keekee Creative Commons License 2010.02.15 0 0 5050

Ki kell, hogy javítsam magamat a félreértések elkerülése végett.

1. én évente közel 50 ezret megyek, azaz 4 évente cserélt autó esetében az ugye 200e km. Ennek a motornak ez nagyon sok (a szerviz szerint is).

2. Nálam az átlagfogyasztás kb. 6 liter. Nyílván ennyi kilométerhez mértem ki is taposom a gázpedált a padlólemezen, tehát a fogyasztás abszolúte elfogadható.

3. Még nem írtam, de én utálom, ha egy jármű nem elég dinamikus. A kombi Focus 1310 kilójához SZÁMOMRA a 90 ló harmatgyenge, próbáltam a 110 lovast, az már hasonlít a jóhoz. A "kétliteres" teljesítménye kellene ekkora tömeghez. Még a 7 literes fogyasztást is el tudnám fogadni. Röhej, hogy egy 16 szelepes 1.4-es Astra vagy Fabia állva hagy 4.,5. sebességben...

4. Nem én választom a cégnél az autókat, tehát kénytelen vagyok elfogadni a jelenlegi állapotot (szerencsére már nem sokáig).

 

Összegezve: aki kevese(bbe)t jár az autóval, netán nem "sietős" az illető, annak nem lesz semmi gondja a kisebbik 1.6 dízellel sem, legalábbis 150e kilométerig :)

Viszont (és ez ár nem a jóság kérdése), szerintem irreálisan drága a Ford újonnan, dízelben és felszereltség (?) tekintetében legalábbis tutira. Drága használati tárgy, nem több... Az egyedüli pozitívum (és ez természetesen hatalmas plusz a javára), hogy a töréstesztben kíválóan szerepelt az életben, ezúton is köszönöm, hogy megmentette az életemet ;)