_lala_ Creative Commons License 2010.02.13 0 0 8405
Szerintem még mindig kevered a fogalmakat.

A képzés tantárgyak formájában történik. A tantárgyak elvégzéséről az intézmény középiskolai bizonyítványt állít ki. A tantárgy elvégezhető "normál" tanrendben, a rendes iskolai oktatás keretein belül (azaz bejár a delikvens az órára), vagy elvégezhető magántanulóként, amely nem jár bejárási kötelezettséggel (nincsenek dolgozatok, házi feladat, semmilyen számonkérés), viszont csak egy ún. osztályozó vizsgát követően kap az illető középiskolai bizonyítványt.

A középiskolai bizonyítványt az intézmények minden elvégzett tantárgyra vonatkozóan ki fogják tölteni, akár rendes oktatás, akár osztályozó vizsga eredményeként végezte el a delikvens azt a tantárgyat náluk. Itt alapvetően nincs helye a "visszatartásnak", azaz az elvégzett tantárgynak kb. azonnal be kell kerülnie a középiskolai bizonyítványba.

Az érettségi egy totál más dolog. Érettségi vizsgát a középiskolai bizonyítvány birtokában lehet tenni. A "normál" középiskolai érettségi, amely nem tartalmaz kötelezően szakmai tárgyakat, a "normál" középiskolai tanrend szerinti tantárgyak középiskolai bizonyítványának megszerzése után letehető. A speciális tanrendű, vagy szakmai tárgyakkal bővített érettséginek egyéb, extra feltételei is vannak.

Annak nincs akadálya, hogy valaki - miután a "normál" érettségihez szükséges tárgyak középiskolai bizonyítványát megszerezte - letegye a "normál" középiskolai érettségi vizsgát (erről ekkor kap egy érettségi bizonyítványt), majd az extra, szakmai tárgyak elvégzése után az extra érettségihez szükséges további érettségi vizsgákat is letegye (ekkor erről is kap külön érettségi bizonyítványt).

Ő 4.-es ebben az évben neki 1 tantárgyból kell érettségizni. Ő most elöre hozza azt a +2 -t ami hiányzik és akkor ő kész is az érettségivel

Miért, összesen 3 tárgyból érettségizik? Milyen érettségi ez?
Előzmény: bcrea (8399)