speedlight Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1136
Hadd osszak meg Veletek néhány gondolatot ezzel a "félreértéssel" kapcsolatban, mint gyakorló topiktali-szervező:

Úgy látom, hogy kétféle topiktalira van kialakulóban igény.

- Az egyik az, amikor csak egy adott topik, vagy topikcsalád közössége van együtt. Olyanok, akik a mindennapokban egymással levelezgetnek itt a fórumon. Mint egy szűkebb haveri kör. Szükség van az ilyen, viszonylag zártkörű, IRL találkozókra is szerintem. Hogy élőben is egymással beszélgessenek, megigyanak egy sört együtt, stb. Ezeken egy kicsit kevesebben vannak talán, de van alkalom elmélyültebb beszélgetéseket folytatni az ismerősökkel.

- A másik pedig az, amikor új közösségek felé nyitunk, pl. más márkát használók felé, vagy más témát fotózók felé... Én inter-topik-talinak hívom az ilyet. :) Jellemzően szinte kezelhetetlenül sokan vannak, sok új arcot ismersz meg, akiknek talán a nickjét sem sikerül megjegyezni, és nem nagyon van időd arra, hogy a közelebbi ismerőseiddel is jól elbeszélgess. (--> ezért van szükség a zártabb körű talikra)

Én úgy gondolom, hogy van létjogosultsága mind a kétféle találkozónak, igény is van rájuk, és nem szabad megsértődni a másik közösségre, hogy most "csak maguk között" akarnak lenni.