feket663 Creative Commons License 2009.02.08 0 0 114
Hello mindenkinek! Szélessávú hangszóróval szerelt tölcsérek tárgyán én is szót kérnék a kis teljesítmény-nagy teljesítmény vitában. Van nekem egy Lowther DX3 hangszóróm, ezt helyezgettem különféle tölcsérekbe. Nekem az volt a tapasztalatom, hogy érdekes módon, sokkal jobban szerette a nagy hangtömegeket, mint a pár hangszeres zenéket, akkor omlott inkább össze a hangkép. Mondjuk a basszusa sem volt az erőssége.
Mindezt egy 3,5 W-os 2a3 triódával pár tized wattal meghajtva. Sajna, mivel jobban kedvelem a kevés hangszeres zenéket(blues és jazz) ezért jelen pillanatban egy szolid kis 3 utas Klipsch-Altec-Eminence hibrid építése van soron (Klipsch 38-as mély, Klipsch nyomókamrás közép, Eminence magas tölcsér, a mély direkt, a közép pedig a legendás Altec 511B tölcsérből fog zenélni). Az USA-ban a Klipsch fórumon Cornscala néven fut ez a pjoject, mondjuk az eredeti tölcsérrel.
Vissza a fő csapásirányhoz, én nem ítélem el, ha valaki érzékeny hangdobozzal nagy teljesítményű erősítőt hallgat, abból nem hiszem, hogy általánosítani kell, ha valami rosszúl szól egy párszáz wattos kommersz vagy ahhoz közeli erősítővel, csak sajna nekem jelen pillanatban ez adatott meg. Az USA-ban is egyre többen hallgatják a Klipsch LaScala-kat tranzisztoros erőművekkel, például az egyik legnagyobb ottani Klipsch guru, Bob Crites is.