Keresés

Részletes keresés

kalamajkosz Creative Commons License 2010.11.08 0 0 7482

"mi szükség van arra h így eldugják magukat?"

 

ha jól értem, Scheounda szerint több fajról van itt szó, és az egyik bujkál a föld alá a másik elől.másrészt nem tételez fel olyan értelemben hitech technológiákat amiket mi ma képzelünk el scifiszerűen, komplett terraformálást és egyebeket.

én az ellentmondást inkább ott láttom hogyha ennyire fejlett fémművesség volt jelen náluk, akkor miért nem maradtak fent eszközeik, legalább egy-kettő mutatóban. csak csupa kétes cargo, vagy vasgolyó és fogaskerékszerűségek, de semmi érdemi komplett szerkezet, pedig a sziklavájatokban megmaradhatnának, feltéve ha nem csak gyorsan korrodáló fémek előállítására törekedtek.

Előzmény: Törölt nick (7479)
Woodson Creative Commons License 2010.11.08 0 0 7481

Sziasztok! Tudom, hogy ez itt nema  reklám helye, de szeretnék valamit leírni:A paranormális dolgokkal foglalkozó Legenda vadász blog szerkesztőket toboroz, részletekért látogassatok el az alábbi címre! Remélem akad néhány lelkes emberke, akinek van kedve beszállni a projektbe.

Legenda vadász reinkarnáció!

  A hamarosan alapjaiban megújuló paranormális dolgokkal foglalkozó Legenda vadász blog újabb szerkesztőket keres! Sajnos anyagi ellenszolgáltatást nem tudunk ajánlani, ellenben a jelentkezők tagjai lehetnek a Legenda vadász szerkesztőségének. Bár a jövőben elképzelhető, hogy[...] Bővebben!

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.08 0 0 7480

Lassan ahogy haladunk utunkon (remélem eme kettes szám első személy részemről nem tolakodó, hiszen lelegábbis lelkes olvasó vagyok), úgy látom, elérkezünk a föld alatti mítikus, misztikus városhoz, Shambalához... Nemde? ;)

Előzmény: Schenouda (7478)
Schenouda Creative Commons License 2010.11.07 0 0 7478

Egyrészt senki nem áldoz rá közpénzből dollármilliókat, másrész a helyzet még rosszab lett a térség destabilizálódott (az alagutak egymással ellenséges országok alatt futnak). Sok embert nem is érdekel és egy ilyen kutatás rengeteg pénzt igényel, de pld az egyiptomi Szaiszban, ami fáraó székhely volt Lepsius után másfélszáz évig senki nem ásatta (csak 1997-ben kezdődtek újabb ásatások). Úgyhogy a kaukázusi járatok további kutatásának megrekedésén sincs mit csodálkozni, mert ki finanszírozná az egészet...? Az engedélyek is másak már, hisz akkor még elég volt a központ (Moszkva) bólintása, s valószínűleg ott sok terület már magánkézben is van (arrafelé is rendszerváltás volt). Úgyhogy ennyi...

 

Másrészt az azerbajdzsáni "feneketlen kút" azzal keltette fel a hatvanas években az érdeklődést (bár az akkor szovjet újságok elég szűkszavúak voltak ilyen felfezésekről), hogy a falaiból kékes fény árad és különös sóhajokat és sípoló zajt ad. Az innen induló járatok külső bejáratainál sziklarajzokat és emberi maradványokat találtak, viszont a vizsgálatok kiderítették, hogy a csontok sokkal későbbiek, mint a rajzok.

Akik olvasták Ossendowski lengyel utazó könyvét (Állatok, emberek és istenek, 1924), azok tudhatják, hogy ő Mongólia, az Altáj alatt húzódó hasonló alagutakról beszél, ill. hoz hírforrást, melyek szerinte egy Agartha nevű titkos föld alatti királyság része, mely királyság vagy hatvaezer évvel ezelőt jött élétre, nagyrész a Himalája alatt, de föld alatti útvesztői -szerinte még Amerikába is áthúzódnak. De magáról a föld alatti királyságról, annak székhelyéről, az alagutakban közlekedő fura járművekről is egészen scifibe illő leírást hall ottani öregektől, amit Ossendowski teljesen készpénznek vett.

Előzmény: Törölt nick (7477)
Schenouda Creative Commons License 2010.11.07 0 0 7476

AZ ARGONAUTÁK KOLKHISZBAN II

 

 

[Az argonauták útja Kisázsia partjai Aiáig: világosbarna pontok jelzik.]

 

 

Peter Kolosimo a Terra senza tempo c. könyvében ("Időtlen Föld", 1964) említi, hogy a szovjet tudósok figyelmét magára vonta az ún. "feneketlen kút" Azerbajdzsánban. A kútaknát vizsgálók megdöbbenésükre egy egész alagúthálózatot találtak alatta, amely más grúziai, sőt az egész Kaukázusra kiterjedő helyekkel állt kapcsolatban. Az is kiderült, hogy a barlangok legtöbbje a hegy oldalába vájt alagutakba vezet, de a felfedezők útját nagy mennyiségű kőtörmelék zárta el. Annyit azért sikerült megállapítani, hogy egy széles folyosókból álló rendszert találtak, kör alakú csarnokokkal, üres fülkékkel, kútaknákkal és olyan szűk csatornákkal, melyekben csak egy gyermek képes egyenesen végighaladni. Egy nagy alagút egy tágas földalatti csarnokba vezet, melynek magassága húsz méter.

