fatumdoki Creative Commons License 2008.09.07 0 0 2092
Teljesen fölösleges rosszullenned tőlük, ők különbenis jobban félnek tőled. Ez a pókfaj szinte az egész életét a földbe vájt üregében és az azt körülvevő max 1 m2es területen éli le. A pókot magát szinte lehetetlen megpillanatni, mert közeledtünkre rögtön visszarohan az ürege mélyére, és általában véve is leginkább a bejáratánál tanyázik zsákmányra várva. Szóval nemigen vándorol. Igen ritkán szoktak épületben találni példányokat, azok leginkább hímek és a párzási dőszakban kersik a lánypókokat, csak eltévedtek. Ha nem háborgatják akkor teljesen ártalmatlan, ha pedig találsz egy elkóborolt példányt akkor egy pálcával betereled egy befőttesüvegbe és kint szabadonengeded.
Sokaknak, akik félnek a pókoktól, de azért vannak annyira normálisak, hogy nem akarják mindenáron halomramészárolni őket, szokott lenni egy befőttesüveg, vagy átlátszó csavaros lyuggatott fedelű müanyagdobozuk, amit olyan helyen tartanak hogy mindig kéznél legyen. Amikor ezek az igen normális emberek összefutnak a lakásban valamilyen "vérszomjas" ízeltlábúval, csak előkapják az említett dobozt és beleterelik majd kint szabadonengedik a pácienst. Nem ütik agyon vagy tapossák szét perverz élvezettel. Én nagyon tudom értékelni ezt a fajta magatartást.
Kedves alfer, kénytelen leszel osztozni velük, mert a szabad az ő otthonuk, és akármennyit is teszel ki a kertből, vagy ölsz meg mindig vissza fognak térni, úgyhogy fölösleges belekezdeni a küzdelembe. elfecsérelt energia. Különbenis ha tudnád hogy ezeken kívül még mennyi minden él és mozog a kertben.... Megnyugtatásképpen: gondolj bele mi lenne ha a trópusokon laknál........ Szóval nincs mitől tartanod.

p.s.: Tudtommal hazánkban jelenleg senki sem foglalkozik hivatásszerőleg szongáriai cselőpókok befogásával és elköltöztetésével, de ha valaki tud ilyet, akkor feltétlenül írja meg.
Előzmény: alfer (2091)