Jackopower Creative Commons License 2009.01.27 0 0 1019

Minél előbb.

 

Bár Én is úgy adtam el múlt héten az előző lakásomat, hogy nem fognak csökkenni  a lakás árak, de tudtam, hogy hazudok.

Elméletileg bár nem drágák a környező országhoz képest (Románia, Szlovákia 2 * ennyi nm ár), és nincs is sok felesleges (8000 db!  Éves szinten 10.000 talált gazdira eddig) mint Lett vagy Litvániában.

 

Továbbá sok építtető leáll és így nem növekszik a kínálat, mégis: Ha lesz ha nem lesz mentőcsomag a hiteleseknek, Magyarországon túl sok ember már hitelből fizeti a hitelét (Hitelkiváltás, Adósságrendezés) és erre még rájön hogy a 145 chf árfolyamon felvettre most 191 chf törlesztés + elbocsátás, készszer szabadságolás stb..

Az embereknek nem lesz miből fizetni.

 

Kvázi sok hitel bedől hamarjában. Íg is 700.000-en BAR osok!. (Hiába támogatják majd esetleg 12 hónapig  a lakáshitelt (és utána?), ha volt neki személyi kölcsön, jelzáloghitel, hitelkártya, áruhitel stb..) és  a tartozása eléri a fél milliót. Ugyan úgy beterhelhető az ingatlan és árverezik 60%-os értéken!

 

És itt most nem a most február 24-én befejezésre kerülő APEH online ra gondolok, ahol majd lehet hogy a licitnél bejön az ára.

 

A bankok már elkezdték árusítani csomagokban  a bedőlt lakásokat. Ezt vállalkozások megveszik és majd 2009 nyarán bedobják a piacra, persze a mostaniak áránál olcsóbban 20% kall, mert ők meg megvették a banktól 60%-ért, és így 80% nál is 20% nyereségük lesz. (Tovább forgatva némi adókötelezettséggel, vagy felszámolással!)

Így a piacon kint lévő használt lakásokat is kénytelenek lesznek 20% kal olcsóbban adni, hogy az övéket vigyék el!

És ez meglátszik majd az újak értéknövekedésén is.

Persze ez 3-5 éven belül kompenzálódik. Ám gyenge vigasz annak aki belebúj.

Röviden. Tömören.

Ja és persze dőlt már be bank Magyarországon! (pl.: Postabank)

Külföldön meg pláne!

 

Előzmény: R.u.d.i. (1018)