V-Man Creative Commons License 2008.06.30 0 0 42
A gondolák városába készülnek

Tata - Néhány nap múlva indul a főiskolai női kézilabda-válogatott a világbajnokságra. Velence most nem a gondolázással csábít, hanem éremszerzés színhelye lehet. Reméljük, az is lesz.

Emlékezetes, két évvel ezelőtt ezüstérmet szerzett a magyar válogatott, s most a cél az aranyérem megszerzése. A Dunaferr női csapatából négyen is szerepelnek a keretben. Temes Bernadett, Sopronyi Anett (Derecskére adta kölcsön a Dunaferr), Laluska Eszter és Balogh Barbara. De régi ismerősünk, a nemrég újvárosi kapus, Hoffmann Kitti is a csapat tagja. (Csak megjegyezzük, hogy a férfiak címeres csapatában is van dunaújvárosi Miss Zoltán személyében.) Jelenleg Tatán folyik a lányok felkészülése - immár harmadik hete - Varga József és Bohus Bea vezetésével.

A magyar csapat a sorsolás után Brazíliával, Fehéroroszországgal, és Japánnal került egy csoportba. Balogh Barbara, a Dunaferr beállója szerint elfogadható ez a beosztás a magyar csapat számára.

- Azért oda kell figyelni minden találkozóra. Különösen a japánok látszanak erős ellenfélnek, a fehéroroszokról kevés az információnk, a brazilok feljövőben vannak.

- A maximum tehát a cél. Hogy állnak az előkészületekkel?

- A magyar válogatott tagjai szinte évek óta együtt dolgoznak. Mondhatni, serdülő kortól ismerjük egymást, és ez nagy előny. Jelenleg a taktikai elemek gyakorlása a feladat. Úgy látom, nagyon jók leszünk a világbajnokságon.

- A csapat játékában fontos szerepe lesz a beállónak...

- Ráadásul ezen a poszton én játszom egyedül. Bár még nincs meg a kezdőcsapat, de nekem valóban komoly feladatom lesz. A csapatszellem nagyon jó, a játék is szépen alakul, és már nagyon várom a vébét. Bevallom, Velencében gyerekkoromban voltam, most felnőttként visszamenni ebbe a csodavárosba...! A vébé pihenőnapján lesz alkalmunk a városnézésre is. Még a gondolázás is elképzelhető. De nem turisták leszünk, szeretnénk nyerni.

Az ezüstérmet fényesíteni szeretné a főiskolás vébén Balogh Barbara.