korall1 Creative Commons License 2009.06.09 0 0 10
Sziasztok!
Ugyan rég írtatok, én most találtam erre a topikra, de muszáj reagálnom. Laja, maximálisan át tudom érezni a helyzeted. Én is ebben szenvedek, jó sokáig tartott, mire rájöttek, hogy miért is.
Sajnos ez a betegség igenis létezik. Állítólag a 70-80 év körüli korosztály szenved tőle elsősorban. Mindegy, milyen pozícióban alszol, meggátolni úgysem tudod. Annyit tudsz csak tenni, hogy mivel tudod, hogy az egész mögött nincs semmilyen rosszindulatú betegség, nem ijedsz meg tőle. Nem tudom, létezik-e élő ember, akinek az Epley manőver segített, én határozottan rosszabbul lettem tőle. A leghosszabb szédüléses "rohamom" 3 hétig tartott, ez alatt lefogytam 8 kilót, enni, közlekedni szinte egyáltalán nem tudtam. Rettenetes volt.
Az a baj, hogy akinek soha nem volt ilyen gondja, el sem tudja képzelni. Nekik írom:
Ha már voltál berúgva egyszer életedben, és forgott veled a világ fekvő állapotban, akkor el tudod képzelni. Csakhogy a BPPV-s betegeknél ez az állapot napokig, sőt hetekig is eltarthat, és minden kis fejmozdulat erősíti. És nemcsak fekvés közben jelentkezik, hanem folyamatosan, mindig.