iszugyi Creative Commons License 2008.05.09 0 0 171
" Mágneses tér mozgatja a fekete lyukak részecskesugarait
  • Index - ugyelet@mail.index..hu
  • | 2008. május 8., csütörtök 20:23

    Egy új vizsgálat szerint a nagytömegű központi fekete lyukakból kiinduló, közel fénysebességgel haladó részecskenyalábokat erősen felcsavarodott erővonalakkal jellemezhető mágneses terek mozgatják, írja a Magyar Csillagászati Egyesület híroldala.

    Az úgynevezett aktív galaxismagokban (AGN) található nagytömegű központi fekete lyukaknál sok esetben figyelhető meg egy nagyenergiájú részecskékből álló, ellentétes irányú nyalábpár. Az asztrofizika aktív galaxisokkal foglalkozó ágának egyik legizgalmasabb kérdése, hogy ezekben a nyalábokban milyen mechanizmus gyorsítja fel a plazma részecskéit közel fénysebességre. Egy új megfigyeléssorozat eredményeként a kérdéses objektumok egyik csoportja, az úgynevezett blazárok esetében a kutatók közelebb kerültek a kérdés megválaszolásához. "

     

     

    Ez az ürkutatók véleménye, és a téves áltrel tanaiból van levezetve. Az áltrel tanai azért tévesek, mert már ez elmélet alapja sem stimmel: A testek nem esnek egyetemesen, az UFF-feltevés nem volt helytálló. A gravitáció magyarázatára felhozott 'térgörbülés' sem volt tehát helytálló -> fekete lyukak NEM LÉTEZNEK.

     

     

    A gravitáció nem is tömegvonzás, ezt a kölcsönhatást is elemi gravitációs töltések okozzák, ahogy ezt a "Physics of Elemenary Processes" (2005) könyvböl megtudtuk.

     

    Az aktív galaxmagokban található nagytömegü központi test nem lehet fekete lyuk! DE e nagytömegü testek tömegsürüségénak van egy felsö határa, amit ki lehet a (P,e)-neutronokból és (e,p)-neutrínóknól álló neutroncsillagoknál számítani. Ez a felsö határ kb.

     

    rhó (max) = 10^+14 g/cm^3

     

    Mivel a négy stabil elemirészecskének e,p,P,E, az elemi gravitációs töltéseik kívül, elemi elektromos töltései is vannak, a mágneses tér nyalábok mechanizmusa, ami a pazma részecskék fénysebesség közeli felgyorsítására vezet, a (P,e)-neutronok mágneses terére vezethetö vissza.

     

    A 'legizgalmazabb kérdés' megválaszolás easy az Új Fizikában! 

     

    Előzmény: cyprus_people (170)