„Érthető, hogy itt intelligens lények dolgoztak –írja Kolosimo-, de milyen szándékkal? Még nem találtak a nyomára. A rejtély magyarázata későbbre marad, az alagutak még részben el vannak zárva. Az alagutak főbejáratai szabályos alakúak, szépen megmunkált egyenes falakkal és keskeny boltívekkel. A legkülönösebb tény, hogy azok majdnem azonosak a közép-amerikai alagutakkal. A barlangok, melyek sok esetben a kaukázusi alagutak közelében találhatók, grafittiket tartalmaznak, melyek szintén univerzális motívumokat mutatnak: mint a szvasztika, a végtelenség szimbóluma és a spirál...” Egyes szovjet tudósok szerint a földalatti hálózat olyan hatalmas, hogy kiterjed Irán felé, és talán kapcsolódik az Amu-Darja folyó közelében (Türkmenisztánban az afgán határhoz közel) felfedezett alagutakhoz és Mongóliában, Tibetben, Közép- és Nyugat-Kínában felfedezett földalatti labirintusokhoz.

 

Reginald A. Fessenden amerikai szerző, az AM -alapú rádió feltalálója (1866-1932) írt egy nagyon különös könyvet, a The Deluged Civilization of the Caucasus Isthmus címmel  (Boston, 1923). Fessenden szerint a Kaukázusban található Alizon völgye, ahol egy nagy titkos társaság, a Kabirok (Aburi) és a Daktüloszok (Achali) élt. A társaság több ezer éves múltra tekintett vissza (korábban a kaukázus északi lejtőin éltek, de a szkíthák elől ide települtek). Befolyásuk messzire terjedt, de i.e. 600 körül egyszerűen eltűntek.

 

Fessenden írja: „A Kabirok magas fokú ismeretekkel rendelkeztek a számokról, a geometriáról és a csillagászatról, de a nagy erejük a technikai titkok ismeretéből származott, készítettek üveget, acélt, zománcokat, érceket redukáltak, satöbbi. A legjelentősebb titkos jelük (amennyire az én gondolom) el van rejtve Homérosznál, ami alapján a az egyik tag segítséget nyújthatott egy másiknak, és mi meg fogjuk látni később, hogy Homérosz ismerte más beavatási titkaikat is.”

 

Azt hiszem, ez a titkos társaság avatta be a khalüböket -kikről már beszéltem-- a fémolvasztás, és a fémek titkaiba. Érdekes még Fessenden egy másik következtetése, hogy a kabirok feljegyzéseinek egy példánya (az Acherontici könyv)  talán Numához került (akinek villamossággal kapcsolatos kisérleteiről már Porsenna kapcsán beszéltem).

 

 

Bemutatom egy lehetséges telephelyüket a kaukázusi kabiroknak, melyről annak idején Fessenden még nem tudhatott: 1965-ben örmény régészek feltártak Medzamorban, a vishapok szenthegyétől, az Araráttól mindössze 20 km-re egy fémfeldolgozó telepet egy vulkanikus dombon, amit 4-5000 évvel ezelőtt működött. Jean Vidal francia újságíró számolt be fényképekkel akkoriban a leletekről (Medzamor; la plus vieux complex industrial du monde, Science et Vie, 1969. júl.). A város körül lakói ciklopi falat emeltek.

A kohók réz, bronz, ólom, antimon, cink, arany, vas, mangán, ón és arzén termékeket állítottak elő. A bronzot már 18-féle ötvözetben gyártották, ismerték a nemes acélt is. Különböző fémfestékeket, kerámiákat és üveget is gyártottak. Találtak egy roppant különös, többszájú üvegedényt, ami Jean Vidal szerint egy modern kémiai felszerelés analógónja. Úgy látszik nem tekinthetjük Zoszimosz egyiptomi alkimistát az üveglombik feltalálójának. A medzamori munkások légszűrőt és kesztyűt viseltek (akár a héliupoliszi alkimisták).

És ez még nem minden, hiszen ezek a létesítmények még korábbiak roomjaira épültek, melyek nyomai az újkőkorszakba (i.e. 7000-5000) vezetnek. Találtak fémből készült szobrocskákat, némelyikük annyira riasztó világot mutat be, melyet ma már nehéz elképzelnünk. Pedig a tudható, hogy az egykori művészek a valóságot igyekeztek ábrázolni. [Itt is bemutatok egy ilyen szobrocskát.]

A medzamoriak csillagvizsgálót is építettek, sajátos távcsöveik, lencsékkel ellátott lehettek és különös tisztelete volt náluk -akár az egyiptomiaknál- a Sziriusz csillagnak. Az egyik hármas teraszt úgy építették meg, hogy megfeleljen a Szíriusz i.e. 2800-ban látható felkelésének.

