fatumdoki Creative Commons License 2009.05.07 0 0 2118
Na Hi All,
Pyro - hát akkor igen szerencsés vagy főleg ha a piros hím példányt láttad. Én eddig csak 1x futottam össze ilyennel, szintén erdőben. Azt mondják ritka, de ez nem jelent semmit. ahol jól érzi magát és nem háborgatják biztos van több is. Ha van digit fényképeződ rakhatnál fel képeket. nem kell hogy profi legyen. - Csak egy ötlet, ha ilyen gyakran jársz erdőbe.
Nekem az egyik legkülönlegesebb magyar őshonos pókom amit láttam egy nőstény Micrommata Hunyópók volt a Mátrában. Olyan élénk zöld színt tényleg ritkán látni. Érdekessége, hogy a többi rokona a trópusokon él. Elég agresszív és nagy - látványos! Hímet még nem láttam pedig az még színesebb (mint általában az állatvilágban).

Trio - Baszki jól feladtad a leckét! Hogy nem keresztspók az most 100%. Valamilyen Törpepók a testalkata alapján, de ez még eléggé tág fogalom. Példának Okáért a Törpepókok közé tartozik a hírhedt fekete özvegy is. - Ugye mondtam hogy tág fogalom.
Pár kérdésem lenne: Hol fogtad, milyen volt az a közvetlen környezet ahol találtad? Mekkora maga a pók ( ha lehet, akkor itt inkább csak a fejtor és a potroh együttes hossza érdekelne - lábak nélkül!)? Milyen alakúak a foltok, és hogyan helyezkednek el a potrohon? Még egy kérdés: itthon fogtad? - Volt már aki tett föl képet és csak később bökte ki hogy egyébkémnt floridában fényképezte.
Előzmény: Trionyx (2117)