gitana19 Creative Commons License 2008.12.04 0 0 10

Sziasztok! (Ha van még érdeklődő.)

2007 nyarán voltam Murciában, Spanyolországban 2 hetet gyakorlaton, nem teljesen farmgyakorlat, 'állattenyésztés és genetika' címszó alatt tudtam elfogadtatni, annyiban bonyolítva a helyzetet, hogy eleve nem Magyarországon tanulok, állatorvosnak. Ismerősökön keresztül ment a dolog, spanyolul nem beszélek, csak értek, valamennyit (azért el nem adnának). A munkatársaimmal angolul beszéltem, bár némelyik angolja az én spanyolomhoz volt csak hasonlítható. Eleve úgy osztott be a laborvezető, hogy a kb velem egyidős kolléganőt majd én kepzem tovább angolból.

Mivel ismerősökön keresztül történt a szervezés, az egyetemen egyedül kellett átvernem, hogy azért ugyan már, fogadják el.

Hogy milyen volt kint, érdeklődés esetén kicsit többet is írhatok.

 

Úgy másfél év múlva viszont úgy számolok, hogy lesz egy üres félévem, amikor jó lenne minnél több gyakorlatot megcsinálni. Mozambikot (is) néztem ki magamnak, ha valakinek van tapasztalata, kérem ossza meg. Lakásárak, tömegközlekedés, árak érdekelnek elsősorban meg a mindennapi élettel összefüggő dolgok. Portugálul valamennyire tudok.