mmormota Creative Commons License 2009.03.21 0 0 306
1. Fogalmam sincs, nem ismerek olyan modellt amely leírja. (a Newton modell persze igen, de az meg nem jól)

2. A hasonló tulajdonságokkal bíró dolgokat érdemes azonos gyűjtőnévvel megnevezni. A specrelben használatos IR-ek közös tulakdonsága, hogy Lorentz transzformációval áttérhetünk egyikből a másikba.
Az esetleges c sebességű rendszerek nem ilyenek. Vagyis egy nagyon lényeges tulajdonság eltér. A többi tulajdonság pedig nincs definiálva.
Ha mégis hozzácsapod a gyűjtőnévhez, akkor a minimum az, hogy rendesen definiálni kellene, és a definiált tulajdonságok alapján elmagyarázni, miért érdemes közös névvel illetni a többivel.
Különben akár a pirosfejű bukópingvint is az IR-ek közé sorolhatnád.

3. Nem mondtál olyat, amin sokáig gondolkodni lehetne. Azt kapásból el tudom fogadni, hogy esetleg található olyan modell, amelyben a c sebességű rendszerek sem lógnak ki a többi közül, mert olyan ügyesen definiált fogalmakkal és módszerekkel dolgozik. Ezen önmagában nincs sok gondolkodni való, akkor lenne, ha mutatnál is ilyet.
Gondolkodni felgefeljebb akkor lenne érdemes, ha én magam szeretnék felépíteni egy ilyen rendszert. Ehhez viszont kellene egy jó alapötlet, ami sajnos nincs.
Előzmény: Broad Bandi (305)