mici1961 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 38

 

Kedves Mind,

 

Azt gondolom, az építő kritikák viszik előre a dolgokat, azonban a kritikák mellett el kell ismerni a mások munkáját is. Vitathatatlan, hogy a koncert hangosítása - különösen a hátsó helyeken - kívánni valót hagyott maga után, azonban meg kell hajolnunk Mága Úr előtt, aki egy ilyen volumenű rendezvény létrehozását felvállalta. Mi a második sorban ültünk, ott a hanggal nem volt baj. Véleményünk szerint Mága Úr egy igazi virtuóz, és nem baj, hogy Ő szerepelt alegtöbbet! Ne feledjük, a koncert címe Mága Zoltán és sztárvendégei voltak. A cím  takarja a tartalmat is. A koncert nem komolyzenei koncert volt, és nem is annak hirdették, hanem a nagy tömegnek, azoknak akik könnyed, de színvonalas szórakozásra vágytak. A közönség ezt meg is kapta magas színvonalon. - nekem személy szerint két produkció nem tetszett: Király Linda aki a halvány árnyéka sem volt az eredeti Mindig testőr betét dala énekese hangjának. A másik: maga nemében Kerényi úr jól szerepelt, de óriási hiba volt a show must go on választás, hiszen Queen számot ritka az aki énekelni tud. Ez műhiba volt. Ha már Tabáni István megnyerte a Csillag születiket, akkor talán be kellett volna látni, hogy ezt a számot jelenleg Ő tudja profi módon elénekelni.

Tény, hogy a kamera belógott.

Nem értek egyet azzal, hogy a Zeneakadémián vagy a Művészetek palotájába kellene a helyszínt helyezni. Ez a rendezvény ekkora tömeget megmozgatott, akkor annak nem a helye az Aréna.

Nem értek egyet azzal, hogy a pénzről beszélnek. Van fogalma a vélemény nyivánítónak arról, milyen költségei vannak egy ilyen rendezvénynek? Szerintem nem sok.

Szóval a magyar ember remek tulajdonsága a vélemény nyilvánításból is sugárzik! Mindenki tudta mit várhat, hiszen a program a neten szerepelt, tehát nem zsákba macska volt. Akkor miért kell utólag megjegyezni hogy ne legyen operett? Ez volt meghirdetve. Miért kellett volna a nótát kiahgyni? Ez is szerepelt a programban. Aki jegyet vásárolt, tudta mit választ. Ha nem tetszik a program, akkor nem kell elmenni.

Véleményem szerint a műsorvezető személye nem volt alkalmas -egyik sem. Sajnos Csonka András beszéde érthetetlen, Janza Kata pedig nem volt háziasszony, azonban jól énekelt. 

Remek volt Bándi előadása, Simándi óta nem hallottam ilyen jól elénekelni a Hazám Hazám áriát. Szuper volt a Csillag, nem véletlenül kapott akkora tapsot. Sajnos a közönség hiába tapsikolt, nem engedtek ráadást. Ez hiba.

Egyetértek a kezdés pontatlansággal is, azonban nem 15 perc volt a csúszás, hanem 28 perc. Sajnos még ekkor is szivárogtak be későn érkezők. Ez is magyar mentalitás. A mi sorunkhoz 40 perc késéssel érkezett valaki, és annyit nem kért, hogy szeretne beülni a helyére. Majd szünetről is késve jött vissza. Tehát le kell zárni a bejáratot, a későn jövő maradjon kint, vessen magára. Csakhogy ezt nem tegnap kellett volna először megtenni, hanem a késés és hiányzás napjainkra elvárt. Aki nem késik, az rosszul érzi magát.

Mondjunk köszönetet a résztvevőknek, akik ilyen színvonalas előadást nyújtottak a sok "borfülűnek".

Előzmény: yxc123 (37)