II. is). Szóval egy rejtély ez a tábla.

"DE bizonyos növények fogyasztása után alkalmasak lehetünk egy másik sikba való átlépésre. Agyunk hány százalékát használjuk? Elenyésző.
Ma drogoknak hivjuk,szintetikus szarok különösebben nem értek hozájuk.
Mai napig elöálithatunk konyhakertből olyan bóditot amit a sámánok ,varázslók használtak."

Én azt hiszem, hogy amik mára maradtak, azok tulajdonképpen már csak 'helyettesítők', az eredeti Szómának azt hiszem, sokkal 'komolyabb' hatása lehetett, és meglehet, hogy a 'félistenek' ez irányban nemesítették őket.

A Rgveda írja: "Szómát ittunk, s halhatatlanokká lettünk; elértük a fényt, s felfedeztük az Isteneket. Hogy is árthatna nekünk az ellenség ármánya?"

Nem véletlen, hogy Aldous Huxley a Szóma nevet adja a 'társadalmi drognak' (persze ez csak egy ellaposodott elfajzása az eredeti Szómának), de mindenesetre rendkívül érdekelte a tökéletes drog előállítása, és ezzel kapcsolatban a 'természetfeletti dimenziók'. De ez már messzire vezetne, és elég homályos és zavaros, és néhol kimondottan (kabírosan) sötét a kép mindezzel kapcsolatban.
Előzmény: hali1 (7333)
Schenouda Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7339
"Nem foglalkoztál (vagy bárki más) behatóbban a Voynich kézirattal vagy a Bembine táblával?"
Hát, ismerem őket, de annyira nem (az utóbbit -Bembine-csak egy koncepcióban felhasználtam).
Mindenesetre írj róluk, hátha mélyebben meg akarom majd ismerni azokat...
Előzmény: Nolanus (7326)
Schenouda Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7338
"inkább teljes hosszában teli hordták volna azt a járatot.. az 29 fal soknak tűnhet, de inkább csak provokálja hogy áttörjék őket."

Akkor is ennyit és így találtak belőle, és ennek értelméről ki-ki gondolja a saját koncepcióját, hogy mennyire szimbolikus, mennyire szolgálta a védelmet és így tovább...

A gyermekáldozások: szerintem te más utakon jársz, mint én, hisz azokról a gyermekáldozásokról nyilván tudok, amiket emlegetsz, és simán levezethető a régi ember logikájából, hogy ez a legmagasabb-rangú áldozat (a föníciaiaknál pld nagy divatja volt).
De én egészen másfajta gyermekáldozatról beszéltem vagy utalgattam rá, ami egy kierőszakolt "felajánlás" és "adó" egy sötét hatalom számára, aminek rémképe a mondáinkba és meséinkbe is átszivárgott. Rendszerint a sárkány barlangjához vagy pld a Minotaurusz labirintusához kellett szállítani a gyermeket (ezt hogy hasonlítod ahhoz, mikor a papok az oltárkövön megfojtják vagy késsel megölik az áldozatot...?).

És nem a megölésükön van a hangsúly, hanem az utána való "hasznosításon", mert az ember számára a legrémisztőbb idegen hatalom, ami csupán hasznosításnak, cseretestnek tekint minket. Pedig az utalásaim elég egyértelműek voltak és elég régóta, de a tárgy kényessége miatt nem akartam itt boncolgatni, még ha a koncepcióm nem is áll itt meg...
Annyira sem vagyok naiv, hogy azt feltételezzem, hogy egy régész csupán a gyermekcsontoktól parázott be, hisz azokat bármely régi temető feltárásakor tömegesen találhatott... nyilván éppen ennek a riasztó "hasznosításnak" kellékeire, ábrázolásaira vagy más egyéb vele összefüggő dolgára gondoltam...
Előzmény: kalamajkosz (7325)
kalamajkosz Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7337
csak kötözködtem, :] természetesen én is hallottam a II.-ról (legutóbb pl. Passuth révén olvastam róla) de azt hittem tett valami rossz fát is a tűzre amiről nem tudni..
Előzmény: Schenouda (7335)
kalamajkosz Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7336
a világon semmire nem akartam kilyukadni, csak megkérdeztem azt ami számomra nem volt egyértelmű, pardon. :)
Előzmény: Schenouda (7334)
Schenouda Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7335
"a hírhedtté vált Montezuma"
mitől hirhedt?

