Tonio.Kröger Creative Commons License 2008.08.15 0 0 58

még azzal azért kiegészíteném, hogy eddig Cseh Laci viszi hátán a magyar csapatot. rajta kívül van egy sosem hallott (ezzel nem lebecsülve őt) birkózótól egy meglepetésezüstünk, valamint egy bronzunk egy 39 éves családanyától vívásban.

 

amúgy ami az arany-ezüst-bronz megoszlást illeti, talán célszerűbb érmekben gondolkodni. tehát atlétikában (bár ez még nem biztos), súlyemelésben, de ahogy eddig láttuk, sajnos vívásban is gyengültünk a négy évvel ezelőttihez képest. tehát ha akkor 18 érmet várhattunk el, most max. 15-öt.

 

más kérdés, hogy 17 érem volt 2000-ben és 2004-ben is, de abból mindkétszer 8 arany volt! szerencsés volt tehát a megoszlás, s így nem annyira tűnt fel, hogy éremből (és pontszerző helyből) bizony egyre kevesebb van.

 

pl. sokan fel szokták hozni az 1972-es 6, vagy au 1976-os 4 aranyat, csakhogy Münchenben pl 10 fölött nyertünk ezüstből és bronzból is, és Montrealban is jó sok további érmünk volt!

 

tehát ami az érmek számát illeti, egyértelműen negatív tendencia tapasztalható. 

 

azt azért hozzáteszem, hogy lehet, hogy csak 2-3 éremmel fogunk kevesebbet nyerni, mint legutóbb, de ha peches a megoszlás, pl 4-8-3, az jóval rosszabb szereplésnek fog tűnni, pedig csak az arany kevesebb, az érmek száma nem sokkal.

Előzmény: Tonio.Kröger (57)