Feketemarcsi Creative Commons License 2008.09.10 0 0 40

Szerintem mindenhogy gusztusos!

 

Mi remek lecsós pörköltet is csináltunk belőle, megtöltöttük, de nem azzal a több a zsömi benne töltelékkel, hanem sok főtt tojás, egy kis zsömi, petrezselyemzöld, vöröshagyma, só, bors és egy nyerstojás töltelékkel...

 

Főztük levesben, sütöttük fokhagymás-köményesen, a zöldbab leves csuda finom, ha fürj is van benne, sütöttük simán félbe vágva olajban, csináltunk olyat is, hogy a tepsi közepére a hagymával megbolondított fürjecskéket, köré pedig szeletelt krumplit és együtt sütöttük szép pirosra, egy kis víz alá, csöpp olaj, vagy zsír és nagyon fincsi.

 

Igazából nincs jellegzetes vad íze, ezért hasonlóan készíthető, mint a csirke.

 

Mi olyan piskótát csináltunk a tojásából, hogy ihaj! 4-et számoltam egy tyúktojásra, de mivel sokkal könnyebb, kétszer akkora piskóta lett és olyan habkönnyű, amit tyúktojásból nem lehet csinálni.

 

De nagyon finom a többi tojással készült ételben is, én nagyon szeretem a csurgatott tojáslevest is, pedig a tyúktojásból sosem szerettem.

Előzmény: fapeter (39)