Képkovács Creative Commons License 2008.12.31 0 0 209
Nézd, mindezt nem vitatom, tudom, hogy működőképes, csak azt az egyet soha nem fogom megérteni, hogy mi a csudának elállítani a film tulajdonságait attól az állapottól amin a maximumot képes adni, ha egyszer a multi papírt éppúgy hozzá tudom állítani a filmhez, mint, ahogy ti a filmet akarjátok a papírhoz szabni :-)

Most, ha belegondolok hogy pl. a te "normál" hívásod menyivel laposabb a szokványosnál, akkor abba már bele sem merek gondolni, hogy milyen akkor az N-2-es hívásod... A film ettől csak gyengébben fog teljesíteni és nem lesz kompatibilis a szokásos ff. technológiákkal, de ti tudjátok, hogy miért "kell" a gombhoz szabni a kabátot :-)

Az én szokásos jelleggörbéim egy paraszthajszállal voltak meredekebbek, mint A.A. speciál 2-es fokozatú papírra diffúzoros gépen ajánlott denzitásai, csak éppen én a magamét abból kiindulva terveztem a szabványokkal teljes összhangban, hogy azzal a meredekséggel a normál fokozatú papíron köteles minimum tudni 5 FÉ lineáris átfogást (és nem is volt ezzel semmi probléma, ennyi bármikor megvolt, a 6FÉ meg némi legszélső tónus szegényedéssel de vágás nélkül felment).

Sajnos számomra továbbra is értelmetlennek tűnik a szűretlen MG papír eredetileg kb. 5FÉ-s tónusátfogásához kalibrálni a II-VIII. teljes zónatartományt, meg a valamivel gyengébb I.IX. zónát, hiszen ugyanezt fel lehet dolgozni a szűrőzött MG papír 1-1,5. fokozatával egy normál módon hívott negáról, és akkor van egy olyan negatívom, amit gyengébb pillanataimban akár jó eredménnyel be is szkennelhetek, ha akarok... :-)

No most már tényleg nincs mit beszélni erről, vár minket a jövő év, kívánjatok nekem is némi egészséget egy újraindított kis ff sötétkamrához, én pedig nektek szép fényeket, sikeres kalibrációkat és díjnyertes képeket kívánok az Újévben! :-)
Előzmény: Törölt nick (194)