V-Man Creative Commons License 2008.07.10 0 0 63
nem olyan friss, de azért hagy legyen itt...

Hoffmann Kitti: most jön a lényeg
Csehország ellen már a VB-elődöntő és az Universiade a tét női főiskolás kézilabda-válogatottunk számára.
A csoportmérkőzések során a lányok nem ütköztek komolyabb ellenállásba: Brazíliát, Fehéroroszországot és Japánt is tíz gól feletti különbséggel győzték le, és masíroztak a legjobb nyolc közé. A csapat kapusa, Hoffmann Kitti a saját teljesítménye mellett ("eddig egész jól ment, de most jön a lényeg") a csapattársak produkciójával sem lehetett elégedetlen.
"Szerintem a csoportmeccseken jól játszottunk, remélem megtartjuk ezt a szokásunkat - bizakodik az eddig mindhárom találkozón szóhoz jutó kapuvédő. - A brazilok ellen nehezen indultunk be, de most már egyre magabiztosabbak vagyunk. Ez nagyjából az erőviszonyokat is tükrözi, hiszen mellettünk a dél-amerikaiak jutottak tovább."

A Laluska Esztert és Balogh Barbarát is soraiban tudó magyar együttes következő ellenfele Csehország lesz, amely eddig két mérkőzést játszott a vébén, mérlege ötven százalékos.
"A törököktől kikaptak, a litvánokat megverték, biztosan komoly ellenfelek lesznek. Az edzőink (Bohus Beáta és Varga József - a szerk.) megnézték a legutóbbi meccsüket, szerintük főleg a szélsőikre és az irányítóikra kell figyelnünk. Most már az eddigieknél is jobban kell koncentrálnunk, ha nyerünk, kvalifikáljuk magunkat a jövő évi Universiadéra" - világított a következő nagy célra Hoffmann Kitti.

A női negyeddöntők párosítása:
Oroszország - Lengyelország/Szerbia
Románia - Azerbajdzsán
Magyarország - Csehország
Törökország - Brazília

(medsport.hu)