Törölt nick Creative Commons License 2008.07.22 0 0 13740
IDÉZET:


""A poggyász a repülőgép csomagterébe feladott csomagod lesz, a kézipoggyász pedig az amit a repülőgépre viszel fel magaddal, személyes holmijaid. Nem csak a súlya meghatározott, hanem a mérete is. Ez légitársaságonként változhat, mindig a fuvarozó légitársaság előírásai a mérvadóak.
Cigit vihetsz magaddal, egy karton mennyiségben.
A fedélzetre nem vihetsz fel szúróeszközt, fegyvert, stb. Pl. nem lehet nálad kisolló, fém körömreszelő. Nem vihetsz fel egy decilitert meghaladó folyadékot sem (tehát pl. egy fél literes ásványvíz bevitele sem engedett - csak akkor, ha azt a dutyfree részen vetted, azaz az ellenőrzést követően, hozzáteszem, négyszáz forintért :))
A feladott csomagban lehet olló, kés, stb, ott ez nem okoz gondot.

Amit a kézipoggyászba vigyél: egy vagy két fehérnemű, egy póló, valamint az okmányaid, illetve repjegy, stb. Még esetleg a fogkefe-fogkrém az amit javasolni szoktak, de az új rendelkezés szerint a fogkrémet is ki fogják dobatni a reptérre való belépéskor. Fogkefét-fogkrémet bárhol tudsz venni, ha szükséges.

A feladott poggyásznál pedig az alábbi dolgokra figyelj: FONTOS, hogy jól záródó, de nem LEZÁRT csomagban add fel. Elmondom azt is, hogy miért: Amennyiben "lelakatolt", "bezárt" bőröndöt adsz fel, és bármilyen gyanú vagy szúrópróbás ellenőrzés van, a bőröndöt nem a lakat levételével fogják felnyitni, hanem kicsit "drasztikusabb" módszerrel, felvágják szikével. Én már mentettem meg úgy bőröndöt, hogy közöltem utastársammal feladás előtt, hogy VEGYE LE a lakatot. A csomag elkeveredett, és amikor a csomagot "megtalálják", akkor ellenőrzik. Vagyis jól járt, hogy nem volt lelakatolva, mert akkor felvágták volna.""
Előzmény: Törölt nick (13739)