Medzamor iparvárosa a semmiből bukkant fel. Több szakember arra a feltevésre jutott, hogy a város alapítói egy ősi, számunkra ismeretlen civilizáció iskoláiban tanultak, majd megtelepedtek a Kaukázusban...

 

***********

 

Valójában a medzamori leletek meg sem közelítenék azokat, amit a rejtélyes kolhisziak történelem előti székhelyén, Aiában találnánk. Medzamor csak egy kihelyezett fémnyerő helyük lehetett.

Mikor az Argonauták megérkeztek Aiai közelébe, észlelték, hogy a föld rendkívül termékeny, évente akár háromszor is arathattak. Ilyetén leírása a föld termékenységének, szinte mindig előkerül a Gral vagy az alkimisták athanorja kapcsán. Ott van Egyiptomban, vagy Platón leírásában Atlantiszről. Nyilván kapcsolatban áll valóban a Grállal, a számára épített építménnyel, az alóla kivezető, földalatti vízcsatornákkal (a német Otto Rahn is abban volt, hogy az Aranygyapjú maga a Grál volt).

Iászón kérését -az Aranygyapjú visszaadásáról- dühösen fogadta Aiétész király. De közben megjelent a király lánya, Médeia -aki nyomban Iászónba szeretett- és a király megenyhült. Azt a feladatot szabta Iászonra, hogy foja be a két tűzokádó, bronzpatájú bikát és szántsa fel Árész Mezejét. A két bika automatát bronzból kovácsolta Héphaisztosz egykor és Aiétésznek ajándékozta. A feladat lehetetlennek látszott, de Médeia csodakenőcsöt adott Iaszónnal, amivel az bekente magát és nem fogott rajta bikák fújta láng.

 

[Médeia egy görög vázaképen]

 

Médeia nem csupán a király lánya, hanem egy kabirikus boszorkány, Hekaté papnője volt. Hekatének hatalmas temploma állt Aiában.  Médeia ugyanúgy alkimista is volt, mint Orpheusz vagy Iászón. Volt egy varázskertje Aiában, amit 16 m magas kőfal védett, rajta vaskapukkal és ott különös növényeket termelt varázsszereihez. De volt neki

varázsüstje, repülőjárműve amit szárnyaskígyók vontattak (lásd a képen), és ismerte a titkát a kabirok által készített mozgó és harcoló fémautomatáknak.  Ismerte az örök fiatalság elixírjét. Aizónt, Makriszt és nővéreit úgy fiatalította meg, hogy testükből kifolyatta az elhasznált vért és az elixírrel pótolta. A szamothrakéi kabir-kultuszban a történeti időkre már elhalványult Hekaté-tiszteletnek. Pedig egykor itt a kabirok egyik fő istennője volt, akit förtelmes kígyó alakjában tiszteltek, de megmaradt még egy bizarr szokás Szamothrakén, hogy az istennő zerünthoszi barlangjában kutyákat mészároltak le a tiszteletére...

 

Bár Iászon teljesítette a lehetetlen feladatot, Aiétész király visszavonta igéretét és az Argonauták lemészárlását tervezte. Ekkor elhatározták a müneaiak, hogy ellopják az Aranygyapjút...

Előzmény: Schenouda (7472)
Schenouda Creative Commons License 2010.11.06 0 0 7475

Az ún. "Kabir-elektromosságról" többször beszéltem vagy utaltam rá, de a téma bonyolult, nagyrésze nincs is itt leírva, úgyhogy szerintem itt fölöslegese, legalábbis azokból, amiket itt-ott szétszórtam, nehéz összefüggő anyagot összehoznod. Másrész a Porsenne-mauzóleum egy különálló valami, felesleges összeboronálni a kabirokkal.

Előzmény: Törölt nick (7473)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.06 0 0 7473

Arra gondoltam, hogy előbb egy összegző ill alapozó cikk kéne, a Kabír elektromosságról (ez már ki van itt dolgozva teljesen vagy van még valami a témában?), aztán abból az egyiptomi és egyéb vonatkozások, majd azután erre építve, következésképpen a Porsenna cikk... Ok?

Schenouda Creative Commons License 2010.11.06 0 0 7472

AZ ARGONAUTÁK KOLKHISZBAN

 

 

Az Argó hajó elért Kolkhisz legendás földjét, ami tkp. a mai Grúziával azonos. Behajóztak a Phasis folyó széles torkolatába. Hogy melyik folyó lehetett ez, nincs egyöntetű vélekedés, de a tudósok szerint leginkább a mai Rioniról lehet szó. Az i.e. 7. sz. vége felé a milétoszi görögök nagy gyarmatalapítási lázukban a Phaszisz folyó torkolatához közel megalapították kolóniájukat, egy Phasisnak nevezetett város és tengeri kikötőt.

Kolkhiszt a legrégebbi  történetek Aiának ("föld"-nek) nevezték, akárcsak legendás székhelyét.