Hát nem olvastál ilyen könyveket...? Montezuma az utolsó azték császár volt, akit Cortezék fogjul ejtettek és öngyilkosságba hajszoltak. Szinte az egyetlen azték császár, akinek neve beugrik, mint azték uralkodó azok közt, akik szeretik a történelmet. A kalandregényekben is szerepel, olyan címeken, mint "Montezum a kincs", de vannak Mexikóban Montezuma éttermek, Cafék vagy újabban számítógépes játékok, stadionok, és így tovább...

http://www.montezumabeach.com/montezuma-restaurants.html
http://www.jatekstart.com/jatekok/zuhatag-j%C3%A1t%C3%A9k/20100225/treasures-montezuma-j%C3%A1t%C3%A9k


Charrouxról majd írok valamit, de én sosem írtam, hogy feltétlenül hiszek minden állításában, csak azt hogy vannak nagyon eredeti gondolatai és a könyvei nagyon szuggesztívek, de nyilván ő is téved sok mindenben, ám sok dologról alkotott véleménye csodálatot vált ki bennem (de az ő tévedése "más", mint a Danikené)...
Előzmény: kalamajkosz (7324)
Schenouda Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7334
Te, az már félsiker lett volna, ha jobban megnézed a képet (esetleg megnézted, csak rossz volt a minősége). Szóval, láthatod, hogy a szemöldökgerendának még a színe is más, hiszen egy betongerenda.
Nézd az egy kezdetleges, kidolgozatlan pár méteres járat, nem próbálj itt rejtélyeket keresni. A régészek -jótékonyan- ezért titulálják ókori rablók művének. Tehát semmiképpen nem a szobor készítőinek hagyatéka, ha erre szeretnél kilyukadni. Nyilván nem Maspero rakta, de a bevezetőmből már kitalálhatod: Zahi Hawass és csapata akkoriban - mikor a járatot újból megnyitották- végezte a szobor már sokadik rekonstrukcióját. Főként a mancsokat és a lehullott burkolatot renoválták. Azt a betongerendát csak azért helyezték oda Hawassék (!!!), hogy a fölötte lévő köveket biztosítsák, s nem a szemöldökfája az alatta lévő szegényes odúnak.
Baraize csak kíváncsiságból nézhette meg, se látva annak sivárságát befalaztatta, mert valahol igaza volt, hisz úgy tekintett erre a bevájt járatra, mint mikor egy örült belerondít késsel egy festménybe, és a restaurátor ezt hozza helyre...
Előzmény: kalamajkosz (7323)
hali1 Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7333
A képből számomra annyira nem jön le a növényi köpülés, DE bizonyos növények fogyasztása után alkalmasak lehetünk egy másik sikba való átlépésre.
Agyunk hány százalékát használjuk? Elenyésző.
Ma drogoknak hivjuk,szintetikus szarok különösebben nem értek hozájuk.
Mai napig elöálithatunk konyhakertből olyan bóditot amit a sámánok ,varázslók használtak.
Előzmény: Nolanus (7330)
Schenouda Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7332
A méretekből kiindulva "mocskos" dolgot nemigen...

Jó, akkor sokat nem hallottál az orgiasztikus "törpe-kultuszokról", meg arról a mondásról, hogy "kis ember nagy bottal jár"....
Előzmény: menroting (7331)
menroting Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7331
"mert mindig rossz álmaim vannak attól, hogy mit csinálhatott Hófehérkével az a hét mocskos törpe..."

A méretekből kiindulva "mocskos" dolgot nemiigen..:-DD
Előzmény: Schenouda (7322)
Nolanus Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7330
Schenouda rettenetes, befészkeli magát az tudatalattiba (amikor korábban átnéztem), aztán nem tudja az ember, hogy honnan támadnak furcsa gondolatai :D

De most megint visszajutottam ehhez a növényi és a szív szimbolizmus kapcsán, meg a kettős-köpülés miatt, amik éppen ezen a táblán fonódnak össze; azt hiszem tényleg az indiai Samudra manthan, vagyis a 'Tejtenger kiköpülésének' egy változatával lehet itt dolgunk (aminek a fő célja, az elixír, az amrta kiválasztása volt), és ami közben mágikus Isteni növények és kívánság-teljesítő tehenek 'köpülődnek' elő (valószínűleg itt egyfajta 'lepárlási' folyamatról is szó van), és befigyel a szóma-haoma is.

