SUPER AGyURI Creative Commons License 2009.08.30 0 0 8803
Szóval csak annyi történt, hogy azért, hogy hétfőn (amikor nem leszek bent az irodában) a kollégáim tudjanak nyomtatni a gépemről, a 2. partícióra telepítettem nulláról egy XP-t. Azonban nem akart összeállni a hálózat, mert nem találta a hálózati illesztőkártya driverét. Erre mondom magamban, biztos ott van valahol a c: drive-on, a régi (vírusos) XP cuccai között. Aztán, ahogy lapozgatom a windowssystem32drivers könyvtárat, mit látok: egy UAC...-vel kezdődő nevű dll fájl. Hopp, hát nem ezt jelezte vírusként a Kaspersky? Eddig sosem láttam, pedig mindig kerestem a rejtett és rendszerfájlokban is. No, gondolom magamban, akkor letörlöm. Majd ugyanezt tettem a system32 könyvtárban lévő UAC... kezdetű fájlokkal is. Ekkor poénból újraindítottam a gépet, és az 1. partíción lévő XP-re jelentkeztem be.

Láss csodát, a chkdsk, amely napok óta nem volt hajlandó lefutni (valami RAW-ot jelzett NTFS fájlrendszer helyett...), gond nélkül lement, nem talált hibát. Szépen bejött a "régi" XP, lefuttattam a Kaspersky Virus Removal-t, és (szintén napok óta először) kiírta, hogy no threats found, vagyis nem talált semmi fenyegetőt.

És azóta probléma nélkül működik az 1. partíciós XP, sehol a vírus...

Ilyen egyszerű lenne???

Nem tudom, mindenesetre még egy kérdés:

Nem engedi telepíteni a NOD32-nek sem a 3-as, sem a legújabb 4-es verzióját. Ez már a H1N1 támadás előtt is így volt. Hiába nincs semmi a registry-ben, nincs semmi nyoma korábbi időkorlátos verziónak, nem fut semmilyen más ölőprogram a háttérben stb., a próbaverzió telepítése végén kiírja, hogy "visszavonás", és sikertelen a telepítés.

Most megrendeltem egy licenszet, végül is két gépre 15e + Áfát megér, kíváncsi vagyok, hogy a "jogtiszta" verzió rendben települ-e majd, illetve ha nem, akkor mit csináljak.

Ja, a régi 2.7-es verziójú gond nélkül feltelepül. 30 naponta újra meg újra :)
Előzmény: SUPER AGyURI (8799)