Argentina Creative Commons License 2008.07.10 0 0 3
Hát igen, sajnos több betegség is van, ami komoly fáradtságot okoz. Ezért nem könnyű kideríteni az okokat, mert alapos kivizsgálás szükséges. A Krónikus Fáradtság Szindrómát általában 6 hónapnál tovább fennálló, pihenés hatására sem enyhülő fáradtság esetén, valamint további szigorú diagnosztikai kritériumok esetén állapítják meg. Van, hogy egyéb betegség áll a fáradtság hátterében - okozhatnak ilyesmit szívproblémák is például -van, hogy maga a Krónikus Fáradtság Szindróma egymagában, és az is előfordul gyakran, hogy az egyéb szervi betegségekhez társul még a Krónikus Fáradtság szindróma, egymás negatív hatását fokozzák, és egymás diagnosztizálását nehezítik, mert a fő tünet, az elhúzódó ólmos fáradtság közös.
A depresszió is egy olyan betegség, ami gyakran jár krónikus fáradtsággal, gyakran ez a fő tünete. Másfelől pedig a CFS-ben szenvedők gyakran a teljesítőképességük, közérzetük, életerejük romlása miatt depresszióssá is válnak.
Maga a krónikus fáradtság mindenesetre nagyon figyelemre méltó és súlyos tünet, amit az oki kezelések mellett tünetileg is enyhíteni kell.
Előzmény: vonalzoo (2)