A régészetnek máig nem sikerült sem a kolkhiszi székhelynek, Aiának, se még a görög Phasisnak sem a megtalálása. Ennek legfőbb oka a térség, geomorfológiai változása az utóbbi évezredekben. Phasisról újabban azt sejtik, hogy a mellette lévő tóba csúszott. A phasisi görög telepesek meg abban a hiszemben voltak, hogy valahol a közelükben terült találhatók voltak Aiai romjai. A Rioni folyó pedig az idők során többször változtatta medrét.

 

 

[Yves Nourissat térképe az argonauták idei Nyugat-Ázsiáról]

 

A Fekete-tenger és Kisázsia körül éppen ez nehezíti a hajdani ősi kikötővárosok azonosítását, mert csak az utóbbi háromezer évben több helyen a tenger kilométerekkel bentebb van, mint egykor, máshol meg a szárazföld nyomult a tenger felé, így a tengermelléki Trója 15 km-el bentebbre került a szárazföldön. ha még messzebb megyünk, úgy 7-8 ezer évet, meg azt találjuk, hogy a Kisászia és Európa közötti szoros még össze van záródva, és a Fekete-tenger északi részének jórésze még szárazföld. Ilyen szempontokat is figyelembe véve kell az Argó utazására gondolnunk.

Ez már amiatt is érdekes, mert a legkorábbi görög költők és mitográfusok valamiért abban a tudatban voltak, hogy a Fekete-tenger jóformán a földet körül folyó Ókeanosz egy öble vagy legalábbis a Phasis folyó által össze van kapcsolódva ezzel az Ókeanosszal. A francia Yves Nourissat részletesen megrajzolta az argonauták útvonalait és arra a következtetésre jutott, hogy az Argonauták idejében geográfiai valóság volt, amit Mimnermosztól Apollónioszig a költők mondtak, hogy Aia az Ókeanosz keleti szélén feküdt. Nourissat szerint ugyanis akkoriban a Kaukázus nagy szigetként emelkedett ki a Kaszpi- és a Fekete-tenger között. A Kaszpi-tenger akkoriban pedig a déli vége volt a Nyugat-Szibériát beborító ún. Szkíthiai-óceánnak, mely északon a Jeges-tengerhez és ezáltal a világóceánhoz csatlakozik. (Ez egyébként kisegítene az Argonauták hazatéréséről, a Timaiosz történetíró által felvázolt északi útvonalban, amit eddig lehetetlennek tartottak.)

Az Argonauták találtak egy holtágat a Phasison, ahol elrejtették hajójukat. Iászón a tanácskozáson arra jut, hogy néhány társával elmegy a közeli Aia városába, Aiétész kolkhiszi király székhelyére, és megkéri a királyt, adja vissza az Aranygyapjút. Másnap Iászón hét tagú küldöttségével Aiétész király elé járult, magával vitte Hermész isten mérnöki botját is. Mikor Mózes a testvérével a fáraó elé járult, Áronnál Thot pálcája volt. Aiétész ugyanúgy viselkedett, mint az egyiptomi fáraó: mágikus feladatok elvégzésével bízta meg őket, egyfajta próbákkal… Persze, még Aia…

 

Nem sok fogalmunk lehet a legendás királyi székhelyről. A monda szerint Iaszónék egy fölöttébb bizarr temetőn átkelve jutottak a város közelébe, amiről a logográfus Phereküdész azt írta, hogy a Phasis folyó egy szigetén feküdt (s nem hegyek gyűrűjében, mint mások írták). A sziget dombján át a város, magas fallal körülvéve (Stecchini szerint Aia földrajzi helyzete: észak 42°12’, kelet 41°38’).

Egy ősi királyság fővárosa volt ez, láthatólag sokkal ősibb időkre mutat, mint azt a görögök hitték, akik a mükénéi időkbe tették az eseményeket. Aia királya Aiétész, a Nap főpapja, sőt fia. Maga a város Héliosz szent városa, akár Héliupolisz vagy Baalbek. Abban az ősi világban meg is volt még a kapcsolat ezen városok közt. Azt is mondták egykor Kolkhisz az egyiptomiak gyarmata volt, s feljegyezték a görögök, hogy a világhódító Szeszósztrisz fáraó csapatai egészen Kolkhiszig törtek és katonáinak egy része itt telepedett le. Értékes föld…

Kolkhisz és a Kaukázus: Prométheuszt egy itteni sziklához kötözték. Idevetette Zeusz Tüphónt, a Káosz Kígyóját. A hegyek közt az óriások egy törzse élt. A nagy Vízözön idején itt volt az öt menedékhely egyike. Ozirisz innen vitte a búzát Egyiptomba. A fémek bányászata és művelése itt a történelemelőtti korokba nyúlunk, s minél mélyebbre jutunk, annál meglepőbb kohászati nyomokba ütközünk. Charroux szerint ez a vidék a vénusziak ősi támaszpontja volt, amivel teljesen egyet érthetünk.

Aia tiltott-titkos városának romjait ma sem tudjuk hol van, pedig Iaszónék mikor közeledtek felé, hasonló pompát láthatott, sőt ugyanazt a mintát, amit Odüsszeusz ezer kilométerrel nyugatabbra, a phaiákok fővárosát. A víz által körülvett domb tetején lévő város királyi palotáját maga az istenek kovácsa, a Kabirok atyja, Héphaisztosz építette.

