merchanter Creative Commons License 2009.01.02 0 0 17
Mivel eddig senki nem írt magáról a koncertről, így első kézből tőlem hallhattok róla. Véleményem szubjektív, noha a jelenlevők igen kulturáltan tűrték a koncerten történteket, biztosan sokan egyetértenek a hozzászólással.

El kell, mondjam elöljáróban, hogy a koncerten fellépők igen magas színvonalat képviseltek. A zenei anyag eléggé úgy volt összeválogatva, hogy a nagy népszerűségnek örvendők mellett legyenek csemegék is. Volt klasszikus, musical, operett, cigányzene, klezmer, Lakatos Krisztián My Way-e, stb. Az előadás egy világ körüli utazásnak volt aposztrofálva, Európából a tengeren túlra - Bécstől, New Yorkon át, Tel Avivig, - majd vissza Budapestre.

A zenei anyag nagyszerű volt. Két problémát említenék, ami viszont a nézőket, legalábbis akik a „küzdőtéren a kameraállások körül ültek – ezért is szubjektív a vélemény – nagyon lehangolta, és rettenetesen elrontotta az élményt.

1., a hangosítás CSAPNIVALÓ volt! Az első órában tiszta visszhangos volt minden. Nem lehetett egy szót sem érteni abból, ami a színpadon elhangzott. Többen felálltak, oda mentek a keverő pulthoz és kérték, hogy szedjék le az echo-t, erre végre lekapcsolták a középső sugárzókat, így legalább érteni lehetett a szavakat, valamennyire élvezni lehetett az előadást. A hangosítás ezek után sem volt tökéletes, de legalább nem volt szörnyű. Viszont kétlem, hogy Mága Úr ilyen megalkuvásra akarta kényszeríteni a nézőit… Ha esetleg Ő is elolvassa ezt a „comment”-et, üzenem, hogy ezt a csapatot ne alkalmazza többet, elrontották az egész előadást, és az emberekben olyan keserű szájíz maradt, ami nehezen feledhető, még akkor is, ha maga a koncert nagyszerű volt.

2., A világítás valami iszonyúan szörnyű volt. Mintha egy dilettáns csavargatta volna a gombokat. Nem értem, hogy lehet ennyire únprofi csapatot alkalmazni. Hol elvakítottak minket, hogy bekapcsoltak olyan lámpákat, melyeknek semmi funkciójuk nem volt, nem illett a színpadi képbe!

Hogy jót is mondjak.

Ami nagyon megkapó volt: Németh Anikó hegedű- művész és magán énekes torkában valami elképesztő, hogy mi rejlik. Olyan „üveghangot”, amit ez a hölgy ki tud adni magából, még életemben nem hallottam. Borsódzott a hátam, amikor az Operaház Fantomjának híres „dalát” énekelte. Szenzációs nő!!! Gratulálok a választáshoz és neki is a teljesítményéhez!

Bangó Margit egyszerűen betöltötte az egész arénát! Olyan magával ragadó előadó, aki feledtetni tud minden rosszat. Zseniális volt! Dolhai-Janza kettős megint csak jó választás volt, bár kicsit furcsálltam a 2in1 szerepüket, ui. ők voltak a műsorvezetők és számos zenei darab előadói is. Nagyszerű tehetségek, és sajnálom, hogy Dolhai Attila első számából semmit nem tudtuk élvezni a szörnyű hangosítás miatt, no meg a gyermekkórusból sem hallottunk semmit. Lakatos Krisztián akkora szimpátia-tapsot kapott, mint senki más. Ő az igazi nyertese a Megasztárnak, még, ha mások nem így gondolják… Szakcsi egy „állat” a szó jó értelmében. Amit ki tud hozni egy zongorából…

Mága Zoltán egy nagyszerű művész. Nem kell és nem is lehet máshoz hasonlítani. A közönséget szórakoztatja és kész. Nekem sok volt a „Mága-kultusz” a kivetítőn. Mága Z. a családi fotón, aztán az ovis Zolika, Zolika már a 100 tagúval hegedül, Zolika fellép itt, fellép ott, MZ a keresztapa, a zenei nagykövet, a lovag , a satöbbi. Szerintem lehetett volna ezt diszkrétebbre venni. Ne róla szóljon, tudja mindenki, mert elmondták, az ő neve fémjelezte az egész estét, nem kellett volna ennyire körül ajnározni. Nem tetszett ez a része az estének.

A fellépő művészek tehát egytől-egyik nagyszerűek voltak. Kerényi Miklós Gábort nem kértem volna fel az est rendezésére, szerintem ezt egy  olyan profinak kellett volna csinálnia, aki nem színházi körülményeket akar létrehozni az Arénában, hanem az Aréna körülményeit figyelembe véve alkotott, szervezett volna egy mindenkit megmozgató estét. Sokkal többet ki lehetett volna hozni a helyből. Még annyi, a majd 4 óra egy fém széken (mondom, küzdőtér!) nem volt  valami felemelő. De hát máshova nem volt hely… Ennyi. Alapjában véve, ha a technikai zűröket megoldják, és kicsit szolidabbra veszik a figurát egy nagyszerű újévi hagyományt tudnak létrehozni. Köszönöm a figyelmet.

Előzmény: yxc123 (-)