fistic Creative Commons License 2009.11.10 0 0 8092
Tételezzük fel hogy az ÁSZF-ben és az előfizetői szerződésben nincs rendelkezés arra vonatkozóan, hogy mi van ha az előfizető meghal.

1. 323. § (1) A kötelezett halálával a szerződés nem szűnik meg, kivéve, ha csak személyesen teljesíthető szolgáltatásra irányult.
Azaz az Örökös (tételezzük fel hogy 1 darab van belőle) megörökli a szerződést, pontosabban az abból származó jogokat és kötelezettségeket.
Az örökös az előfizető helyébe kerül Az előfizető bármikor felmondhatja a szerződést 8 napos határidővel (összehasonlításképp a szolgáltató csak 60 napossal).

2. ha az örökös felmond akkor a szerződés megszűnik.
3. Ha volt hűségidő akkor megszűnik a kedvezmény amit a az 1 éves elkötelezésért cserébe az előfizető vállalt. A kedvezmény többféle lehet. Pl nincs belépési díja vagy bármi, esetleg ingyen készülék...bármi lehet a kedvezmény. Hűségidő alatti felmondás esetén bár a szerződés megszűnik a kedvezményt vissza kell fizetni.

Ennyi.
Ha van AZSF-ben vagy magában a szerződésben rendelkezés az előfizető halálára vonatkozóan akkor az az irányadó, azzal, hogy az ilyen rendelkezéseket elég sokfélel jogcímen meg lehet támadni, mert a ptk. erősen fogyasztó párti.


Ennyi. Lineáris és egyszerű az egész. Vállald el a megbízást :-)
Előzmény: bibercalmero (8090)