A királyi kettős palota a nap fiainak hatalmas kertjének közepén terült el. A palota előtt négy szökőkút állt. Ezek is Héphaisztosz készítményei voltak, csakúgy mint azok a csodaművek, melyek Aiétész termeiben álltak. A két egyforma palotából állt, az egyik a királyé, a másik a királyfié volt. Volt még két kisebb palota is (az egyik Médeiáé).

 

 

[Egy megmaradt vészjosló visap-sztélé]

 

Nem véletlen, hogy a vénuszi fajra az egyik legtöbb nyomot a Kaukázus hegyei közt találjuk, hiszen Kolkhisz valamikor az ő gyarmatuk volt. A rémisztő, és nyugtalanító lények, kiket már megismertünk, itt sokkal hevesebben törtek fel, az itteni népek tele vannak számos regével embertelen hatalmukról. Kolkhiszból mentek a kabirok fajtestvérei, a korybantok nyugatra, megjelenve Frígiában, majd válnak a szamothrakéi titkos szertartások hét daimonjává…

A föld egyik legfélelmetesebb vidéke ez. Nem véletlenül kellett az Argonautákkal tartania egy héliupoliszi pap-varázslónak, Orpheusznak. A mocskos félszerzet, törpe faj ősi támaszpontja. A kaukázusi legendák sorra beszámolnak arról, hogy valaha a hegyek közt egy csúf, törpe nép élt, akik kőházakban laktak és gonosz varázslók voltak. Egy részük földalatti vagy tavak alatti városokban élt. Az argonauták is rájuk bukkantak a Kaspi-hegy tájékán. Ezer évig is élhettek. Fiatal lányokat kellett nekik áldozni.  Az égből rendszerint tavakba ereszkedtek le, közben sűrű villűmokat keltve.

Az Ararát lábainál élő halpikkelyes undorító visapokat a hős Vahagn pusztította ki. A visapok ( és más kaukázusi nyelvben: acanok, kadzsok, vesapok, stb) tudtak repülni, lakni a víz alatt vagy a felhőkben. Halformájú szobraikat az öntöző csatornák és források mellé helyezték az örmények ősei. Ezen sztélékből csak pár maradt fenn, hisz a kereszténység hosszú századai alatt nagy részüket szétverték, de még így is vannak köztük 4-5 ezer évesek is. A visapok vára volt valaha a híres Ararát-hegy is: a hegy kígyókirálya Maszisz és felesége, Anus gyermekei voltak. Torzszülöttek, föld alatti titkos palotákban éltek. A mítoszok beszámolnak arról, hogy végül az isteneknek sikerült módszeresen kipusztítaniuk őket.

 

De amikor Orpheusz és Iaszón gyalogoltak Aia csodavárosa felé, már tudniuk kellett, hogy ez a város, hol az ősi világ egyik nagy titkát, az Aranygyapjút őrzik, az istenverte förtelmes Korybant-Kabirok erődvárosa, hatalmuk földi bizonyságának utolsó nagy bástyája…

 
kalamajkosz Creative Commons License 2010.11.06 0 0 7471

"A Gonosz apológiája.":) apológia a 'Vádló'-nak..?

Előzmény: Nolanus (7416)
Schenouda Creative Commons License 2010.11.05 0 0 7470
Nolanus Creative Commons License 2010.11.05 0 0 7469

http://en.wikisource.org/wiki/The_Thing_on_the_Doorstep

 

Asenath - Waite :-) AKinek az anyja mindig 'fátyolfedve' járt.És Edward név is előkerül.

Előzmény: Schenouda (7465)
menroting Creative Commons License 2010.11.04 0 0 7468

Ki ? Most tuljdonképpen miről beszélsz ?

Előzmény: emem (7467)
emem Creative Commons License 2010.11.04 0 0 7467

ne felejtsd el, ő csak megfigyelő...

Előzmény: menroting (7466)
menroting Creative Commons License 2010.11.04 0 0 7466

Erről inkább emem-et kérdezd ugyanis ő ebben illetékes mivel az ő hozzászólását hoztam fel.:-)

Előzmény: Törölt nick (7450)
Schenouda Creative Commons License 2010.11.04 0 0 7465
Nemrég olvastam egy Lovecraft novella bevezetőjében -a nem rég már egyszer idézett- Arthur Machen (1863–1947) angol író cseppet sem megnyugtató sorait:

Elképzelhető, hogy az emberiség néhányszor már eljutott a fejlődés magasabb fokára, ezt azonban utóbb rendszerint elfeledte, midőn visszahanyatlott a sötét barbarizmusba. Meggyőződésem továbbá, hogy ezekből az ősi korszakokból mindmáig fennmaradtak bizonyos szörnyű hagyományok, noha sokkal jobban járnánk, ha az emlékezetük is kiveszett volna.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7464
Ehh én csak spekulálok és fantáziálok, semmi több... ;)
Előzmény: Schenouda (7463)
Schenouda Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7463
"Pl a dinók korában már egy kétéltű faj akár itt helyben evolvált vagy akár az is az űrből érkezett...? Tökéletesen kizárt?"

