EUgene Creative Commons License 2008.10.15 0 0 1308

Sziasztok!

 

Segítségre volna szükségem. Új PC-m van, ATI 3650 vga kártyával. A következő problémával találkoztam: a vga kártya két digi kimenttel van megáldva. Az egyiken a monitorom van, a másikra nosza rákötöttem a Tv-t (HDMI). A második kimenet (tv) klónozza a monitor képét. A monitort rendesen bekalibráltam (spyder2express).

 

A problémám az, hogy ha bekapcsolom a tv-t, akkor a loader által, a monitornak betöltött ICC profilt "kitörli" -gondolom a vga kártya driver- és visszaállítja a kalibrálás előtti állapotra. Ugyanez történik akkor is, ha pl. a képernyővédő, vagy más teljes képernyős alkalmazás elindul.

 

Próbáltam újra futtatni a loader-t, hátha visszatölti a monitor ICC profilját, de nem. Restart után ismét minden a helyére kerül, de amint tv bekapcsol, ismét a fenti megoldásra váró probléma...

Bizonyára egyszerű a megoldás, de eddig nem találtam. Hogyan lehet megoldani, hogy a videókártya ne piszkálja az egyszer már betöltött ICC-t? Eseetleg más a probléma?

 

Power Strip részben megoldotta problémát>>> képernyővédőt legalábbis.... Ha engedélyezem és letíltom a második képernyőt, akkor rendre visszatölti az ICC-t, így félig erre is megoldás.

 

Lényeg, hogy két monitoros felállásnál nem tudom, hogyan kell beállítani a hardwaret, úgy hogy a fenti probléma ne jelentkezzen.

 

A segítséget előre is köszönöm!