Én úgy látom, hogy a tábla növényi és ital szimbolizmusát eléggé hanyagolta Westcott is meg Hall is (bár csak átfutottam Hall-t ez ügyben, szóval lehet hogy említi, de úgy láttam ő is és Westcott is valami egészen másfele indult), pedig ezek eléggé szembeszökőek.

Szóval én azt hiszem, legalábbis részben, az 'Istenek itala'-nak mitikus elkészítését mutathatja be (főképp növényi alapanyagokból); és mindenképpen megér majd egy alaposabb elemzést a Silphium, a Szóma-névény és Haoma, a Parijat(Nyctanthes arbor-tristis), és a különböző kapcsolódó mítoszok vizsgálata (Egyiptomtól egészen Indiáig, de még Odin is képbe kerül megint)
Előzmény: kalamajkosz (7329)
kalamajkosz Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7329
Előzmény: Nolanus (7326)
kalamajkosz Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7328
vazze.. Nolanus, te gondolat olvasó is vagy?? beelőztél...
Előzmény: Nolanus (7326)
kalamajkosz Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7327
:)) akkor Giger festmények nézegetése ellenjavalt..
Előzmény: Schenouda (7322)
Nolanus Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7326
"Ennek teljes mélységébe még nem sikerült hatolnom, mert mindig rossz álmaim vannak attól, hogy mit csinálhatott Hófehérkével az a hét mocskos törpe..."
H.R. Giger grafikáival kapcsolatban van nekem mindig egy ilyen érzésem...

Más:
Nem foglalkoztál (vagy bárki más) behatóbban a Voynich kézirattal vagy a Bembine táblával?
Előzmény: Schenouda (7322)
kalamajkosz Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7325
"Végül arra jutottam, ahogy elrejtették a krétai labirintust, a gízai piramisok föld alatti részeit, ugyanaz a szorgalom megvolt, hogy gondosan valakik elfedjék az emberáldozatokra utaló nyomokat Teotihuacanban, és persze más nyomokat is. Egykor egy gonosz és sötét hatalom lakhatta Teotihuacánt, aki hasonló szokásokat vezettek, mint az afrikai vagy európai kabirok. Valami szörnyűségre is lelhetett Ernesto Taboada a barlangokban, amit sosem tártak a nyilvánosság elé (gondolhatta volna, mikor áttörte a 29 ajtót a barlangig, hogy nem egy húsvéti nyuszi lesz a végén). Taboada hirtelen meg is halt, majd lezárták a járatot. "

inkább teljes hosszában teli hordták volna azt a járatot.. az 29 fal soknak tűnhet, de inkább csak provokálja hogy áttörjék öket. az egész mintha csak ideiglenes elrejtés/megóvás volna, és a város eltemetése is inkább erre vall.. nem vagyok geológus, de a csillámot gyakoribb kőzetnek vélem semhogy épp Brazíliából kelljen odaszállítani, de mindenképp érdekes...
az emberáldozat meg az egész ókorra jellemző több-kevesebb mértékben, a prekolumbián amerikára meg különösen.. ha elrejtették a várost, szerintem aligha lehetett az ok, hogy ott sötét üzelmek, holmi szörnyű gyermekáldozás folyt.. ha valami nagy 'gáz' volt, akkor nem érték be a terméssel/barmokkal az istenek és a nyomaték kedvéért ember (gyakran gyerek, mint tiszta ártatlan lény) került az oltárra. még Ábrahám is majdnem megtévedt ezügyben.. és amúgy is szokás volt falhoz csapkodni a legyőzött ellenség csecsemőit, stb., Sprártát meg már nem is említem..
de el nem tudom képzelni mit találhatott ott Taboada, amit el kellett volna állítólag tusolni...
Előzmény: Schenouda (7219)
kalamajkosz Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7324
"a hírhedtté vált Montezuma"
mitől hirhedt?

