Feketemarcsi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 32

Hát szerintem nem is vitatéma az a ketrec. Van egy rég elavult könyv, ami évtizedekkel ezelőtt íródótt, amikor még nem is hallottak állatvédelemről és minden csak a tervek túlteljesítésrő szólt.

Tény, hogy nincs szakirodalom a fürjekről és sok ostoba ember úgy vág bele a tenyésztésükbe, hogy azt a könyvet úgy kezeli, mint a bibliát és kétejek és gondolkodás nélkül mindent átvesz.

 

Tudomásul kéne venni, hogy már más világban élünk, már a ketreces tyúktelepek tojásait meg sem veszi az emberek többsége, mert ma már a természetes módon tartott tyúkok tojásai a kelendőek.

 

Egy háztáji 50-200 fős fürjtenyészetnek nem szabadna úgy kinézni, mint egy tyúktelepnek. Ezeknek eredetileg az volt a célja, hogy minél nagyobb állományt, minél kisebb élőmunka ráfordítással, akár teljes gépesítéssel el lehessen látni.

 

Otthon viszont egy kis létszámú állománynál teljesen felesleges nagyüzemi módszereket alkalmazni, hiszen csak annyi a különbség, hogy a heti takarítás 10 perc helyett fél óra.

 

Aki meg nem szereti az állatokat, nagy ívben lesz@rja az igényeiket, az ne tartson állatot!

 

A taposórács állatkínzás, amikor kitalálták, még nem létezett állatvédelmi törvény, senki nem foglalkozott az állatok jólétével, ma azonban ennél már intelligensebbek és civilizáltabbak vagy mégsem?

Előzmény: fapeter (31)