Chiry82 Creative Commons License 2008.06.08 0 0 66

Sziasztok!

 

Végigolvastam ezt és a Somfa Ligetes hozzászólásokat is, sok új infót megtudtam, jó hogy rátaláltam erre a fórumra.

Mi most éppen a lefoglalás előtt állunk, már kiválasztottunk egy DK fekvésű lakást a 3. emeleten  csak még nem véglegesen.

Úgy vettem észre, hogy senki nem írt arról, hogy ki milyen fekvésű lakást választ és miért, mi nem akartunk É, vagy ÉNY-it mert azt alig éri a nap, főleg télen elég sötét.

 

Azon sokat gondolkodtunk, hogy az 1. vagy a 3-on válasszunk, mert ha hosszú távra gondolunk jobb a 3., de az 1. 1,3 M-val olcsóbb, ami nem gyenge érv, de csak jobb a 3. mert csendesebb, jobb a kilátás, és nem hűti télen alulról a garázs.

Ez lesz az első lakásunk, elég a 20% önerőt valahogy összekaparni, így a 80% hitel nem kevés, az 1. emeletinek kb. 7-8e Ft-tal kevesebb lenne havonta a törlesztő, hát nem könnyű döntés, de bele kell vágni, valahol el kell kezdeni :)

 

A szerződésről annyit, hogy szeritem, nem fognak csúszni az átadással, legalábbis nem sokat, mert ez referencia a többi ütemre nézve, csak be akarják biztosítani magukat, hogy ne kelljen kötbért fizetni, de persze minden részletet meg kell kérdezni, ami nem tiszta a szerződésben.