"bizonyítva, hogy a fő épületek a naprendszer bolygóit mutassák, sok ezer évvel ezelőtt... (közte a szétrobban Phaethónnal)."
a Phaetonról még milyen ősi forrásból lehet tudni, (Platónon kívül). egyáltalán kb. mikor volt ez az esemény, ha volt egyáltalán?? mármint a robbanás. habár a modern csillágászok a kisbolygóövet a Jupiter zavaró hatásával magyarázák, ami miatt állítólag ott nem is állhatott össze bolygóvá az anyag. míg mások azzal riogatnak hogy a Föld is a Phaeton sorsára juthat, valamiféle rádioaktív bomlást emlegetve a föld mélyén..

"öreg barátom Robert Charroux"...
többször próbáltam utána nézni az oly sokszor emlegetett 'barátodnak', de magyar nyelven semmi nincs róla. pár sorban bemutathatnád nekünk, miért hiszünk neki? mitől hitelesebb ő, mint a többi hasonló témájú szerző?

"Mexikó-várostól nem messze 1976-ban egy különös emberszerű lény nagyon alacsony csontvázára bukkantak, melynek kutyaszerű feje volt, s hiányoztak a szemgödrei,.."
erről lehet valami közelebbit tudni/látni? megnézném.
Előzmény: Schenouda (7211)
kalamajkosz Creative Commons License 2010.10.10 0 0 7323
a szemöldökfa is Maspero műve? (a többi kő ami látszik kisebb).
Baraize vajon miért bolygatta meg az aknát ha tudta, hogy csak barátja vájatta?
Előzmény: Schenouda (7193)
Schenouda Creative Commons License 2010.10.09 0 0 7322
Nolanus: "A második dolog, de erről már beszéltem, hogy egy 'misztikus' születésről van szó, ahol a fogantatás nem a megszokott módon történik... vagy valamilyen 'biomechanikus' kabír módon (gondolom ezen dolgozol :-)"

Ennek teljes mélységébe még nem sikerült hatolnom, mert mindig rossz álmaim vannak attól, hogy mit csinálhatott Hófehérkével az a hét mocskos törpe...
Előzmény: Nolanus (7320)
Nolanus Creative Commons License 2010.10.09 0 0 7321
Visszatérek most Schenouda rózsájához, pontosabban gyanús eredetű növényeihez.

Itt van például a Silphium:
Csak is a líbiai görög gyarmattelep, Cyrene partjain volt hajlandó tenyészni, és Apollón ajándékaként tartották számon, ami egy 'nagy esőzés' után kezdett el nőni.

A görögök előtt azonban már az egyiptomiak és knosszosziak is ismerték; és az egész ókorban a szó szoros értelmében aranyat ért, annyira keresett volt különböző részeinek tulajdonított csodás gyógyító ereje miatt. Érdekes módon, magzatelhajtó hatást is tulajdonítottak neki (tehát összefüggésben állt a reprodukciós képességgel).

A legenda szerint az utolsó példányt Néró fogyasztotta el.

Érdekes alakú a magja is:
Nolanus Creative Commons License 2010.10.09 0 0 7320
"Mikor Manit felhoztad, szinte gondoltam, hogy a szabadkőművesek, rózsakeresztesek nyomán jutottál e hozzá. Hiszen a katarok is vettek át manicheus tanokat ... De Mani körül annyi a legenda, hogy ezt is csupán az egyik oldalhajtásnak tudhatjuk be, mely magyarázatot kínálna tanai eredetéről. Viszont itt is előjön "az özvegy fia" jelző, amit múltkor már többször emlegettél...
"

Mostanra leginkább két dolog tisztult le az az 'Özvegy Fiairól'.
Az első a közvetettebb: hogy mint kódszót használták. A mítoszok szövői tudatosan használták arra, hogy egymást, illetve önmagukat azonosítsák vele. Vagyis, amikor az egyik beavatott olvasott egy mítoszt, amiben szintén az 'Özvegy fiai' szerepeltek, akkor tudhatta, hogy egyazon 'családhoz' tartoznak, vagyis egy bizonyos szempontból beazonosíthatta, hogy kivel és mivel van dolga (mint az említett titkos kézfogások és miegymás, csak ezzel több ezer év és mérföld távolságból üzentek egymásnak...).

