unartis Creative Commons License 2008.05.19 0 0 357

Kedves Epilaci!

 

Az, hogy nem szeretem a hideget az egy szubjektív vélemény, lehet, hogy önző, de a tények azt bizonyítják, hogy melegedik a Föld klímája.

 

Természetesen sajnálom azokat az embereket akik elveszítik javaikat(rendelkezem empatikus képességgel). De az utóbbi 10.000-50.000 évben melegszik a klíma, amit a "kicsi emberiség" vajmi kevésbé tud befolyásolni, ha még azt hiszi is.

Valamennyire rokonszenvezek a Gaia elmélettel, miszerint adott változásra reagál egy ökológiai szisztéma, nagyobb mértékben aktivizálódik, addig ameddig helyre nem áll a "rend". A légkörbe jutó nagymennyiségű széndioxid mennyiségnek van egy olyan hatása (a globális felmelegedés mellett), hogy aktiválja az erdőalkotó növényzet fejlődését, igaz az emberiség, ha ezt hagyja, akkor ki is fejti a hatását.

Vannak bizonyítékok, arra, hogy Afrikában többször lezajlott már ez a változás, szárazabb és nedvesebb periódusok váltották egymást, az esőerdők maguktól összébb húzódtak(emberi beavatkozás nélkül), majd ismét kiterjedtek, a sivatagok és szavannák előnyére-hátrányára.

A tengerek, óceánok emelkedése-csökkenése is egy ciklus, az óceáni atholokon régészeti feltárások bizonyítják a többszöri el süllyedést és kiemelkedés ciklusát, ami nem biztos, hogy az adott athol vagy korallzátony süllyedését- emelkedését jelenti, inkább a tenger szint változásait.

 

Miért ne érezhetném magam jól ezek után? Az én életem ezekhez a változásokhoz képest egy pillanatkép, nem válthatom meg a világot. Pedig elhiheted, megteszem amit lehet, nem dőlök be a fogyasztói társadalom pazarló  életvitelének, nem károsítom a környezetemet, természetesen tudatosan élek.

 

 

Előzmény: epilaci (340)