Muity Mijo Creative Commons License 2009.02.20 0 0 214

 

Felfoghatatlan számomra, hogy az Index cikkírója milyen alapon engedi meg magának a luxust az alábbi cím esetében, hogy azt kijelentő módban jegyezze!

 

Mert ugye nagyon nem mindegy, hogy "nem lesznek", vagy pediglen az, hogy "valószínűtlen".

 

"Nem lesznek kisebbségek a Parlamentben"

 

Idézek az írásból: "A kisebbségek parlamenti képviseletének lehetősége levezethető az Alkotmányból, és az 1993-ban elfogadott kisebbségi törvény ezt elő is írja."

 

Kérdezem én: miként várhatja el egy állam a polgáraitól a törvénytiszteletet, ha maga az állam is - függetlenül politikai hovatartozásától - alkotmány- és törvénysértő módon viselkedik hosszú-hosszú éveken keresztül?

 

És vajon emiatt miként nézhet 1993 óta Magyarországra az EU (pláne, mióta tagállammá váltunk), valamint főként azok a szomszédaink, ahol magyar kisebbség él?

Egyáltalán miként tekinthet a világ, egy saját alkotmányát és törvényeit semmibe vevő Országra?

 

Hol van nekünk erkölcsi alapunk arra, hogy a határon túl élő magyarok "érdekében" verjük valaha is az asztalt?

Gyakran olyan esetben, amikor egy álszent asztalverés nem hogy javukat szolgálná, hanem kifejezetten káros kihatással jár életükre.

 

Íme a legújabb hirtelenjében megbicsaklott, szokásos "verik a magyarokat" szenzáció!

(Régi bejáratott, de átlátszó módszer: kifelé mutogatva elterelni a figyelmet súlyos belhoni gondjainkról.)

 

Szerencsétlen barom Szerbiában talán fel sem képes fogni ésszel, milyen kihatással járhat a hamis tanúvallomása. Na de mi is várható egy olyan eszementtől, aki saját magát képes - ki tudja valójában milyen ok miatt - kiherélni?