Képkovács Creative Commons License 2009.01.03 0 0 250
Ajjjajjjajjjj...

Itt az alapfogalmak és értelmezések körül hatalmas zavart érzek az erőben...

A középszürke visszaverő képességét nem lapos, hanem direkt fényben szokás értelmezni. Az energiamegmaradás törvényeiből következően a 100%-os visszaverés és a 18%-os között 2.5FÉ van. Se több, se kevesebb... A lapos fény az megváltoztatja az intenzitásokat, mert a fény nagy része nem a mérőműszer felé fog haladni, hanem más irányokba verődik el, ezért lesz látszólag más a középszürke és a fehér közötti különbség pl. ellenfényben.

Egyébként a Zóna V= 18%-os szürke soha az életben nem érvényes még N hívásnál sem! A zónarendszer egy minimum 1FÉ-kel jobbra eltolt koordinátarendszer, azaz minden film alapból legalább egy fokozattal látszik benne érzéketlenebbnek, mint a valódi érzékenysége.

Most nincs időm elmagyarázni, de estefelé majd visszatérünk rá. Megfejtettem az 1FÉ érzékenységhiány egzakt magyarázatát és el fogom mesélni. A hívásmódosítások egy része értelmes a zónarendszerben, más része vitatható, de igazából egy széles lattitűddel bíró filmen mindegyik értelmetlen.

Nem szándékom lejáratni semmilyen rendszert, de ne feledjük el, hogy a zónarendszer megvan vagy 60 éves, és azóta sokminden továbbforgott a Földtekén, így egy ilyen meglehetősen merev és öreg rendszernek kiderülhettek azóta gyenge pontjai...
Előzmény: Törölt nick (249)