fatumdoki Creative Commons License 2009.07.31 0 0 2176
Devil Kösz szépen. Fontos infó, mondhatni megdönthetetlen bizonyíték erejű.
Pardosa, jó hogy kitértél a rövidgatya témára.
Ezzel kapcsolatban, csak annyit tudok mondani Devilnek, hogy az hogy eddig nem volt gond, lehet hogy azért van, mert ahogy én vettem észre az ízeltlábúak elterjedése folyamatosan változik. Ez persze csak az én megfigyelésem és elméletem. Példának tudnám említeni, hogy:
- azelőtt tizenpárévvel nálunk az udvarban dögivel volt barna kövipók meg eretnekpók. ma egy sincs.
- pár hete fali gyíkot fogtam az udvarban. azelőtt még csak meg sem fordult nálunk hüllő, pedig kb 20 éve bogarászok (hiába: felnőtt férfiak nincsenek csak nagy gyerekek :) )
- szintén pártízévvel ezelőtt káposztalepke - tonnaszámra. Boglárka - tonnaszámra. ma egy sincs. van viszont Kardszárnyú lepke, gyöngyházlepke ami meg azelőtt volt ritka mint a fehér holló.
- bagoly? most minden este látni. azelőtt meg úgy rohantunk ki megnézni ha valamelyikünk látott egyet.
-Süni? azelőtt minden héten volt a kertben. aztán tízenpárévig semmi, de most a minap láttam egyet a lakótelepi játszótéren.

Hozzáteszem mindez BP leges legkülső peremén játszódik, kerti övezetben, de azért az utak betonozottak.

Szóval úgy tűnik van mozgás és MÁR RÉGÓTA KÖZTÜNK VANNAK! Ez persze csak megfigyelés és elmélet, DE AZ ENYÉM :) !
Úgyhogy Devil lehet hogy mostanában jelentek meg - de nem biztos. Én azért hallgatnék P.-re és kicsit jobban odafigyelnék.

Remélem nem veszed genyóságnak, de ha te vagy valaki más bekap egy csípést tarts már légyszi egy "élménybeszámolót" itt. Pókos berkekben ez szerintem egyedülálló lenne. (Na jobb ha leállítom magam mer ez már súrolja az eberkísérletek határát!!!!)

Üdv mindkettőtöknek, és gyertek máskor is!
Előzmény: DevilDog (2173)