szegecsszámláló Creative Commons License 2008.12.10 0 0 116

Az eddigi hozzászólóknak:

 

Talpfaszámláló:Sztem kiállítóként 1 fő, függetlenül, attól, hogy állomás v. nyíltvonal.

 

Ez sokaknak kevésnek tűnik, még dolgozom rajta hogy legalább 2fő/állomás lehessen, mert kevésbé sérülékeny a modellüzem. 

 

Derif: 7 óra alatt két teljes modellnap?.. elég húzósan hangzik...


A játékban résztvevők fél 10-kor kezdenének, a néző jöhet be 10-től, 17h után pedig még úgy is vonatozunk egy keveset, tehát kicsit több mint fél óra, csak minden résztvevőről tudjam mikor jön és mikor megy el, mert úgy osztjuk be őket vonatra.

legrosszabb esetben tényleg másnap folytatjuk.

 

Szassza:Költségcsökkentés ürügyén jöhet látogató vagy néző ?

Ha akarnám, se zárhatnám ki a nézőt, mert aki a csarnokot a rendelkezésünkre bocsájtja nyilvános rendezvényt szeretne, de az én célom is a FREMO rendszerű üzem népszerűsítése-ehez pedig nyilvánosság kell.

 

Meggyőződésem, hogy az analóg vezérlésű modulrendszerek felett eljárt az idő. Az analóg üzem vitathatatlan előnye, hogy kevés ember is elég a kiállítás lebonyolításához, így kevesebb szervezéssel éred el ugyanazt a látványt, és ha van nyereség, kevesebb fej közt oszlik meg a pénz.

 

Én más szempontokat igyekszem figyelembe venni. Azt szeretném ha nem csak a néző érezné jól magát, hanem a vasútmodellező is gazdagabb lenne egy játékélménnyel. A digitális üzem megszervezése bonyolult és emberigényes (emiatt jóval költségesebb is), de sokkal valósághűbb.

Ha a rendezvény nullszaldós, mint a mostani győri, nem érdekel-és remélem a meghívottakat se- mert jót játszottunk, de ráfizetni nem szeretnék, így mindenképp jöhet a néző. 

És ha már ott van, szeretném ha belátna a színfalak mögé, és megértené, hogy nem csak találomra futkosó vonatokat lát, hanem egy kicsinyített vasútüzemet 25-30 emberrel, akik komolyan és tartalmasan töltik el a szabadidejüket.

 

Bízom benne, hogy mind a meghívott modellezők, mind a rendezvényt meglátogatók jól fogják érezni magukat.