venuto Creative Commons License 2009.04.10 0 0 157
Mindez így igaz !! Szerencsére már van ( közös határon kívül ) napja a magyar--lengyel barátságnak , a tévéből fel is vettem pár dolgot .

A magyarul megszólalásnak az az oka , hogy bármennyire is rinyált az Abwehr Horty kémelhárításának , hogy el kell kapni a Magyarországra szökött lengyeleket , olyan állami magyar titkos ellenállás alakult ki a lengyelekért , hogy az Abwehr semmit sem tudott tenni . Erről , meg a jó félmillió menekültről órákat tudnék mesélni . Magam is találkoztam Lengyelhonban olyan lengyel idős emberrel , aki még mindig jól tudott magyarul .

2007. XII.22. óta nincs határellenőrzés a 2 ország között ( ennek a hős , és mély kultúrájú szlovákia képzelhetitek mennyire örül , hiszen országuxerte tele vannak olyan nagy graffitikkel , hogy célkereszt , s beleírva : Polska ), mentünk is lengyel fenyőt hozni Zakopaneból ( kivittünk magyar szilvafacsemetéket az ott magyarul beszélő barátaimnak ), de a hó miatt nem tudtunk kiásni egyet sem . Viszont hoztam zakopower cédét . Kell valakinek ? Az uccsó szám a Gyöngyhajú lány . . .

sapirico