Képkovács Creative Commons License 2008.12.20 0 0 64
Ne haragudjatok, de közületek hányan vannak olyanok akik legalább egyetlen-egy szál Alhazen-féle nagyítást látott élőben?

Tudjátok-e, hogy Alhazen is lényegében szakított a filmes és a vegyszeres technológiákkal 2005-ben? Azután már a legközelebbi barátait leszámítva senkinek sem hívott filmet és nem nagyított optikai képet. Ha fotós munkája volt, azt digit géppel és plotterrel oldotta meg. Egy ideig borral kereskedett.

2005-ben velem egy időben vett egy digitális plottert (abból a típusból ez a kettő volt az első az országban), mert ketten együtt 2 db-ra kaptunk némi kedvezményt, és még a halála napján is arról számolt be nekem nagyon lelkesen a laboromban, hogy már csak pár nap és a plotter meghekkelve, átalakítva csak a fekete és a szürke festékek árnyalataival fog ff képeket nyomni.

Azon mosolygott teli szájjal, hogy "nincs az a laboráns a földön, aki filmmel és optikai nagyítással ennek a plotternek a képminőségéhez fogható képet tudna laborálni", önmagát is beleértve, aki vagy 5 éven át kereste és kutatta, hogy miképpen lehet az ff optikai képeket tökélyre vinni...