Jackopower Creative Commons License 2009.01.19 0 0 922
Én az Elektronikus banki Igazgatóságon Dolgozom, így ügyfelekkel nem találkozom. Persze ettől még ismerem és láttam a folyamatot. Így Én nem intézhetem más hitelét.
A fiókok túl voltak terhelve (már leépítés van ügynők területén is), és olcsóbb volt 0,5 – 1%-os jutalékot (nem 2-3!!!) adni egy közvetítőnek, ha hoz ügyfelet és bevételt a banknak, mintha a fiókos kollegák létszámát növelnék. Hiszen néha nem volt annyi munka, üresbe meg ne üljön.
Aztán az ügynők, az esetek többségében új projektek ügyfeleit hozta, ami így egyszerűbb volt. Vagy ha ingatlanközvetítő adott el lakást (használt) , akkor az egyben, mint plusz szolgáltatásként elintézte a hitelt is.
Ügynőkkel vigyázni kell Nem azt a hitelintézetet ajánlja elsősorban ami a legjobb, hanem amiért a legtöbb jutalékot kapja. Tisztelet a kivételnek
Tehát, ha te jó vagy5 banknál és az egyik 0,5 % (OTP) másik 1,5% (Unicredit) add akkor az Unicreditet ajánlja,még ha mondjuk az OTP neked kamat tekintetében olcsóbb lenne!
Bár most pont fordítva igaz!
Ha bankba kötöd a nyereség a banké, amiből kap jutalékot az ügyintéző (pár ezer forint! KOMOLYAN!!!!), míg az ügynők kap 10 milliósra mondjuk 50.000,-Ft-ot.
Előzmény: neutralis (910)