tamas1000 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 13331
a 21. században (persze már a 20. végén is), az élet minden területén találsz olyan használati tárgyakat, amik eltúlzott, a megkívántnál sokkal magasabb minőséget, anyagokat, többlet szolgáltatást nyújtanak, és persze sok esetben ezeket csak a marketing mondatja velünk, de azért legtöbbször van valami a háttérben.
legyen az mont blanc, rolex, fjords, versace, strider :), stb. (és ezek olyanok, amik még "normális" árúak a maguk nemében).
Földünkön csaknem 7 milliárd ember él, abból egy kis % (bár mégis hatalmas szám) megengedhet magának kedve szerint az élet valamely területén egy kis luxust.
Miért lenne ez baj?

Hogy visszakanyarodjak a késekhez, foldereket jellemzően 300-500 dollár között, fixpengéseket 180-350 között találsz S-ből. Ez forintosítva 46-78 és 28-54 e Ft-ot jelent.
Azért ezek nem olyan számok, ami miatt le kéne térdelni.
Ha valaki szereti a késeket, és egy olyan darabot szeretne, amit lehet nyúzni, sok évig társa lehet a mindennapos levélbontogatásban, kartondoboz bontásban, paradicsom és zsömle szeletelésben, és úgy dönt, hogy ezt az összeget erre fordítja miért ne vehetne egy bicskát akár 75 e Ft-ért. (halkan megjegyzem, ez egy egyszerű dohányos 5 havi cigijének az ára) És akkor ehhez kapcsolódóan hány %-a cigizik a magyar lakosságnak? Férfiak 41 % ! Nők 30 %-a dohányos Mo-on, de a sírás-rívás az megy.
Cigivel a kezükben sírtak a kisebbségek a fókuszban, hogy miből fizetik meg a vizitdíjat....(és ez nem politika)

t









Előzmény: HartaiGyuri (13330)