Nem, ezt nem lehet kizárni, csak éppen semmi nincs ami utalna rá. Másfelől meg olyan régen volt, hogy arra hagyományok nem utalhatnak, meg különösebben nem is érdekel.

Bármilyen technológiájuk volt is, nyersanyagokat használniuk kellett. Egy szupercivilizációnak képesnek kell lennie űrhajók, sőt űrvárosok építésére, s ez nem megy szétbomló anyagból. A végén odajutunk, hogy nem is kellett nekik semmi, mert teleportálják magukat bolygóról bolygóra.

A többi, amiket mondsz, inkább ötletek, sokat nem tudok velük kezdeni, mert semmilyen utalásokat, leleteket vagy bármit nem hozol fel, hanem olyan kliséket, amik olvashatók a scifikben, ufós-fórumokon. Gondolod, ha nap, szél meg víz energiát használtak, úgy ahhoz nem kellett volna hozzányúlni a nyersanyagokhoz...? Hisz ezekhez is gépeket kell építeni, csak nap, szél és víz hajtotta volna őket és mire használták volna az így nyert energiát...? nem azért talán, hogy gépeket hajtsanak vele, vagy mire...?

Ilyen beírásokat már sokat olvastam, de mivel semmi, de tényleg semmi nincs az alátámasztására, úgyhogy lehet mondani bármit. H holnap beírom, hogy hetven millió évvel ezelőtti emberek dínókon lovagoltak, egymást hanghullámokkal értesítették, és kristályokkal fűtötték házukat, még nem valami fantáziadús leszek ettől, csak már fáradt és unalmas.
Szóval a lényeg, ne engem kérdezz, hogy lehet-e, hanem hozz néhány leletet, utaló jelet vagy bármit, amiből ezt leszűrted, s hogy nem csak ötletbedobás a részedről, hogy 70 millió éve itt fejlett civilizáció volt, mert én nem nyomozok senki helyett ebbe az irányba.
Előzmény: Törölt nick (7460)
Schenouda Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7462
Nem többszáz millió évről van szó (csak 65). De ilyen felvezetés után bármit lehet mondani: köpenycsere, persze. Így valóban bármi elképzelhető. Szóval annyira ez nem is érdekel.
Előzmény: TEODOR (7455)
kalamajkosz Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7461
bár gondolom ez nem vígasztal, de én még annyira sem vagyok.. (mármint fizikus)

pedig sokminden érdekelt volna, többek közt hogy a tűzözön eféle leírása pontosan milyen jelenséggel, katasztrófával magyarázható/azonosítható, az ilyesmi milyen nyomokat hagyhat hátra, és ezeket hol lehetne fellelni, ill. megállapítható lenne é belőlük az esemény dátuma kb. (cseppet sem vagyok telhetetlen):

"There have been, and will be again, many destructions of mankind arising out of many causes; the greatest have been brought about by the agencies of fire and water, and other lesser ones by innumerable other causes. There is a story, which even you have preserved, that once upon a time Paethon, the son of Helios, having yoked the steeds in his father's chariot, because he was not able to drive them in the path of his father, burnt up all that was upon the earth, and was himself destroyed by a thunderbolt. Now this has the form of a myth, but really signifies a declination of the bodies moving in the heavens around the earth, and a great conflagration of things upon the earth, which recurs after long intervals."
Előzmény: TEODOR (7458)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7460
"De csak azt gondolom, hogy ezek a lények a Vénuszról jöttek, nem hetven millió évvel ezelőtt fejlődtek ki itt a Földön, most meg itt rejtőzködnek."

A paratudományos és ufológus körökben általánosan elfogadott trivialitás, hogy amikor földön kívűli idelátogatókról vagy akár földi prehisztorikus civilizációk (akár víz alatti is) beszélünk, akkor TÖBB KÜLÖNBÖZŐ FAJRÓL van szó. Te magad is legalább két fajról beszélsz ugyebár, ha nem tévedek, hiszen a kabírok mellett te is említést teszel egy isteni fajról is.

Nomármost mi van hogyha a vénusziak kronológiája ugyan megfelel a kutatásaid során talált skálának; azonban rajtuk kívül még volt-van több más idegen faj is jelen itt az elmúlt évmilliókban?
Pl a dinók korában már egy kétéltű faj akár itt helyben evolvált vagy akár az is az űrből érkezett...? Tökéletesen kizárt?

"Egy fejlett civilizációnak ugyanis el kell jutnia a gépekig, űrhajókig, nem csak itt, mindenhol."

Magad is úgy véled, hogy egész más alapelvű technológiája volt a kabíroknak ill vénusziaknak.
Mi van ha további egyéb idegen civilizációk gépei sem műanyagokból fémből, hanem természetes gyorsan lebomló anyagokból voltak, (vagy akár valami általunk fel em fogható interdimenzionális, transzcendens technológia) akár azért mert itt a Földön így, egy egész más úton fejlődtek, vagy már elve egy elképesztően hosszú fejlődés eredményét hozták akár egy másik naprendszerből, ami már rég túl volt, a mi primitív szemetelő, szennyező, zajos gépeink szintjén?

