Százbolha Creative Commons License 2009.08.24 0 0 topiknyitó

A fotósok klubját majdnem 5 éve 2004 év végén hoztuk létre.

 

Ez volt az az időszak, amikor a webes amatőr fotógalériák az első fénykorukat élték, és az Index fotós fórumait látogató közönség jó része még lelkes volt, szívesen beszélgetett képekről, vagy más dolgokról, amit ma már csak OFF-nak nevezünk.

Akkoriban sokkal élettelibb és életszerűbb volt a fórumok jellege, betöltötte valódi szerepét, mert a fórumlakók közösségi helyként élték meg.

 

A beszélgetések egyik fő színtere a FOTOZZ.HU topic volt. Az eredeti őstopicból (Fotózás, kellékek @ 1999) ugyan kevesen maradtunk, de a képtár közönsége új lendületet adott a fórumozásnak, hiszen a fotozz.hu-nak akkoriban nem volt saját fóruma.

 

Szép idők voltak ezek,  de a hőskornak az 1999-2003 időszakot tekintem, amikor egyetlen fotós topic adott a fotózást kedvelőknek, és szinte mindenkit személyesen ismertünk. Bulikat és fotós túrákat szerveztünk.

2001-ben létrejött néhány szatelit fotós topic és végül sikerült elérni, hogy a nagy közösből kiszakadva önálló FOTÓS fórum alakuljon.  Ez főleg  T* (trav) fórumtárs érdeme volt 

A fotós topicok robbanásszerűen szaporodtak a digitális technika elterjedése után, de végül beolvasztásra került a FOTÓS fórum a "Technika és használat" fórumokba.