A második dolog, de erről már beszéltem, hogy egy 'misztikus' születésről van szó, ahol a fogantatás nem a megszokott módon történik; apa vagy anya nélkül, 'istentől' kapva meg az élet kódját, szűznemzéssel, stb., vagy valamilyen 'biomechanikus' kabír módon (gondolom ezen dolgozol :-).
Sokszor ez azzal is együtt jár, hogy az így született lény már 'készen' jön a világra.

Igazából Manihoz teljesen párhuzamosan jutottam el, de a párhuzamosok lassan kezdenek találkozni. Mint írtam, akkor gondolkodtam el ezen, amikor a Fehér Lótuszról olvastam (http://en.wikipedia.org/wiki/White_Lotus). Rendkívül érdekes történet, de anyagot azt szinte semmit sem találtam róla. Szóval ez egy manicheus indíttatású titkos társaság és szekta (A Születetlen Tisztelendő Anya gyermekei), akik a messianisztikus elképzeléseik mellett (Maitreya eljövetele) harcosok is voltak és felkeléseket vezettek, miközben 'akcióik' között évszázadokig rejtve maradtak.
Érdekes, hogy a Vörös Turbánosok (~Mazzini, Garibaldi ...? :-)) a kínai mongol uralom ellen lázadtak, miközben 'társaik' éppen a mongolok intézői voltak többek között Quanzhou-ban (ld. Mirdad linkjét). Szövevényes dolgok ezek...de mint írtam régebben, vallás, hatalom, intrika és kémkedés ritkán választható szét...
Ebből persze a 'jámbor hívő' csak a vallást hivatott szemlélni (annak is csak egy-egy szeletét ugye), a többit jótékonyan eltakarják gyermeki szemei elől.
Brunó jól ismerte ezeket a módszereket, a 'jótékony hazugságot', akarom mondani, hogy a vallási tanítók, filozófusok stb. bizony nem mindig bontották ki az 'igazság minden szálát' mindenkinek. Még a kövekből tüzek csapnának ki, és megégetnék az egyszerű hívet, ismerős.
"...A teológusok közt pedig csupán Origenész, követvén az összes nagy filozófust, merészeli azt mondani a Szadduceusok és más elítélt szekták nyomán, hogy ez a fordulat[a lelkeké] újból és újból megtörténik és egyben örök is, és hogy mindazoknak, akik felemelkednek alá is kell majd szállniuk a legalsó pontra; ahogyan ez az összes elementum esetében megfigyelhető, valamint minden olyan dolog esetében is, amelyek a felszínen, a természet kebelében és méhében léteznek. Ami engem illet, én vallom, és mint helyénvalót elismerem a teológusok és azok véleményét, akiknek az a dolguk, hogy törvényeket és rendeléseket adjanak a népnek; viszont nem mulaszthatom el kiemelni és megerősíteni azok véleményét sem, akik a természetes értelem szerint beszélnek, és a kis számú bölcs és jó személyekhez intézik szavaikat. Az utóbbi véleményt indokoltan ítélték el, lévén a sokaság szeme elé tárták, akiket pedig csak igen nagy igyekezet árán lehet a bűnöktől visszatartani, és erkölcsös tettekre bírni az örök bűnhődésben való hit eszköze által, mi történne hát, ha csak valamilyen kisebb jutalmat remélhetnének hősies és emberséges tetteik nyomán, és kisebb büntetést bűneikre és gazemberségükre?"

Azt hiszem, hogy éppen Mani és Jézus sem kötötte mindenkinek az orrára, hogy kiktől is tanultak valójában. Mert ezekben a körökben bizony a valódi Mesterek személyének sérthetetlensége, megismerhetetlensége és érinthetetlensége keményebben megtartott titok volt, és maradt is mindmáig, mint az Omerta.
Marad tehát az 'Atya', a 'Vigasztaló' és a 'Syzygos'; persze nem állítóm, hogy ne lennének ők igaz és valós források, csupán azt, hogy ezek az elnevezések talán éppen annyit elfednek, mint amennyit felfednek.
Előzmény: Schenouda (7306)
emem Creative Commons License 2010.10.08 0 0 7319
mindkét könyvbe belelapoztam
Parfitt könyvéről már betett valaki egy ismertetőt is, a másik lényege pedig az, hogy a Grál egy manna-gép, és a frigyládában tartották-szállították
Előzmény: Schenouda (7305)
Mirdad Creative Commons License 2010.10.07 0 0 7318

 

  Igen, erről az alapműről beszéltem. Francois Favre, gnosztikus-rózsakeresztes

hatalmas munkája: "Máni. Kelet Krisztusa, Nyugat Buddhája".

