CanGuru Creative Commons License 2008.12.22 0 0 152
Az áruforgalommal kapcsolatban az a következő kérdésem, hogy ha a tárolók csak az üres kocsik tárolására és vonat összeállításra szolgálnak, akkor nem eléggé egyoldalú a fuvarozás?

Gondolok itt arra, hogy a való életben a kis állomások (mint terepasztalban Habók, Decs, stb.), ha nincsen más ipar a közelben (szén-, kőbánya), akkor elsősorban mezőgazdasági terményeket, -termékeket, alapanyagokat adnak fel inkább (fa, fűrészáru, gabona, esetleg élőállat), és ha nincsen valami ipar a közelben, akkor elsősorban építő- és tűzelőanyagot (szén, fa) fogadnak, amelyek jöhetnek akár másik kis állomásról is, de inkább nagy állomásról, messziről.
Szóval ez a kétirányúság a játékban is megvalósul?

Nem ismerem, hogy a való életben hogyan történik az üres kocsik közlekedtetése, mindig visszatérnek a tárolóállomásra, vagy ha a közelben lenne rá rakomány, akkor átviszik oda, csökkentendő az üresfutásokat? És ez a játékban hogyan működik?

A játékban van véletlenszerűség a feladandó áru mennyiségét illetően (pl. dobókockával :) )? Hiszen a valóságban is előfordul az, hogy vagy adnak fel pl. fát vagy nem, ha igen, akkor se biztos, hogy annyit, mint előzőleg, illetve lehetnek egyedi igények is (pl. modellüzemnél csokiszelet küldése a másik állomásra), amihez a megfelelő számú kocsit küldik a tolatós teherrel.


A kocsik bárcájára honállomásnak mi kerüljön? Ha van, akkor az, ami a modell kocsira van írva? De mi van akkor, ha az összeépített terepasztalban éppen nincsen benne vagy egyáltalán nincsen is megépítve az az állomás (pl. nagy rendezők)? Tehát a bárcára a valódit írjuk vagy egy modellüzemit (pl. XY tároló)? Előbbi esetben a bárcákon szerepelő valódi, de terepasztalban nem létező állomásnevek kiosztásra kerülnek a különböző tárolók között (főleg magyar kocsikra értem)? Vagy csak bárcaszín szerinti tárolóállomás kiosztás van?


Narancs bárcaszín nem választható, az ilyennek kinevezett tárolóhoz a kocsik jellege (G) alapján mennek a kocsik?
Előzmény: GigantHU (141)