"És mindegyik maga alatt vágja a fát, mert ez a fejlődés természetes menete. "

Nem vagyok erről meggyőződve. Mi van ha akár földön kívüli eredet miatt, tehát itt már nem fejlődtek, mert elértek egy kritikus csúcs-szintet még a saját bolygójukon; akár azért, mert itteni fejlődésük során mestereik olyan információkat hívtak le valami transzcendens forrásból, melyek révén hosszú fejlődési folyamatokat át tudtak ugrani.

"Egyszerűbben szólva, nem élhet a földön folyamatosan egy hetven millió évvel ezelőtt kifejlődött civilizáció, és máig is fenn van, mert kellett volna merítenie a Föld ásványkincseit."

Ha az általam imént felvetett lehetőségek történtek meg esetleg, akkor ez nem feltétlen szükségszerű szerintem.

"a hetven millióéves értelmessé vált dínók "miből" építették volna tenger alatti városaikat, honnan a nyersanyag...?"

El tudok képzelni olyan alternatív technológiákat, amik egész más anyagokat vonnak el vagy semmit sem, mert teljesen szintetizált pl vagy ilyesmi.

" szerinted miért nem nyúltak vagy élték fel az ásványkészletet...?"

Ha egészen más alapelveik vannak, pl tértechnológiát, nullponti energiát, alternatív energiaforrásokat (nap, szél, víz) vagy kitudjamit használtak és nem olyasmit, ami kimeríthető.
Előzmény: Schenouda (7452)
TEODOR Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7459
A vénuszt illetően nem tudok semmit de a mult homályába veszett , talán akkor volt mikor még holdunk se volt a helyén. Ugyanis erről is meg emléxik a koletív emlékezet által táplált mondák sora.
Előzmény: kalamajkosz (7457)
TEODOR Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7458
Sajnos nem vagyok fizikus.
Tesla meg meghalt ő volt nagymestere a világító gömböknek, zeusz nyilainak, levegő fénylésének. A rezonanáns (harmonikus) gerjesztés a titka az utóbbinak.
Előzmény: kalamajkosz (7457)
kalamajkosz Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7457
végre egy fizikus(?) is itten.. :)
talán még útbaigazíthat minket a Porsenna-séma, világító gömbök, a fémborítású szobák ládák és szobrok, ionizált levegő, "Zeusz lefegyverzése" és hasonszőrű témákban vagy netalán a Vénuszt illetőleg..
Előzmény: TEODOR (7455)
kalamajkosz Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7456
szíria, villámgyűjtés, hamu, stb. témában itt egy érdekes hegy:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Aqraa

(bocs ha volt már, de már rég nem próbálom számon tartani mi minden merült itt fel ill. süllyedt alá)

Héber mítoszok c. könyvből:
>>Bár Jób 38,7. szerint "együtt örvendezének a hajnalcsillagok", a "Hélél" szó - sehol másutt nem fordul elő a Bibliában. De Hélél atyát, Sáhárt (hajnal) mint szárnyas istent megemlíti a Zsoltárok könyve (139,9.). Az ugariti mitológiában Sáhár - vagy Baál, Él fia - ikertestvére Sálemnek ("tökéletes"). Az Észak Hegye ("Cefón"), amelyre Hélél nagyravágyásában fel akart szállni, azonosítható Száfonnal, Isten hegyével, amelyen az ugariti mítosz szerint Baál trónusa állott. Amikor Mót meggyilkolta Baált, ott temette el őt nővére, Anat. Cefón vagy Cáfon 5800 láb magas hegy az Orontész torkolatának közelében, ma Dzsebel el-Akra a neve. Él, az északi sémita bikaistenség szintén itt uralkodott "az ő isteni gyülekezetének közepén". A hettiták Hazzi hegyének nevezték, és azt mesélték róla, hogy Tesub viharisten, a fivére Tasmisu és nővérük Istár onnan pillantották meg a vesztükre törő Ullikum-mit, a rettentő kőóriást (a "diorit embert", ahogy némey tudós fordítja); ők aztán közös erővel nekitámadtak, s végül legyőzték. A görögök Kaszion hegynek nevezték; ott lakott Tüphón szörnyeteg meg szörnyeteg-nővére, Delphüné, akik lefegyverezték Zeuszt, az ég királyát, és fogva tartották a Kórükion nevű barlangban; végül azmban Pán isten hatalas erejű kujantással legyőzte Tüphónt, és Hermész, a fortélyos ravaszság istene megmentette Zeuszt. Az Orontész folyót "Tüphón" néven is emlegették. Cefón hírhedt volt azokról a romboló erejű északi szelekről, amelyek onnan zúdoltak alá Szíriára és Palesztínára. Mindezek a mítoszok egy hatalmas istenség elleni összeesküvésre utalnak; egyedül csak a héber mítosz nem szól arról, hogy Isten eleinte szorult helyzetbe került.<<

no persze már meg sem lepődünk mindezen hiszen ahogy Schenouda írta:

