Quercus_3 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 32
Sziasztok!

Nekem egy korábban évekig jól bevált allergia elleni orrspray (recept nélküli, nem szteroidos) okozott nemrég hasonló tüneteket, amik nem akartak maguktól elmúlni. Orvoshoz nem mentem, de érdekes, hogy az általam megkérdezett gyógyszerészek sem tudtak a Coldastop-on kívül semmit javasolni (amit persze nem lehetett kapni). Szinte véletlenül akadtam rá az interneten a Paxirasol orrspray leírására, ami recept nélkül kapható, és pontosan ilyen tünetekre való. Kb. 1 heti paraffinnal kombinált kezelés nálam rendbetette a dolgokat, és azóta nem használok gyógyszert. Valószínű, hogy krónikusabb esetben nem ilyen gyors a javulás, de biztosra veszem, hogy sokat segít. Érdeklődés esetén leírom a kezelés menetét, mert a tájékoztatóból az optimális használat módja sajnos nem derül ki.

Idemásolom az alkalmazási előirat vonatkozó részét:

"4.1 Terápiás javallatok
Profilaktikus alkalmazás: a garat-, gége- és légcső nyálkahártya kiszáradásának, illetve a nyák besűrűsödésének megakadályozása.
Terápiás alkalmazás: a garat-, gége- és légcső nyálkahártyáinak körülírt vagy diffúz száradással járó megbetegedései, mellyel esetenként a nyáktermelés megszűnése vagy csökkenése jár együtt (pl. tracheostomás betegek száraz légcsőállapotának rendezése), illetve ha a termelődő nyák viszkózus, tapadó, ragacsos vagy pörkszerűen száraz; mindezek oldásának és kiürítésének elősegítése; pharyngitis sicca, pharyngo-laryngitis sicca, laryngitis vagy laryngo-tracheitis sicca /krónikus tracheobronchitis/ eseteiben). Virális eredetű felsőlégúti megbetegedések.
A fej-nyaki szervek területén alkalmazott műtétek és/vagy terápiás sugárhatás okozta nyálkahártyaszárazság mérséklése. Hosszantartó műtétek után az intubálás következményeinek kezelése."

Üdvözlettel: Q.