fejlődő Creative Commons License 2009.11.14 0 0 1299

Kedves Repanse!

 

Nem teljesen értelek. De gondolom az imaginációval kapcsolatos érdeklődésed nyomán is jöttek ezek a gondolataid. Egy adott pillanat bolygókonstellációja biztosan megjelenik a fizikai síkon is. Hogy mennyiben, azt nem tudom. De a történeted nagyon érdekes.

Ha az árnyszerű gondolataink képpé alakításáról beszélünk, akkor szerintem pont annak az ellentétéről van szó, mint amikor valamilyen szellemi tartalom manifesztálódik a fizikai világban. Az előbbi esetben egy halott valami kezd feléledeni. A második esetben egy nagyon is eleven szellemi jelenik meg alacsonyabb síkon. A történetedben viszont inkább egy harmadik lehetőségről van szó: kép (bolygók viszonyának képe) és a fizikai valóság közötti megfelelés látszik megjelenni. ((csak gondolkodom))

Ha pedig valamit létrehozunk a fizikai világban, akkor inkább arról van szó, hogy előbb szellemi tartalmakat észleltünk. Ezek rögzített képek módján mint képzetek megmaradtak bennünk. Azután e képzeteket megragadjuk és szellemi képzelőerőinket latba vetve új képpé gyúrjuk őket. Végül megvalósítjuk őket fizikailag. Természetesen az érzéseink is szerepet játszanak közben.

?

Előzmény: repanse (1296)