"Hogy ezen a vidéken sűrűbbek az ilyen hagyományok, nincs mit csodálkozni, hisz a hagyomány szerint a lázadó angyalok a libanoni hegyekben rendezkedtek be, és követték el a bűnt a földi asszonyokkal..."
TEODOR Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7455
Az utóbbi pár ezer évben így van ahogy irtad, de itt a vita több százmillió évvel ez előtt történt dolgokról is folyik, azóta a föld köppeny többször is lecserélődött helyenként. Ha jóltudom kevés helyen találhatóak ősi kőzetek.
Előzmény: Schenouda (7454)
Schenouda Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7454
A nyersanyagokra gondoltam, mint mint vasérc, réz, arany, meg ilyenek. Aztán a kőolajra, földgázra, aztán a szénre. Ha lett volna egy hosszú időn keresztül egy szuper-civilizáció a földön, kiknek űrhajói voltak, úgy ezekhez hozzá kellett volna nyúlniuk. A szenet, olajat, gázt meg elégetik, miért gondolod hogy visszakerül és a fémek sem kerülnek már vissza. Ezekhez pedig előttünk nem nyúlt senki.
Előzmény: TEODOR (7453)
TEODOR Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7453
Szia, lenne egy kérdésem. Szerinted hová tűnik a föld ásvány készlete?
Tudtommal a bolygónk még zárt rendszer, a feldúsulások helye változik csak. A tengervíz ásványi anyag tartalma igen magas, a tengerfenéken is jelentős feldúsulások találhatóak.
Előzmény: Schenouda (7452)
Schenouda Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7452
Persze, a technikának sok útja-módja lehet, sok amire nem is gondolnánk. De nekem már maga a fogalom is riasztó, hogy "hi-tech", ami egy 21. századi valami. Viszont értelek is.
De csak azt gondolom, hogy ezek a lények a Vénuszról jöttek, nem hetven millió évvel ezelőtt fejlődtek ki itt a Földön, most meg itt rejtőzködnek. Az idejövetelük pedig úgyszólván a "közelmúltban történt". Ezek a prehisztorikus, elfeledett civilizációk is csak pár ezer évvel előzhették meg az egyiptomiakat, suméreket.

Egy fejlett civilizációnak ugyanis el kell jutnia a gépekig, űrhajókig, nem csak itt, mindenhol. És mindegyik maga alatt vágja a fát, mert ez a fejlődés természetes menete. Egyszerűbben szólva, nem élhet a földön folyamatosan egy hetven millió évvel ezelőtt kifejlődött civilizáció, és máig is fenn van, mert kellett volna merítenie a Föld ásványkincseit. Márpedig ezt mi úgyszólván érintetlenül kaptuk... (a hetven millióéves értelmessé vált dínók "miből" építették volna tenger alatti városaikat, honnan a nyersanyag...? szerinted miért nem nyúltak vagy élték fel az ásványkészletet...?)
Ez nem csak a Földre, hanem minden más bolygóra érvényes, ahol kialakult értelmes élet és eljutott magasabb technikai szintre.

A jövő nagy kérdése pedig az lesz, hogy kitart-e a föld ásványkészlete addig, hogy az emberiség űrvárosok építésével el tudja hagyni haldokló anyabolygóját... és ugyanez játszódhat le máshol is. Ellenkező esetben visszafogunk fejlődni vagy végső esetben kihalás vár fajtánkra... Ez a nagy büdös igazság.
Előzmény: Törölt nick (7451)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7451
"volt egy korábbi civilizáció, de a sok alapegyezés mellett a technikai haladás más ágain indult el, amelyet mi nem ismerünk, és minden felismerésünk csak a saját technikai szintünkből adódik, ami félrevezethet minket..."

Persze. Nyilvánvalóan így van és ezt már többször tisztáztuk. Szerintem egy kicsit feleslegesen irtózol ettől a megfogalmazástól, pedig amiről te beszélsz szerintem AZ IS HITECH !!! Illetve nyugodtan megnevezhető annak.
Nem kell irtózni ettől a fogalomtól. Nem csak az a hitech, ami most van nekünk, hanem a másfajta alapokon történt nagyon magas szintre fejlődés, amit pl a kabíroknak tulajdonítunk, az is nyugodtan nevezhető hitechnek. Attól hogy teszem azt, egy prehisztorikus Atlantisz jellegű civilizációnak elég volt mondjuk (fantaszta példa lesz) egy egész nagyváros áramellátásához egy öklömnyi kristály, nekünk meg ehhez tucatnyi fosszilis erőmű kell, attól még: egyik is hitech és a másik is hitech...
Előzmény: Schenouda (7449)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 7450
Az a gondom ezzel, hogy ha ez bizonyítható igazság, akkor miért nincs újságokban, tv-ben, tudományos konferenciákon, miért nem köztudott világszenzáció?????
Hol látható az 5000 fotó?
Pontosan az a baj hogy túl durva ahhoz, hogy titokban maradjon, hacsak nem hoax, amit senki nem vesz komolyan....

Amúgy ez a Fehér Sas Páholy valóban a legitim utódja a Fehér Testvériségnek, akik pedig valóban a Heliupoliszi Testvériség utódjai?
Előzmény: menroting (7446)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!