wamzer Creative Commons License 2008.08.17 0 0 28464
tegnap sztem alaposan átkúrt egy főtaxis barom.

kb. Hajógyári sziget-Duna Plaza útvonalon mentünk, ez olyan 6 km. (direkt nem a fesztiválon ülök taxiba, bent kibaszott nagy a sor, meg ehhez az útvonalhoz meg kell kerülniük a bentről induló taxiknak a fél világot, bő 2-3 km-vel több jön ki így a végére, a főtakker viszont a mozaik u. végén posztol, ahonnan egyszerű rákanyarodni a szentendrei útra)

Először is a csávó úgy vezetett végig, mint egy idióta, 110-el ment a szentendrein, a flórián téren az árpád híd felhajtójára is ennyivel ment fel, a kanyar előtt pont kapott egy telefont, felvette, dumált, közben a felezőn darabos kormánymozudlatokkal tartva az autót valahogy sikerült feljutnunk az Árpád-hídra. Nem az volt a bajom, hogy gyorsan ment - bár 110-el ne menjen senki városon belül - hanem hogy láthatóan szarul vezetett, amolyan wannabe-schumacher, akinek azért még annyira nem megy. Az autót is ölte, folyamatosan 4-5000-es fordulat, 2-3 éves oktávia volt, de futóműve már zörgött, nyeklett nyaklott, fékek nem is sivítottak, hanem bőgtek. Előre sajnálom azt a szerencsétlent, akinek majd eladja visszatekert km-vel az autót.

Már az árpád híd fele elkezdtem pislogni az órára, érdekes módon az ott mutatott annyit, mint amennyiért ugyanezen társaság egy másik autója méterre ugyanezen az útvonalon hazavitt egy nappal azelőtt. Mire hazaértünk, az összeg majdnem egy ezressel hízott az előző napi fuvar ára felé. Szóvátettem, a reakció annyi volt, hogy "a kollega biztos rossz tarifát használt". Biztos voltam benne, hogy nem, de patthelyzet volt, ezt mutatta az óra, ki kellett fizetni, meg a csávó sem tűnt tárgyalóképesnek.

Most megnéztem a pontos távot, és a tarifát, persze, hogy nem volt igaza a baromnak, az előző napi kollega taxiórája járt jól. Rendszámot, ilyesmit nem írtam fel sajnos, amúgy jelentettem volna, hogy csekkolják már le a taxióráját annak a fasznak, így utólag a tőlem lenyúlt plusz ezresnek az anális felhelyzését kívánom neki valami vastag és rücskös társaságában, legyen boldog vele.