iszugyi Creative Commons License 2008.04.30 0 0 159

A részecskemegmaradás (az energiamegmaradás helyett) meg azt jelenti, a Maxwell elméletbe be kell a kvantált elektromos töltéseket is építeni.

 

Ez sem történt meg a 20. századikai fizikában, de elkezdték az energiát kvantálgatni és tévesen a kvantumelektrodinamikát szülték meg!

 

 

A részecskemegmaradás, a kvantált e-töltések q(k) megmaradása mellett, azt is jelenti, hogy kvantált gravitációs töltések g(k) is léteznek és ezek is megmaradnak.

 

 

Én feltételeztem tehát a négy stabil elemirészecskét KÉT fizikai tulajdonsággal, q(k)-val és g(k)-val, kell jellemezni, és mivel a gravitáció egy egyetemes törvény, az elemi g-töltéseknek így kell

 

|g(k)| = g m(k)

 

kinéznie, az egyetemes gravitációs  állandóval

 

G(grav.) = g^2/4pi

 

és az elemi tömegekkel

 

m(P) és m(e).

 

Az elemi gravitációs töltések elöjelét onnan vettem, hogy az elektromosan semleges és 'tömegnélkülinek' tünö neutrínók léteznek, az (e,p)-neutrínó és a (P,E)-neutrínó. Egy konvenció miatt úgy döntöttem, hogy a proton és a pozitron elemi g-töltésének pozitív elöjelet, az elektronénak és az eltonénak meg negatív elöjelet adtam.  A részecskék különbözö nagyságú tömegei miatt (m(P)/m(p) = 1836.1 ) tehát összesen négy különbözö elemi gravitációs töltés létezése következik, ez megfelel a négy stabil elemirészecskék létezésének.

 

 

 

Előzmény: iszugyi (158)