denito Creative Commons License 2009.01.26 0 0 1461
Sziasztok!

A segitsegetekre lenne szuksegem, mert egyelore nem igazan latom at teljes egeszeben a szinkezelest. Amator, csak a sajat oromomert kattintgato "fotoskent" szeretnem, ha az elohivott kepek legalabb kozeli koszonoviszonyban lennenek a kijelzon latottakkal. Adott egy Vista operacios rendszer, PS CS4, Adobe Lightroom, egy laptop es egy LCD monitor. Tudom, hogy a laptopok kijelzojevel nem lehet csodat tenni es a nem profi monitortol sem varok kulonosebbet, de azert megis szeretnem nagyjabol osszehozni a kettot. Egy baratom Pantone Huey kalibralojat fogom hasznalni.
Kerdeseim a kovetkezok lennenek:
1. ossze lehet hozni a ket kijelzot, hogy kozel egyformak legyenek?
2. Ha igen, akkor ez a hardware-tol, a software-tol, vagy a kalibralotol fugg?
3. Ket kulonbozo szinprofil lesz keszitve, ugye?
4. Ha igen, akkor egy adott program, hogy fogja a ket kijelzot kulon kezelni?
5. A kalibraciot megelozoen van barmi, amit be kell allitanom (mint pl, balck es white point) vagy pedig mindent az eszkozre lehet bizni?
6. A kalibracio kovetoen a fent emlitett programokban miket kell beallitani? Jol gondolom, hogy a Lightroomban semmit, PS-ben pedig......?
A forumban sokat olvasgattam eddig, de nem vagyok 100 szazalekig tisztaban a fentiek valaszaival, ezert, ha segitenetek egy kicsit... Elnezest, ha kicsit hosszura sikerult! :) Koszi elore is! -D-