manoka74 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1027

Szia Rózsa!

 

Eu-t vigyél, arra vannak beállva. A mi szállodánkban pont ugyanannyiért váltották, mint a bankokban, fillére (millime-re). Korrektek ebben. Eu-ban ritkán fogadják el a fizetést, úgyhogy inkább válts.

 

Bazár: mi áprilisban voltunk, ezért kevesen voltak. A nyári csúcsban lehet nem fogtok elférni a szűk utcákon. A leszólításokra készülj fel, mindent ami kell az eladáshoz tudnak magyarul! Ha poénra veszed, nem fog zavarni.

 

Alku: nem a felétől kell indulni, hanem kb. a tizedétől! De a legjobb módszer, hogy bemész a fix áras boltokba (Sousse-ban a bazárban is van egy csomó). Amit itt látsz árakat, az közel van az igazsághoz. Tehát az alkudott ár épp pár TD-vel kellene, hogy kevesebb legyen. Ha így jársz el, nem jársz úgy, hogy a fix áras boltban látott tök ugyanolyan táskát (ami ott 15 TD) megveszed 120 helyett 60 TD-ért a nem fix árasnál!!! :-)

 

Nem vicc, hihetetlen honnan indulnak. De a legtöbb vevő így is elégedett, hogy lealkudta a felére...:-) Tőled is függ milyen árral vagy elégedett. Azért mi jókat szórakoztunk velük, amíg nem kaptuk meg amit akartunk. A férjem nagy alkudó, Marokkóban már belejött. A henna festéssel ott úgy átvertek minket az első nap, hogy azóta is azt hozza be a többin bosszúból!! :-)

 

Utazás: tőled függ irodával vagy magad mész, függően, hogy mennyire vagy bevállalós. Ha a fincsi kényelmeset, tisztát szereted, akkor jobb az irodai légkondis buszos túra, ahol átrángatnak a látnivalókon. Mi elég hátizsákosan, bevállalósan csináltuk. Részletek itt: www.krisztiesmiki.extra.hu

 

Ha Kantaouiban lesztek, Sousse központig 4TD a Tuk-tuk taxi. Az poén!

 

Remélem tudtam segíteni.

Előzmény: Rózsa64 (1024)