 

  Nem szép, hogy lemásolták, de ez van.

 

  A hazai kiadó oldala:

 http://lnl-kiado.hu/

 

 

Előzmény: Törölt nick (7317)
Schenouda Creative Commons License 2010.10.07 0 0 7316
"Amúgy tegnap a kilences buszon is láttam egy totál hasonló fazont."

Akkor meg honnan vetted (7287), hogy kihaltak...?

7315: "Ez valami elírás lehet ?"

Nyilván.
Előzmény: menroting (7314)
menroting Creative Commons License 2010.10.07 0 0 7315
Találtam egy furcsaságot:


"A „szabir” népnév és előfordulásai a történeti forrásokban, Turán, 2006/3). Itt említjük meg azt az eddig még nem idézett adatot, hogy a dél-kaukázusi szabirok szerepelnek a kaukázusi népek felsorolásában mint „kabirok”, a Regum Genesii c. műben – mely Amorius Mihály császárról szól (uralk. 820-829) –, s a nyugat felé lakó népek között hunoknak nevezi az avarokat („Abasiis, Zechis, Iberis, Cabiris, Sclavis, Hunni, Vandalis, Getis”, = abházok, zichiek, ibérek, kabirok, szlávok, hunok, vandálok, gótok; Regum Genesii, Lib. II. p. 33, 14. sor, a Theophylactos-kötetben, ed. Bekkeri, 1834)."

Ez valami elírás lehet ?

menroting Creative Commons License 2010.10.07 0 0 7314
De talán a gonoszság mégsem igaz már ebből az idézetből következtetve:

"Szamothraki
A vízözön mondája itt is ismert, a helyi mítosz szerint Deukaliont és Pürrhát megóvták a Kabirok Szamothraki hegyén."


http://www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=255:szamothraki&catid=67:latnivalok-thassoson-kivl&Itemid=153



Amúgy tegnap a kilences buszon is láttam egy totál hasonló fazont. :-)
Előzmény: Schenouda (7313)
Schenouda Creative Commons License 2010.10.07 0 0 7313
Nem, mert nem csak a prehisztorikus görög földön bukkantak fel és vannak benne a hagyományokban , hanem Nyugat-Európától Észak-Afrikán át a Yucatán-félszigetig. Mindenhol hasonló a megjelenésük.

Vagy száz éve találtak egy kőre vésett jegyzéket (i.e. 100 körüliről) egy templom romjai alól rodoszi Lindoszban, mely több különös tárgyat is felsorol, amit a templom raktárkamrájában őriztek akkoriban, és a jegyzék szerint a sziget első lakóitól, a rejtélyes telkhinektől maradtak fenn. Az egyikről a jegyzék írója, Timakhidas megjegyezte, hogy valamiféle "fémtartály" volt, de egyetlen görög fémműves sem tudja, milyen fémből készült vagy hogyan csinálták (erről a tárgyról részletesen írt korábban Gorgón rodoszi történetíró, de az ő könyve sajnos elveszett). Akkor lehet, hogy Timakhidas mikor leírta ezt i.e. 99-ben és még ép volt a lindoszi templom, csupán álmodta ezt...?
Előzmény: menroting (7311)
menroting Creative Commons License 2010.10.07 0 0 7312
Hát ez az idézet eléggé árulkodó :

"A zimbabwei dob radiokarbonos vizsgálata szerint viszont az i.sz. 1350 körül készülhetett. A lemba hagyomány erre is magyarázattal szolgál: szerintük ugyanis az eredeti ngoma korábban megsemmisítette magát, és azt a maradványokból kellett rekonstruálni."
Előzmény: Törölt nick (7309)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!