meszizs Creative Commons License 2009.01.10 0 0 344
Szia!
A szétszedéshez szükségem volt sima és csillag csavarhúzóra, 10-es, 8-as, 7-es kulcsra és a méretét nem tudom, de valami picike Torx kulcsra a műanyag ház szétszedéséhez és valamível nagyobbra a csapágyházakhoz.
A mosógép oldalburkolatának a csavarjait kiszedtem és az elején alúl is van egy darab csavar, aztán a burkolatlemezt egyszerűen hátrafelé lehúztam. Valami műanyag karmokom támaszkodik csak át kell pattintani, aztán lent is van. Az ékszíj/hosszbordásszíj/ simán lejön. Az ékszíjtárcsa másik oldálán lévő csapággyal kezdtem a szétszedést. Itt egy 10-es kulcsnyílású csavart kell levenni, aztán 3 darab torx csavar és már kint is van a csapágyház. A szimeringnek nevezett gumigyűrű egy rozsdamentes lemezen van simán kijön, legfeljebb egy csavarhúzóval meg kell piszkálni. Aztán jöhet az ékszíj tárcsa felöli oldal. Itt is 10-es kulcsnyílás és lent van az ékszíj tárcsa, a többit ugyan úgy mint a másik oldalon, de itt még ki kell kötni, illetve le kell húzni a vezetékeket, itt a fűtőszálra gondolok. Aztán, ha mindez oké, akkor jöhet a műanyag ház szétszedési, itt nagyon sok pici torx kulccsal nyíló csavar van körben és kettő darab sima csavarhúzós, ami egy lemezt rögzít, azt csak félrehajtottam miután levettem a kettő csavart. Aztán amikor minden csavar kint volt simán lejött a burkolat, illetve egy kicsit meg kellett rántani, mert a fűtőszál egy rugós fülbe van beakasztva. Hát kb. ennyí volt a szétszedés. Szerszámként a legolcsóbb Tesco vagy bármílyen barkácstáskában megtalálható készlet szerintem jó. Nem vagyok autószerelő, hogy minőségi szerszámaim legyenek.
Amikor minden darabokban volt azt a sok trutyit simán egy dörzsis mosogatószivaccsal és Domestos-al kitöröltem, letöröltem. Látványosan semmi nem volt kőkeményre tapadva, simán le lehetett törölni mindent, olyan volt mint a kocsonya, vagy valami nagyon sűrű gél, csak rettenetesen dohos, büdös szagú. A fűtőszálat ami után letöröltem, azt átkentem vízkőoldóval, de nem volt azon sem említésre méltó vízkő, inkább azon is a szennyeződés. A műanyag házon körben van egy bemarás ebben van egy gumi tömítés, azt is kivettem lefertőtlenítettem és visszaraktam. Aztán nekiáltam összerakni, először a dobot raktam be, aztán a burkolatot raktam vissza, itt a fűtőszálat be kell pattintani a helyére,simán beleugrik, majd az egyszerűbb oldali csapágyházat raktam vissza, némi zsírral, majd az ékszíjtárcsa felőlit. Aztán mindent a helyére vissza és indítás. Működni ugyanúgy működik mint a szétszedés előtt, csak most nincs a dohos szag és megszünt a nyikorgás, ezt a gumigyűrűk/ szimeringek/ zsírzása szüntette meg.
Calgont továbbra sem fogok használni, ezután is folyékony mosóporral mosunk, a felső gumirozott részt továbbra is Domestos-os szivaccsal átkenjük. Amin változtatunk az az, hogy ezután valamilyen időközönként szétszedem és kitisztítom a belsejét.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Mindenki csak panaszkodott, de a csodaszerek nem segítettek. Ezért szedtem szét lesz ami lesz alapon. A képeket is azért raktam fel, hogy a vállalkozó kedvüek lássák, hogy mi vár rájuk. Nekünk sikerült!
Jó munkát!
Előzmény: heted7 (343)